Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 06, 2021 9:08 am


Studer informacie

Regulátory Studer
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod luge » úte úno 16, 2021 12:36 pm

U mna tiez v pohode.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
luge
 
Příspěvky: 702
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » úte úno 16, 2021 12:42 pm

XCOM LAN mozes napajat rovno zo studer zbernice. Treba ti na to len DC konektor, LAN konektor a 0.5m LAN kabla a pajkovacku. zapojenie je tu niekde na fore.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 98
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » úte úno 16, 2021 1:46 pm

Aha, díky, no, spolehlivých 24V budu potřebovat stejně.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 951
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » úte úno 16, 2021 2:18 pm

1+8 je +24V, 2+7 je -24V
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 647
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Studer - file failed to upload = ?

Příspěvekod marsal64 » pát úno 19, 2021 8:42 pm

Stává se to nebo je problém někde jinde?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 951
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » sob úno 20, 2021 5:09 pm

problem je na strane studer-u. Sachoria tam s portalom, cely tyzden nezobrazovalo ani #IMG_ID instalacie, to uz nejak rozchodili. Na upload asi nezostali zatial sily. treba pockat.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 98
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica


Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » sob úno 20, 2021 8:27 pm

potvrzuji problém s appkou při zobrazení grafu
redcrown
 
Příspěvky: 1010
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy


Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » sob úno 20, 2021 9:48 pm

Portál nepohání lednici nebo čerpadlo....
redcrown
 
Příspěvky: 1010
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod Dagus » ned úno 21, 2021 7:29 am

No ale pokud klient utratí za elektrarnu jedno mega, tak očekává nějakej kvalitní výstup. Těžko se bude vysvětlovat, proč neustale portál blbne a že studer je opravdu ze švajcu a top. Mám klienty co by to trpět nechtěli.
Dagus
 
Příspěvky: 544
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » ned úno 21, 2021 7:34 am

Já jsem to myslel s určitou nadsázkou. Jasně že by to mělo fungovat, dokonce i u levnějších produktů. Svět už je bohužel takový, netřeba chodit daleko, např automobilový průmysl.
redcrown
 
Příspěvky: 1010
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » pon úno 22, 2021 6:35 pm

Přátelé, dnes jsem si udělal takový krásný ostrovnický blackout. Nic co by u místní posádky podpořilo důvěru v nové ostrovní řešení. Věděl jsem, že se jedná o neošetřený stav systému, zatím jsem ale nestihl vyřešit.
BMS mi přes CAN poslala Discharge STOP, protože jeden z článků dosáhl spodní nastavené úrovně napětí. Z hlediska BMS správná funkce, jen jsem to neošetřil v nastavení Transfer relé. Zatím jsem měl nastaveno, že na 20% sepne Transfer relé. Zatím jako jediná podmínka pro splnění ovládání AUX1.
Poradíte prosím někdo, jak to udělat, aby to reagovalo na stav BMS "ukonči vybíjení"? Využívám řízení přes AUX1. Napětí na měniči se mi moc používat nechce, protože to nehlídá jednotlivé články. Když už tu BMSku mám, tak ať to pracuje korektně.
díky
redcrown
 
Příspěvky: 1010
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod Dagus » pon úno 22, 2021 6:50 pm

Ano posádka domu všechny podobné situace patřičně ocení. Typické hlášky jsou že něco ZASE nefunguje a že si to dělá co chce. Typicky věc kterou neovlivníš, třeba spadlej jistič vadnou varnou konvicí, ale může za to elektrárna a všechny ty krabice. Naštěstí je to hobby, tak to tolerují.
Dagus
 
Příspěvky: 544
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » pon úno 22, 2021 6:54 pm

Ne ne, já mám posádku celkem v pohodě, ani moc nebrblala, protože to dispečer rychle vyřešil. Psal jsem, že to nepodpořilo důvěru.
redcrown
 
Příspěvky: 1010
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » pon úno 22, 2021 7:29 pm

Posádka sleduje a pamatuje si... Já za studery mám ten automatický čínský přepínač sítí se vstupy: (a) výstupy ze studerů a (b) DS, přepínající toto do domovního rozvaděče. Velmi užitečné! Třeba při učení se, jak ovládat transfer relé, aby studer neblikal... Naposledy se přepínač osvědčil, když došlo na jedné fázi k "nečekanému" přetížení (holt se to celé člověk učí postupně nastavovat praxí) a po defaultním trojnásobku detekce přetížení všechny studery vypnuly. Zjistil jsem to asi za dvě hodiny, protože díky přepínači tzv. "nebylo co řešit".
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 951
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » pon úno 22, 2021 7:59 pm

díky za tip, tak jsem ho už preventivně před týdnem objednal. Já navíc jedu jen část domovní sítě, takže kritické věci nevypadnou.
Zkuste prosím poradit s tím nastavením, to mě teď tíží víc. Díky
redcrown
 
Příspěvky: 1010
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod kodl69 » pon úno 22, 2021 8:06 pm

Jasně, ostorv zálohovaný distribuční sítí. Když se tak zamyslím, mám to stejně - když vypadně měnič, stykače to automaticky přepnou na DS a není co řešit, jedině snad zvukovou signalizaci přetíženýho měniče...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 5388
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » pon úno 22, 2021 8:52 pm

Batrium by mělo umět ovládat nějaký výstup, který by měl po připojení na remote vstup Studeru a patřičném nastavení přepnout transfer relé. Nevím, ale jestli jde nějak zpozdit signál po CANu, který vypíná měnič.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 635
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » pon úno 22, 2021 9:30 pm

Jasně, Batrium má relátka s programovatelným nastavením. Jedna z funkcí je Discharge OFF. Proč myslíš, že by bylo potřeba zpozdit signál? Stačilo by externě z relé BMS ovládat transfér relé v XTM.
Hledám cestu, jak to udělat bez externího drátování.
redcrown
 
Příspěvky: 1010
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'