Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát úno 03, 2023 5:17 pm
marko250 píše:Nečetl jsem vše,ale líbilo by se mi automatické přebírání fotografií v přílohách. Kdybych je už nemusel před vložením zmenšovat, ať to servr vezme.
marko250 píše:A taky by byla fajn známá oblast uživatele, který píše (Opavsko,Praha, prostě natvrdo okresy) v rámci diskuzí o svitu slunce a funkci fve mi to dost často chybí pro porovnání se svou fve.
marko250 píše:S tou fotkou jsem myslel když vyfotím tak má 10MB a když ji takto načtu a dám načíst do příspěvku,tak se resetne stránka a je vše cos psal pryč.Musíš dát krok zpět,tím se vrátí text ,pak zmenšit fotku a pak už jde nahrát a vše je OK.Já vlastně ani nevím jak velké foto to veme.
Díky odkazu už vím ,ale včera jsem posílal kolem 8MB a taky to nevzalo.
mypower.cz píše:marko250 píše:S tou fotkou jsem myslel když vyfotím tak má 10MB a když ji takto načtu a dám načíst do příspěvku,tak se resetne stránka a je vše cos psal pryč.Musíš dát krok zpět,tím se vrátí text ,pak zmenšit fotku a pak už jde nahrát a vše je OK.Já vlastně ani nevím jak velké foto to veme.
Díky odkazu už vím ,ale včera jsem posílal kolem 8MB a taky to nevzalo.
Jako vezměme si to z jiné stránky: 10 mega fotka, to je jako opravdu příliš, to je celkem extrém. Jsou takové detaily opravdu potřeba? Já bych zase ze serveru nedělal úplně photoshop. Ono to taky stojí jakýsi strojový čas tohle přepočíst. Na tohle to ale není původně určeno. To není grafická aplikace, ale fórum. Je nutné fotky fotit na tak extrémní rozlišení? Kolik taková fotka má rozměr vůbec? 8000x5000? Za mých dob běžně pro orientaci stačilo 1024x768. Když příjdou gigapixelové foťáky, je nutné zapínat maximální rozlišení a odesílat na server kdejaký atom? Ke zvážení.
marko250 píše:Ale já to myslel právě tak,že servr tu fotku převezme jak je a sám zmenší do nastavené velikosti.Né že se má uplodovat jak je.
pete píše:Myslím, že to jde elegantně vyřešit na úrovni prohlížeče v javascriptu, který fotku může zmenšit předtím, než ji uploadne na server. Zátěž spojená s přepočtem velikosti fotky tak zůstane na straně klienta a zmenšená fotka bude i rychleji odeslaná. Server už si jenom vygeneruje thumbnail.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků