Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon kvě 16, 2022 1:45 pm
lzahradil píše:Čau Marku,
pár příspěvků zpět vidím Tvojí instalaci kde si všímám baterií. Vidím "modrou", jen nedokážu z foto určit zda se jedná o Liion nebo Lifepo.
V případě tohoto schématu mě však zajímá, zda máš vyzkoušené jestli to opravdu bude fungovat.
Napětí u Lifepo se v případě dostatečné kapacity baterie prakticky nehýbe. Na základě čeho teda takový vytěžovač reaguje ?
Co se týče vytěžování.
Mám několik Axpertů (a zatím žádnej Axpert nezařval) a vytěžování provádím stylem ala kybos.. Jen jsem si jej udělal trochu po svém. OrangePi, data se nečtou analogově přímo z baterií ale stahují po síťi z monitorovacího Raspberry kam jdou veškerá data. (vytěžování do vody mám úplně jinde než baterie) OrangePI stažené hodnoty zpracuje, vyhodnotí dle nastavené logiky a pomocí GPIO jako PWM ovládám SSR relé pro jednotlivé topné tělesa.
Tohle triakové řešení může být dobré že pak nedochází k flickeringu, ale doufej že u tebe v okolí není žádný radioamatér. Protože triaková regulace a rádio se nemá rádo
lzahradil píše:Napětí u Lifepo se v případě dostatečné kapacity baterie prakticky nehýbe. Na základě čeho teda takový vytěžovač reaguje ?
Marek_Kuřim píše:Protože jsem se tu na fóru někde dočetl, že Kybosův vytěžovač není zcela vhodný v kombinaci s Axpertem, našel jsem tady na fóru ještě jeden, triakový, fázově řízený vytěžovač, postavený na TL494CN.
Součástky mám na stole, kamarád mi pomohl odladit DPS, v garáži mám další 2+2kWp panelů, tak snad až odezní ten humus venku, spustím i tu poslední "vytěžovací" větev instalace. Tím bude instalace dle mých představ hotová.
Díky všem, co pomohli radou.
M.
Kdyby měl někdo zájem, mám ještě 3 DPS pro uvedený, fázově řízený vytěžovač.
Cena 250,- + 52,- poštovné.
Dnes dokončeno, oživeno, nastaveno, čekám jen na slunce a plné baterky
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník