mirekcafa píše:jj to vím, na to už jsem přišeljde mi o to jestli to umí nějakým způsobem žalovat pokud by byl přetok, nebo ne
Pokud to máš na hranici pozemku, pak to odečtou čtečkou a nic s tím neuděláš. Pokud máš starý dům s elměrem až uvnitř na pozemku, dej za okno v době odečtu papírek s T1 a T2 kWh a dělej, že nejsi doma. Opíšou si papírek a odejdou. Pokud tedy hodnota P od minula nějak narostla.
Mám změřeno, že u "střídačů GWL Power modrásků" to dělají specifická zařízení, která rychle spínají a odepínají velkou zátěž, třeba některé "suché friťáky", nebo elektrické trouby a varné desky, někdy i novější žehličky. V extrémním případě jsou to přetoky až desítky Wh denně, tedy to za rok může natočit až desítky kWh přetoku. V domácnostech, které vaří a pečou na plynu, většinou dělá přetok z modráska minimální hodnoty, přibližně kWh za dva roky, denně okolo Watthodiny i méně.
p.s. tyhlety buzerace lidí se střídači s limiterem nikde jinde na světě (od USA až po Indonézii) neexistují. Doufám, že to v době energetické krize u nás nějaký rozumný člověk konečně taky zruší. Pokud někdo nemá limiter a cpe to ven, pak tomu rozumím, ale tyhle jehlové max 4sekundové přetoky automatiky limiteru jsou neškodné.