rokytna píše:Hele jsme na stejné straně, taky mě to trápí že je to problém, ale jeho identifikace je potřebný první krok k řešení.
Neřízené usměrňovače - Greatz - pouze by měli být eliminované sudé harmonické, liché zůstávají.
třeba... http://pub.mti.tul.cz/~martin.cernik/VK ... 13_ESF.pdf
Ale bylo by velice zajímavé to na MK změřit. Sám bych byl velmi zvědav jak to udělali.
Ten náraz (25A) tam je, když to přepne, měl jsem ne-invertorovou centrálu a měla v tu chvíli co dělat. Teď tam zatím nemám nic, ale na zimu uvidím co s tím .
Ostrov mám právě proto, abych nemusel řešit propojení na DS a někde s někým něco řešit. Část spotřebičů mám z DS (boiler na NT, varnou desku, troubu) a tato instalalace je u mě fyzicky zcela oddělena, včetně PE (zakopal jsem nový zemnič), od instalace FVE.
No a na ostrově mám zbytek (světla, ledničky, atd.) a dost baterek, a teprve čekám na první zimu. Zatím ale bez problému.
Samozřejmě, je na každém jak to má.
Přesně tak to mám i já a ze stejných pohnutek. Nechci s nikým nic řešit. Ostrov, Axpert nepřipojen k DS, samostatná rozvodná síť - pouze zásuvky, světlo jsem nechal E.ONu. I ten zemnič PE jsem si také vykopal svůj.