Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob kvě 08, 2021 6:08 pm


Nastaveni Infini 3f 10 kW

Měniče InfiniSolar
Předchozí

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod kodl69 » pát led 22, 2021 1:42 am

Nic nikam nepřipojuj a nehlas, na takhle žravej hybridní měnič se vykašli. Studer i můj samodomo bastl žerou na volnoběh cca 10x míň. Pořiď Akspert nebo Studer (fangpusun?), Victron, a máš hotovo. Potom nebudeš mít solární elektrárnu, ale záložní zdroj se solárním dobíjením akumulátorů, galvanicky oddělený od sítě. To je podobný slovíčkaření, jako žárovka není žárovka, ale tepelná koule, černoch je afroameričan, i když pochází z čech... Asi si potřebuješ ujasnit, co znamená hybridní, kombinovaný a další varianty měničů...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 5568
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Lucano88 » pát led 22, 2021 7:16 am

To je reseni, kteremu bych se chtel vyhnout, protože menic uz mam :)
Lucano88
 
Příspěvky: 122
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod lados » čtv bře 18, 2021 3:17 pm

Ahoj,
Mam instalaci od firmy Ekotechnik a InfiniSolar 3F 10kw a baterie Pylontek 12kwh. Prijde mi ze to nefungujuje optimalne,ale vubec tomu nerozumim. Tak prikladam screenshoty,jestli byste neporadili jestli je to dobre nastavene.
https://www.dropbox.com/s/r0s8wrhcad914y7/SP1.jpg?dl=0
Jak zjistim jaky mam aktualni power management? Jet ona te hlavni strance toho softwaru SolarPower? JEstli ano tak tam mam asi Off-grid with back up.Podle toho co sem tu vycetl bych tam mel mit Grid-tie with back up II ?
https://www.dropbox.com/s/jvnw5do2xrwl1u2/SP2.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/x43s6wf88ibtlqq/SP3.jpg?dl=0
Dale AC Output mam porad konstantne taky na 5-6%. Nekdo to tady resil,ale nerozumim co to znamena? Ze ten stridac nefunguje?
https://www.dropbox.com/s/pnfveo769nn6crg/IMG_20210307_123513.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/pamblmklwkj2mbn/IMG_20210307_123516.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/rvdwoezu6oyic3x/IMG_20210307_123533.jpg?dl=0
Jinak mi firma pridala ten BMS box pro lepsi komunikaci s bateriemi. Ale prijde mi ze se v noci stejne nevybiji pod 60%. A taky mi prijde ze se dobijeji ze site,jak to lze to dobijeni ze site overit?
Vim ze sou to amaterske dotazy,ale musim to nejak postupne rozklicovat. Diky
lados
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř čer 03, 2020 8:50 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod beethowen » čtv bře 18, 2021 3:36 pm

Reklamoval bych to u té firmy. Peníze za to shrábli, tak ať se činní.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 685
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Lucano88 » sob bře 27, 2021 8:03 am

Ahoj, tak máme také rozchozeno... Infini10k, pylontech, elektroměr eastron sdm630.

Vse funguje v poradku, hlavne diky tady všem navodum a nápadům...
Nevim si rady s jednim parametrem.

Na elektromeru je export jalové energie. Za 2 dny to udelalo 13.45kVArh.
Je to neco, cim se znepokojovat?

Komunikace s el.merem běhá, rezim ec-on2.
Lucano88
 
Příspěvky: 122
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Lucano88 » úte bře 30, 2021 1:10 pm

Mám jeden poznatek a zároveň i dotaz.

Teď jak je hezky, tak panely dávají krásně 3-4kW.. ale stoupá mi zároveň spotřeba ze sítě.

Když je PV pole vypnuté. tak mám na každé fázi odběr cca 1A, ale když FV pole zapnu a naskáče tam z PV panelů cca 3kW, tak mi na fází L3 stoupne odběr, alespoň dle Eastronu až na 11kW - viz obrázek.

IMG_20210330_134215.jpg



Vůbec tomu nerozumím, proč se tak dějě, poradil by někdo?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Lucano88
 
Příspěvky: 122
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Lucano88 » úte bře 30, 2021 1:10 pm

čekal bych, že když panely dodávají více, než je aktuální spotřeba, pokryje se to z panelů a eastron ukáže nulu na každé fázi...
Lucano88
 
Příspěvky: 122
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Lucano88 » stř bře 31, 2021 8:45 am

Tak jsem možná trochu pokročil. V nastavení měniče, kde vidím hodnoty RST.
Chapu spravne, ze R = L1, S = L2 a T = L3?

Pokud ano, tak mi to nesedí s tím, co ukazuje Eastron.
Podle všeho sem odpozoroval, ze L2 a L3 jsou prohozené.
Kdyz jsem ale zkoušel tyto fáze "narovnat" a tedy prohodit, tak se to meniči nelíbí a nenajede (bliká grid symbol).

Nebo to myslím špatně?
Lucano88
 
Příspěvky: 122
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Lucano88 » stř bře 31, 2021 10:59 am

Tak poslední update...
Viz obrazek. Dve faze +/- vyrovnano a do 3. Faze pretok...

IMG_20210331_115213.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Lucano88
 
Příspěvky: 122
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Lucano88 » úte dub 13, 2021 2:38 pm

Sice to tady nějak umřelo, ale podělím se, kdyby to někdo náhodou řešil...
- měl sem prohozené dvě fáze a zfázováno doleva.
Zjistil sem to až když jsem si postupně vyzkratoval multimetrem jednotlivé vodiče a na sloupku zjistil, že z hodin mi jde jiné barevné pořadí kabelů než z hlavního jističe. Jakmile jsem to sfázoval správně, už to krásně vyrovnávalo na 0. Zároveň jsem rovnou pořídil pořádnou vadasku a zfázoval to všechno doprava.

Pylony co jsem mel na zkoušku jsem vrátil a objednal sem 2x
https://www.taratech.cz/lfp-baterie-s-b ... kiTUn5XJ-0

přijdou začátkem května, tak uvidíme, jak se to bude chovat. Od dodavatele jsem dostal několik datasheetu a ujištění, že se jedná opravdu o velmi kvalitní battery pack.
Lucano88
 
Příspěvky: 122
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod jars10 » úte dub 13, 2021 10:57 pm

Lucano88 píše:Pylony co jsem mel na zkoušku jsem vrátil a objednal sem 2x
https://www.taratech.cz/lfp-baterie-s-b ... kiTUn5XJ-0

přijdou začátkem května, tak uvidíme, jak se to bude chovat. Od dodavatele jsem dostal několik datasheetu a ujištění, že se jedná opravdu o velmi kvalitní battery pack.


Nabídka se zdá dobrá. Velmi by mne zajímalo, jak to bude vypadat a ve skutečnosti fungovat.
Nabádám k opatrnosti.
Firma je mladá, doménu má od ledna, stránky horkou jehlou, nedodělané, kontakty žádné pevné, sídlo v paneláku, jiná provozovna žádná, ...
Majitel domény a 95% majitel firmy figuruje podle rejstříků v dalších 34 společnostech, z toho jich je dost v likvidaci. Přeji mladým a podnikavým úspěch, ale tohle ve mně moc důvěry nebudí. Buď opatrný.
jars10
 
Příspěvky: 60
Registrován: úte čer 07, 2016 7:26 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod tomas » úte dub 13, 2021 11:18 pm

Lucano88 píše:Mám jeden poznatek a zároveň i dotaz.

Teď jak je hezky, tak panely dávají krásně 3-4kW.. ale stoupá mi zároveň spotřeba ze sítě.

Když je PV pole vypnuté. tak mám na každé fázi odběr cca 1A, ale když FV pole zapnu a naskáče tam z PV panelů cca 3kW, tak mi na fází L3 stoupne odběr, alespoň dle Eastronu až na 11kW - viz obrázek.

IMG_20210330_134215.jpg



Vůbec tomu nerozumím, proč se tak dějě, poradil by někdo?

Já tam tedy vidím 11A a ne 11kW.
Proudy neřeš, ty se nepodaří dostat na 0A, protože jalovina a harmonické. Řeš pouze činný výkon.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2156
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Předchozí

Zpět na InfiniSolar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'