Phocos CX-I • Fórum | MyPower.CZ

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 12:04 am

Phocos CX-I

Regulátory Phocos CX
Předchozí

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod vata » pon zář 12, 2011 8:14 pm

já používám 40A verzi CX, sice bez komunikátoru ale zato s tím vzdáleným displayem. Okamžité hodnoty proudu z panelů to ukazuje hezky, do statistiky se započítává pouze to, co skutečně nacpe do baterky minus Phocosí konstanta - čísla mi totiž ukazují, že jsem v deficitu asi 30%, tzn. podle Phocosu vyrobím méně než spotřebuju :). Taky ten ukazatel SOC pracuje trochu magicky... Gratuluju tedy všem, kteří měli štěstí na funkční kousek. Příští regulátor už jen nějaký slušnější MPPT.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
vata

Příspěvekod matej » pon zář 12, 2011 9:23 pm

kuky píše:Navic jsem zjistil ze shorela nejaka mala chatka od toho regulatoru CX PHOCOS

Jistit, jistit a ještě jednou JISTIT! Hlavně BATERKY, nic nesmí být na baterky připojeno bez náležité pojistky :!:
Zapomeňte na 230V jističe určeny pro střídavý proud. Při jednosměrném proudu nejsou zkoušeny a mne se už stalo, že tento jistič nevypnul ani při několikanásobném a několikasekundovém překročení jeho vypínací hodnoty !
Klasické pojistky jsou nejlepší, já používám ty pro autohifi, paralelně 2x80A pro 24V/490A baterii, ale pro menší výkony postačí klasické automobilové, ty úzké zasouvací.
Pravda a Láska zvítězí!.
?
matej

Příspěvekod Gmouse » stř říj 12, 2011 11:12 am

matej_bb píše:
kuky píše:Navic jsem zjistil ze shorela nejaka mala chatka od toho regulatoru CX PHOCOS

Jistit, jistit a ještě jednou JISTIT! Hlavně BATERKY, nic nesmí být na baterky připojeno bez náležité pojistky :!:
Zapomeňte na 230V jističe určeny pro střídavý proud. Při jednosměrném proudu nejsou zkoušeny a mne se už stalo, že tento jistič nevypnul ani při několikanásobném a několikasekundovém překročení jeho vypínací hodnoty !
Klasické pojistky jsou nejlepší, já používám ty pro autohifi, paralelně 2x80A pro 24V/490A baterii, ale pro menší výkony postačí klasické automobilové, ty úzké zasouvací.

Myšlenka automobilových pojistek se mi libí, ale nenašel jsem vhodné pouzdro které by se dalo při tloušťce bateriového kabelu použít. Mate tip na nějaké které by bylo možné použít?
?
Gmouse

Příspěvekod Toul » stř říj 12, 2011 11:59 am

No jasně, taky jsem použil k jištění automobilové pojistky. Nejsilnější mám 150A v pouzdře pro kabel 35 až 50mm2.
pozdro je: http://www.ahifi.cz/acv-pojistkove-pouzdro-5.html
a do něj pojistky ANL: http://www.ahifi.cz/pojistky/
Toul

Předchozí

Zpět na Phocos CX