Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte říj 04, 2022 1:57 am


studer XTM 4000-48-01

Měniče Studer
Předchozí

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod DanoP » pon zář 05, 2022 3:04 pm

Smart assist - asi myslis rezim s aktivovanym Battery priority. Aj ked sa to zda divne - treba pozriet aj nastavenia tykajuce sa nabijania v menicoch. Z grafu to vyzera akoby sa dotovala spotreba z baterie a potom sa spustilo nabitie baterie Z DS. Ja mam charger zakazany, a pri zopnutom transfer rele to funguje tak ako ma. Este jedna vec, mozu byt rozne nastavenia v XTM na L1 a na L2 - najlepsie sa to da pozriet z backupu konfiguracie. Ked sa parameter nastavuje cez RCC tak sa zmeni v oboch (vsetkych pripojenych) menicoch (ale len ak sa meni hodnota).
1,77kWp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45, 1,6kWp +Victron MPPT 250/60, Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
?
DanoP
 
Příspěvky: 930
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod mgx » pon zář 05, 2022 3:18 pm

Dano, dakujem pozrem. Myslim ze rozdielne hodnoty nebudu, elektraren som spustal 1.8 (nie moja) a nastavoval som vsetko cez XCOM-LAN. Oba menice (L2,L3) tam uz boli.

Parameter 1125=charger allowed bol nastaveny na NO.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 287
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod luge » pon zář 05, 2022 4:55 pm

mgx píše:Mozno niekto bude vediet.

V noci 1:12 mi na 2fazovej elektrarni zacalo dobijat baterku z gridu. Spotreba bola minimalna.
Prosim potvrdte, ci je to len vec proti mikrocyklovaniu baterky (baterka je tam custom mivvy), alebo nejaka kuleha fw 682?

Opakovalo sa to 3 dni (cely august nic), potom som zakazal transfer rele 1128=0 a odvtedy klud. Ale chcel by som sa vratit naspat k klasickemu nastaveniu s smart assist a pripajanim transfer rele podla zataze.

Bude to 1467 ,daj confirm yes
?
luge
 
Příspěvky: 724
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod milhaus » pon zář 05, 2022 5:02 pm

luge píše:Bude to 1467 ,daj confirm yes


Ano to je možné , ale musí upravit parametry aby mu to nespouštělo novou nabíjecí fázi XTM , jinak bude muset třeba každý den vynutit float XTM .
Je potřeba opravit příčinu .
Ale bude v tomto něčem zakopaný pes. :wood:
?
milhaus
 
Příspěvky: 236
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod eman » pon zář 05, 2022 6:31 pm

Když čtu ty problémy s nastavením Studeru, tak už mi ten Victron nepřipadá tak drahý.... :(
?
eman
 
Příspěvky: 334
Registrován: pát srp 31, 2012 8:20 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod milhaus » pon zář 05, 2022 7:23 pm

eman píše:Když čtu ty problémy s nastavením Studeru, tak už mi ten Victron nepřipadá tak drahý.... :(



:yes:
:lol: :lol: :lol:
Když víš co kde nastavit tak je Studer sranda pro děti , proti nastavení Victronu .
Studer se nastavuje velice lehce pomocí parametrů , jen je potřeba vědět kterého :yes:
Je potřeba si uvědomit , že hodně lidí pořídí Studer ze Secndsolu a neví o tom nic a až potom hledají informace , kde co nastavit a jak. ::popcorn::
?
milhaus
 
Příspěvky: 236
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod eman » pon zář 05, 2022 7:45 pm

To jo, ale o Victronu je miliarda videí, diskuzí, skupin. Skupina Studeru by se vešla do dodávky. :)
?
eman
 
Příspěvky: 334
Registrován: pát srp 31, 2012 8:20 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Kobra23 » úte zář 06, 2022 6:11 am

Rolls Royce ti taky nenakonfiguruje kdejaký šmudla a videí k tomu je pramálo.
Máš kvalitní věci, které jsou pro pár lidí a pak máš průměrné věci pro masy lidí.
Je potřeba rozlišovat.
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 423
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » úte zář 06, 2022 4:01 pm

Zrovna resim jak legalne pripojit velkou instalaci s XTH jako vyrobnu... proc si neprivydelat prodejem prebytku... studer by mel bejt kompatibilni s VDE-AR-N 4105... ktera ve sve podstate umi funkce, ktere chteji PPDS, dokonce je vse nastavitelne derating podle frekvence apod... a mel by umet i kompenzaci uciniku... to jsou take jedine funkce ktere nezvladne UF guard ale menic by je umet mel... kdyby nekdo chtel se pripojot k testovani dejte vedet... ci mate nejake info o tom... jako mikrozdroj bez pretoku to samo pripojitelne s ufguardem je... ale my comame hodne panelu :)
E2A, Studer 3xXTH 6000, 19kWp EXE Triton, 36kWh Pylontech
?
ferrys
 
Příspěvky: 73
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » stř zář 14, 2022 12:58 pm

tak si odpovim sam... Studery neumi jednu jedinou vec a to je kompenzaci uciniku podle napeti... pouzivaj nemeckou metodu kompenzace dle cinneho vykonu a nastaveni dle distributora - kapacitni, reaktivni... jde jen o SW, ktery by museli updatovat, ale jelikoz tlaci NEXT... tak to neocekavam... :) xtm a xth... nikdy vyrobny nebudou... a nebo musite cist nakym PLCeckem napeti a provest nastaveni ucniku ve stridaci...
Naposledy upravil ferrys dne stř zář 14, 2022 1:31 pm, celkově upraveno 1
E2A, Studer 3xXTH 6000, 19kWp EXE Triton, 36kWh Pylontech
?
ferrys
 
Příspěvky: 73
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod eman » stř zář 14, 2022 1:06 pm

Ono to nejde připojit do DS s legálníma přetokama? To přece není možný, když jsou na trhu tolik let a stojí hromadu peněz.
?
eman
 
Příspěvky: 334
Registrován: pát srp 31, 2012 8:20 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » stř zář 14, 2022 1:38 pm

nejde... podle novych PPDS 2019
E2A, Studer 3xXTH 6000, 19kWp EXE Triton, 36kWh Pylontech
?
ferrys
 
Příspěvky: 73
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » stř zář 14, 2022 1:43 pm

ale zas je to jedinej HW kterej zadny pretoky nema :) meritelny.... ani na meraku za dva mice... :)
E2A, Studer 3xXTH 6000, 19kWp EXE Triton, 36kWh Pylontech
?
ferrys
 
Příspěvky: 73
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod eman » stř zář 14, 2022 2:59 pm

Určitě? Když naněj připojím 3,5kW bojler a vypne, tak to fakt ureguluje a nepřeteče nic? Prodávat nic nechci, ale zároveň nechci, aby měli důvod mě prudit.
?
eman
 
Příspěvky: 334
Registrován: pát srp 31, 2012 8:20 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » stř zář 14, 2022 3:54 pm

nepretece
E2A, Studer 3xXTH 6000, 19kWp EXE Triton, 36kWh Pylontech
?
ferrys
 
Příspěvky: 73
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Předchozí

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'