Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát úno 03, 2023 4:43 pm
Toul píše:Zajímalo by mě jak jsou na tom ty gelovky s max. vybíjecím prodem?
Pokud dobře počítám:
3000/12=250A maximální odběr
250/4 = cca 62 A odběr z jedné gelovky
Když vezmu v potaz účinost, tak jsou gelovky do hodiny prázdné. Má tedy cenu mít 3000W měnič? vždyť na tom si ani nevyperu?
Nebo počítám špatně?
Toul píše:Zajímalo by mě jak jsou na tom ty gelovky s max. vybíjecím prodem?
Pokud dobře počítám:
3000/12=250A maximální odběr
250/4 = cca 62 A odběr z jedné gelovky
Když vezmu v potaz účinost, tak jsou gelovky do hodiny prázdné. Má tedy cenu mít 3000W měnič? vždyť na tom si ani nevyperu?
Nebo počítám špatně?
Gmouse píše:Nebylo by schéma a typy regulatorů (nepochopil jsem proč jsou 2)? Díky.
Gmouse píše:Budu asi vypadat jako lama, ale jak zapojím 2 regulatory 24V aby nabíjely 4 baterie v serii?
Gmouse píše:Můžu se zeptat proč zapojení s TS-3000 a 2 x Phocos. Nevyšlo by levněji vypustit ty regulátory a použit TN-3000?
Jirka7 píše:Tohle vlánko asi nikdo nečne, nevadí. Regulátory jou 2 a jsou nezávislé na střídači. Dobře se nastavují, brání rozbalancování baterií a výpadě rozbití či navýšení je zbytek zařízení funkční. (střídač ovládá jen 48V a baterie se mohou rozbalancovat). Už vše funguje, první vyrobené kWh.
PS pro šťouraly: baterie jsou připojeny lankem 25mm2 a mají vybíjecí proud 2000A, odpor 4 mOhm, proto mi nevadí zemění panelů přes dvě baterie.
Uživatelé procházející toto fórum: Ahrefs [Bot], Applebot [Bot], JiříK, kaba a 2 návštevníků