Tak jsem se právě vrátil z "hradu" neee, jenom z velmi pěkně vedeného semináře, které připravilo I4Wifi a jeho externí dodavatelé. Pravda nebylo nás tam moc, rektoři převýšili obecenstvo, ale o to lépe jsem se mohl dozvědět informace, které jsem potřeboval. Na úvod nás pan Sedlák seznámil proč raději montovat panely a ne pěstovat brambory. Měl jsem na něho pár výhrad, že pěstovat brambory a montovat panely se přece nevylučuje, ale myslím, že jsme si to dostatečně objasnili.

Následovala přednáška pana Kolaříka o ostrovních systémech a jejich specifikách. (pilně jsem poslouchal, jestli třeba něco nedělám blbě - nedělám)

Pak přišel kratičký blok s pánem, který má doma podobnou instalaci panelů na paneláku, jakou mám já. potěšilo mě, že má stejný právní názor na umístění panelů, jako já.
Po té jsem byl seznámen s produkty GridFree, dostal jsem odpovědi na své všetečné otázky od sličné paní Douděrové a konečně vím k čemu je to dobré. Před tím jsem spoustu věcí nevěděl. Po kávové přestávce následoval dlohatánánský blok o nabíjení LiFePo4, kde mě připadlo, že se postupně přidávali všichni lektoři a živě se diskutovalo o této problematice. Probíralo se nabíjení, vybíjení, skladování, balancování pasivní, aktivní, atd... Na fotce jsem pak zvěčnil vždy a všude opakované parametry pro používání liFePoY4 baterií. Pak se nám nějak ztenčil čas na dva poslední body a to je elktrokrasojízda na elektrokole a problematika elektroautomobilů. Takže jsem zjistil, že elektrokola mají motor nejenom v kole (předním i zadním) , ale i na středu uprostřed šlapek

Zjistil jsem, že elektroauto je vlastně auto normální, že jízda v něm je taky vlastně normální. Že se v elektroautě topí v zimně buď nezávislým naftovým topením (bufík), nebo elektricky do vody, nebo do spirály (etavira) a jiné další užitečné informace o nabíjení, nabíjecích stanicích, kabelech apod. Všechny elektroautíčka jme si prohlédly, pokochali se a trochu jsme se jim podívali i na střeva.
Na závěr podotýkám, že Fučík, ani jiný novinář ze mně nikdy nebude.

.
Děkuji pánům a dámám z I4WIFI za vzornou prezentaci a co se mně týče, tak mě se to líbilo a já byl spokojen. Ještě jednou děkuji.
Frenky
P1290324.JPG
P1290325.JPG
P1290326.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.