Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát čer 09, 2023 11:39 am
brumlaj píše:sice OT ale nedalo mi to - mi ta okna nepřipadají podlouhlá viz. inspirace
ota píše:Pokud je část domu pod zemi, neplatí se zaň Daň z nemovitosti bo ta se počítá z plochy střechy.
Tak za mne youdo nee. Já v takovém případě mám vysněn železobetonový skelet, pořádně zavezeno zeminou ať to má smysl. Že pak v interiéru jsou nenosné zdi z vepřovic je věc jiná která má pozitivní vliv na regulaci vlhkosti. Zakopat přízemí domu metr do země diablo007 ničemu nepomůže. Je to sice nezámrzná hloubka, ale není to žádaných +10st.C....... střecha venku ......youda píše:.......... ty baráky na který poukazuješ ty i Brumlaj se hledají pod názvem Earthship a většinou jsou super levný, jelikož stavitelé to plácají z hlíny, pneumatik nebo zavařovacích flašek. .......
kodl69 píše:V naší končině je řadovka hodně netradiční, v jižním svahu, do garáže se přijede po rovině, stejně jako k hlavnímu vchodu, obývák je pod garáží a ještě níž koupelna a ložnice... plocha střechy cca 100m2, obytná plocha cca 250m2, a prakticky bezbariérovej přístup, pokus oželíš návštěvu středního patra... To všechno zbudováno okolo roku 1980...:
https://mapy.cz/zakladni?x=16.6806818&y ... itch=0.157
na první pohled minidomeček, s jedním oknem, na truhej tak trochu "sausfork":
https://mapy.cz/zakladni?x=16.6810338&y ... tch=-0.094
brumlaj píše:Já v takovém případě mám vysněn železobetonový skelet, pořádně zavezeno zeminou ať to má smysl. Že pak v interiéru jsou nenosné zdi z vepřovic je věc jiná která má pozitivní vliv na regulaci vlhkosti. Zakopat přízemí domu metr do země diablo007 ničemu nepomůže. Je to sice nezámrzná hloubka, ale není to žádaných +10st.C....... střecha venku ......
marko250 píše:Problém vidím spíše v dělání jiných otvorů na okna a dveře,nedej bože garážová vrata.
brumlaj píše:Tak za mne youdo nee. Já v takovém případě mám vysněn železobetonový skelet, pořádně zavezeno zeminou ať to má smysl. Že pak v interiéru jsou nenosné zdi z vepřovic je věc jiná která má pozitivní vliv na regulaci vlhkosti. Zakopat přízemí domu metr do země diablo007 ničemu nepomůže. Je to sice nezámrzná hloubka, ale není to žádaných +10st.C....... střecha venku ......youda píše:.......... ty baráky na který poukazuješ ty i Brumlaj se hledají pod názvem Earthship a většinou jsou super levný, jelikož stavitelé to plácají z hlíny, pneumatik nebo zavařovacích flašek. .......
svango píše:Len upozornim nadsencov podzemneho byvania na problem radonu. Samozrejme riesitelne, treba s tym pocitat uz pri vystavbe.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků