Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned čer 11, 2023 12:36 am
Takove provozy nastavaji s manzelkou a detmimypower.cz píše:35A na vystupu menice se mi teda uz taky zda dost.. To bych asi pak zacal hledat, kam ta energie tece a k cemu a proc tam jako tece. Mozna jestli by nebylo v tu chvili dobre popremyslet nad efektivnejsim rozlozenim spotreby? Vyuzitim jine nez elektricke energie? Treba ... je potreba veskerou energii pro dum hrnout v podobe elektriny menicem? Je potreba opravdu mit zapnuty uplne cely 8kW sporak na jedne fazi? Mozna jestli to neni hnano az trosku do extremu. Ale jako samozrejme jiste mohou existovat provozy, kde takove vykony jsou nutne. Pokud ale dojdeme k zaveru, ze takove extremni vykony jsou opravdu extremni, pak vlastne nastava otazka zdali potrebujeme extreme inteligentni zarizeni s prisosavanim na sit, nebo ne. Je to otazka..Pravda ja do toho nemam co mluvit, muj Powerstar IR sice ma 45A dobijecku, asi i bypass, ale 100% casu funguje v ostrovnim provozu a jsem naucen tak, ze DS nepotrebuji ani na prisosavani. Vrele doporucuji
Pak neni totiz potreba prisosavani vubec resit
Popripade obcas na zimu to prisosnu z centraly pres dobijecku trakcnich baterii, ostatni ostrovnici bez centraly treba od hodneho souseda pres dobijecku trakcnich baterii
. Samozrejme pokud mame doma takove silene spotreby, tak to je jina liga, pak potrebujeme brutalni zarizeni, ktere nase brutalni naroky zvladne ...
Cimz nijak nehanim vyse zminovane menice, jsou to spickove masiny..
To bez debat.
solarni-panely.cz píše: Když by omezena byla tak mi doma nepojede elektrika do te doby nez odpojim zateze a restartuji menic? Ja fakt nevim. Lidi jestli nekdo mate Victron, tak prosim o objasneni. Zajima nas jak se bude presne chovat pokud mam 25A jistic a zatez na vystupu z menice bude treba 35A. Kdo to ví? Já ne, přiznávám.
cca před 14 ti dny?RRR píše:Myslím, že tam prostě nebyl aktuální software. Kdy ten test probíhal?
gupa píše:solarni-panely.cz píše: Když by omezena byla tak mi doma nepojede elektrika do te doby nez odpojim zateze a restartuji menic? Ja fakt nevim. Lidi jestli nekdo mate Victron, tak prosim o objasneni. Zajima nas jak se bude presne chovat pokud mam 25A jistic a zatez na vystupu z menice bude treba 35A. Kdo to ví? Já ne, přiznávám.
http://www.victronenergy.com/upload/doc ... ble-EN.pdf
mypower.cz píše:35A na vystupu menice se mi teda uz taky zda dost.. To bych asi pak zacal hledat, kam ta energie tece a k cemu a proc tam jako tece.
Ona už dole byla jen v jiné sekci .. tady to nějak zbyloRRR píše:No vidíte, člověk sem dá jeden post o tom jak funguje konkurence a cena je rázem dole o 20 439,- Kč ????? Divné ne?? Pak že je tady všechno předražené
solarni-panely.cz píše:Takove provozy nastavaji s manzelkou a detminebo v RD kde bydli vic lidi cca 2 rodice 2 deti a 2 prarodice a navíc se třeba topí TČ. Může se také stát že to prostě manželka neřeší, zrovna svítí a tak zapne myčku, za 10 min. pračku a ještě jde vařit. Na chatě kde člověk topí dřevem se s tím prakticky nesetkáš. Jinak souhlasím a můj Powerstar 3kW to dělá na chatě stejně. Aby mi však doma jelo vše bez výpadků musel bych tam dát alespoň 8kW a tam jsme na úplně jiné účinnosti měniče. Ale ano tato alternativa je také možná a používaná.
mypower.cz píše:solarni-panely.cz píše:Takove provozy nastavaji s manzelkou a detminebo v RD kde bydli vic lidi cca 2 rodice 2 deti a 2 prarodice a navíc se třeba topí TČ. Může se také stát že to prostě manželka neřeší, zrovna svítí a tak zapne myčku, za 10 min. pračku a ještě jde vařit. Na chatě kde člověk topí dřevem se s tím prakticky nesetkáš. Jinak souhlasím a můj Powerstar 3kW to dělá na chatě stejně. Aby mi však doma jelo vše bez výpadků musel bych tam dát alespoň 8kW a tam jsme na úplně jiné účinnosti měniče. Ale ano tato alternativa je také možná a používaná.
Tak uvidime az budu mit nekdy manzelku a deti, tak poreferuju. Zatim jsem na ostrovnim systemu testoval jen byvalou pritelkyni a elektriky jsme po rozsireni na 2.24kwp meli milion. Z energetickeho pohledu problem nebyl, problemy byly uplne jindeAle mam pocit ze pokud se mi predchozi zminene nekdy povede, ze spotreba takoveho spolecneho vysledku bude mozna maximalne dvojnasobna. Nedokazu si predstavit, ze bych se obklopil energeticky a zejmena elektricky obrovsky narocnymi lidmi, i kdyz cesty osudu jsou leckdy velmi spletite
Pokud jsem tedy napriklad dnes mel okamzitou spicku spotreby asi lehce pres 3kW (2plotynkovy varic 1800W + 1500W el. primotop = byl jsem liny vyjit do patra a vypnout ho). Nevim . Jak by to bylo s manzelkou .. 2plotynkovy varic 1800W + 1500W el. primotop + jeji notebook navic?
Jinak by bylo samozrejme potreba to krmit z DS a ja to platit jako nehodlam, takze z tohoto pohledu je vyber me manzelky a tim i predbezny odhad spotreby celkem jasny
Soudim take podle obcasnych - vice dnu setrvavajicich navstev.
Ad vice lidi v dome .. jiste tam elektrika je pokazde nejak uz rozdelena, tzn v teto chvili to beztak taky asi bude pro vice mensich menicu do limitu puvodnich trebas 25A jisticu, protoze uzivatele budou mozna asi z predchoziho provozu navykli, ze by jim jinak jako obvykle litaly jistice pri soubezich.
Jinak tedy mou chatu bych jinak necharakterizoval jako klasickou treba zahradni chatu (vim ze si tu byl, ale pisu spise pro ostatni, kteri si to tak nejak nedokazi predstavit), napriklad v pripade zastreseni terasy a prostoru pod terasou je z toho 5+2 RD s mistnostmi ne vedle sebe, ale proste na patra, dle meho vkusu naprosto postacujici i pro dva lidi a klidne i deti. Tim nerikam, ze je to ma konecna stanice, ale se svym energetickym zpusobem zivota nehodlam delat vubec nic:) Maximalne se naucit mit jeste jednou tolik rezervu, ale urcite ne vice.
Pro ilustraci by mozna mohli prispet zdejsi uzivatele drama a i jose. drama ma ostrov, dokrmuje ze site. Rodina s detmi. Jose - rodina s miminkem v byte, zatim v klasickem panelaku ale pozdeji ve vlastnim s FVE.
Jak to napriklad jose vidi se svou spickovou maximalni okamzitou spotrebou vcetne manzelky a ditete?
PS: Sakra .. a ted sam nevim jestli jsem offtopic ..no asi jo
Takze kdo ma zajem o manzelky a deti, pojdme nekam do tematu o energeticke optimalizaci spotrebicu, deti a manzelek
Zalezi jestli je provozujes v panelaku s centrálním vytápěním nebo v RD s TČPavelR píše:Boha jeho to maji zensky s detma takovej prikon?
No on je to max limit toho 2kVA měniče. 1600W při 25°C může dát měnič a 30A se může k tomu přidat z line in.PavelR píše:Boha jeho to maji zensky s detma takovej prikon?
Blba indukcni nebo sklokeramicka deska, nebo i plotynkovy sporak si s jednou fazi 25A nevystaci - tedy pokud nepocitame tech par kousku, ktere si hlidaji 16A (panelakova verze). Takže proč ne 35A? obyčejných 6mm2 CU s tim nemá problém.mypower.cz píše:35A na vystupu menice se mi teda uz taky zda dost..
Ještě jedna otázka - proč 5kW Victron jede z baterií jen 88A? Tedy při 100% účinnosti jen cca 4,4 kW? Má Victron prioritu z baterií a až to co nestihne tak dososává ze sítě? Nebo je tomu naopak? Jede ze sítě a pokud by měl překročit limit, tak přivyrábí z baterií?RRR píše:Victron MultiPlus je hybridní měnič!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků