Zdravím
střídač- N ,
dovnitř žádného měniče není třeba vstupovat. Téměř každý měnič má svorky na dálkové ovládání. A když nemá
svorky, má drobný vypínač. Ten drobný vypínač na měniči není od DC silnoproudu, ale je to vypínání a zapínání
měniče signálním slaboproudým ovládání.
A k tomu co píše admin. knowhow , tedy princip si nenechávám pro sebe ale popsal jsem vždy princip ve
prospěch všech. A na realizaci se dá jít několika způsoby od počítání period, časovací obvody analogové,
časovaní i jednoduchým procesorem atd. A v minulosti jsem popsal např. na začátku princip
energetického asistenta na provoz např. kompresorové ledničky slabým nevyhovujím měničem.
Po roce a něco jsem zařízení energetický asistent zavrhnul i když bylo funkční rozdělal a dělal s
plynulým docucnutím z DS.
A tak je to vždy ,technologicky věci začínají zastarávat už když se popíší zdokumentují a vyrobí první funkční prototyp.
A když vidím realizace FV, každý si našel nějaké vlastní řešení, které
mu co nejvíce osobně vyhovuje. A každý kdo nějaké své řešení popíše může inspirovat druhé jít podobnou
nebo naopak jinou cestou.
Admin edit: Tema bylo rozdeleno, uvaha o nebezpecnosti je v novem tematu Nebezpečí číhá všude
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5300Wp panel , reg. Victron E. 150V/70A ,aku 50ks LTO 40Ah,to je 4kWh v LTO nap. 57,5V, BMS Sokol 400E ,řídící relé Leonardo 48V,
LF Victron E.P.1200VA a HF měnič 3kW Gepard 48V a LF Modrá trojka 3000VA
Příprava nová instalace panel 8kWp,reg.Harmonie12kW/360V,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW, BMS Sokol 400E , řídící relé Leonardo 360V,
modul HIS, modul chytré řízení ,Aku LIFE 360V/ 10kWh