Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon led 18, 2021 4:20 am
mobilik píše:Nastav user priamo cez tlačidlá. Niekedy blbne komunikácia, program.
Majkl píše:Nedávno jsme tu s kolegou Vítkem řešili přepanelování 5kW PIP MK. Respektive co udělá jeho MPPT, když dostane nakrmeno více než 4000W / 80A. Někdo tvrdí - nedávat víc panelů, než je ve specifikaci, Vítek razí teorii (podepřenou svou praxí, kdy ještě nedávno měl celkem dost přepanelováno), že to MK vydrží a na 80A výkon ořízne a dál nepůjde.
Já jsem dneska po desáté viděl věci, které mne donutily jeden string okamžitě odpojit.
Přes jinak čistou oblohu šly mraky a MPPT se mohlo zbláznit, jak se to snažilo uregulovat. Na baterce bylo necelých 59V a proud skákal od 25, do 82A.Jinak nainstalováno mám (jak podpis prozrazuje) 4800Wp na jihovýchodní střeše a 945Wp na západní fasádě. Ta do toho v 10 hodin promlouvat nemohla.
Majkl píše:Ahoj Vítku, to vůbec není žádná výtkana tebe. Jen referuju o vlastních zkušenostech, aby se poučili i ostatní. Já bych tomu regulátoru taky normálně takový čoud nedával, ale když
už jsou na střeše a druhý PIP ještě nedorazil
Tak troch tahám čerta za ocas a zkouším, kam můžu zajít... Když jsem tam ale viděl ten proud, tak jsem si to experimentování dost rychle rozmyslel.
M.
DanoP píše:Je tam aj iny problem, MPPT v axperte (150V) je pomerne pomaly aj co sa tyka regulacie napatia, a vsimol som si ze v takychto pripadoch robi zakmity cez maximalne nastavene napatie. Pokial su tvrde baterie tak to tak nevadi ale pri makkych to moze byt problem.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků