mypower.cz píše:Dejete cele informace o produktu dohromady vcetne ceny a bude to komplet. Vy jste vzdy napsal nejake nekompletni informace, bez ceny, a odkazujete lidi at si najdou, at si proctou. Ne.. Najdete, proctete a prineste zde hotove modelove reseni vcetne ceny. Leckdo to neumi rozlisit, napriklad majitele i4wifi vubec ne, to je pod jejich rozlisovaci schopnost, co je business a co prinosna informace pro komunitu, ale napriklad vas se snazim donutit, aby jste informace dal zde komunite tak nejak ucelene a vcetne ceny. Vzdy kdyz se vas nekdo zeptal na cenu, zacal jste se tak nejak kroutit. A to je fakt neprijemne a dela to takove reakce, jake dostavate. A ja se nedivim.
Obávám se, že nevíte, co po mě chcete.
Ucelené informace na všechny varianty představují mnohastránkový web. Mám vám ho sem zkopírovat? To asi nebude přínosem pro nikoho.
Znovu a po několikáté navrhuji vrátit se k tématu a přestat řešit věci kolem.
Téma je příhřev vody solárními kolektory a já jsem navrhl řešit to EnergyPanelem s jednotkou TERMOBOX. Proti jiným uvedeným návrhům toto řešení je schopno dodávat mnohem více tepla a záleží na spotřebě vody, kolik jí dokáže kdo využít. Běžné je u normální 4 členné rodiny úspora okolo 4000 kWh za rok. Jak jste si už asi přečetli, EnergyPanel je vlastně solární panel, ze kterého je vysáváno, vyčerpáváno,vycucáváno veškeré teplo do té míry, že se panel neohřívá. Jestliže je panel studený, nemá tepelné ztráty a nepotřebuje žádnou izolaci. Proto vypadá tak, jak vypadá, je to jen holý absorbér bez skla, vany, izolace a je mnohem menší než jste zvyklí. Tím, že se teplo z panelu vysává, ten může být dokonce studenější než okolní vzduch. Pak jej okolní vzduch ohřívá a čerpá se tak teplo z okolí. Aby toto mohlo vše fungovat, je potřeba něco, co teplo v takové míře odebírat dokáže. To zařízení je termodynamická jednotka která pracuje na principu tepelného čerpadla. Náplní v systému tedy není jako u solárních systémů nemrznoucí kapalina, ale chladivo, respektive jeho výpary. Systém se tudíž nemůže ani přehřát, ani nemůže zamrznout. Mezi jednotkou pak již nic není, jen propojovací trubičky. Jednotek je celá řada a je tedy možnost výběru. Existují i silnější jednotky GTC kterými by bylo možné i topit, jsou na to ale nákladné. Tyto jednotky GTC se však velmi dobře hodí na velkoobjemový ohřev vody.
Informace jsou pro ty, co to zajímá, také na jiném vláknu tohoto fóra, stejně jako jste je mohli nalézt na dalších webech. Nejedná se totiž o novinku, systémy se instalují víc jak 5 let. To, že se o nich na fórech moc nepíše svědčí o tom, že s nimi nejsou žádné vážné problémy, které by lidé měli potřebu touto formou řešit.