Poté co jsem na Ali otevřel spor a požadoval 10% ceny zpět se mi ozval obchodník Ogreen, že jejich baterky

jsou úplně funglovka 100% nové a že si špatně měřím kapacitu - že musím baterku před testováním nabít na 3,65V. Do sporu jsem dal pouze printscreen z vybíjecí fáze, nicméně článek byl předtím nabit na 3,6V. Prodejce se k nafouklým článkům nevyjádřil a spor zamítnul, což se mi nelíbí... uvidím co napíše Aliexpress.
Každopádně baterky mám v packu již cca týden a z dat od BMS usuzuji, že kapacitou jsou někde kolem 150Ah, což je za finální cenu 27tis. v pohodě. Štve mě jen, že prodejce prodává jako "nové" a pak přijdou vyboulené jeté články.
Nicméně jsem to trochu čekal a bral jako risk, jak tu někdo píše, tak CALB už dávno LiFePo v plastu nevyrábí, dělají teď v kovovém pouzdře jako ostatní výrobci (stačí se podívat na jejich web), poslední plastové CALB vyráběli cca před 3 lety, takže lze čekat, že na Ali budou jeté články nebo v lepším případě skladové kusy s B kvalitou.
Ale dost se to liší prodejce od prodejce, cca před 2 lety jsem kupoval u jiného Aliexpress prodejce 32x Calb CA100 (100Ah), články přišly se štítky na kontaktech, měřícím protokolem, naměřil jsem na nich i lehce přes udávanou kapacitu a i po dvou letech provozu mají stále kolem 100% kapacity a rozdíl mezi články je minimálních 0,001-0,002 V.
Často u těch obchodníků na Aliexpresu bývá, že prodají nejdřív dobré zboží (nové nebo nejlepší kvalitu), počkají na pozitivní recenze a jak o zboží začne být zájem, prodávají horší a horší kusy. Když se pak nahrnou negativní recenze, obchod zabalí a začnou zase nabízet pod jiným jménem.