1540 (Prohibits charger) a 1125 nefunguje. Xcom-CAN problém?
Souhrn tématu
Nastavení parametru 1540 u Studer způsobuje odpojení relé transformátoru při přifázování, ale Remote Entry vstup nereaguje správně. Parametr 1125 při nabíjení ze sítě vykazuje nestabilní nabíjecí proud. Při ovládání přes Xcom-CAN protokol se zdá, že některé parametry přestávají fungovat, přičemž není jasné, které přesně. Firmware je verze r708, systém zahrnuje 4x Studer ve třífázovém zapojení s AC vazbou přes ABB střídač.
- kolin
- Reputace:10
- Lokalita: Praha zapad
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 26000
- Kapacita baterie [kWh]: 18,5
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
1540 (Prohibits charger) a 1125 nefunguje. Xcom-CAN problém?
Ahoj,
konečně jsem dodělal AC-in do svých Studerů.
Když nastavím 1540 = Yes, po přifázování se odpojí relé transformátoru uvnitř a DS jde přímo z vstupu na výstup. Super.
Když nastavím 1540 = No, po přifázování začne nabíjet baterie. Super.
Ale když spojím Remote Entry vstup kontaktem relé, nic se nestane
Remote Entry State 3086 se mění, takže zapojené to mám správně.
Tohle prostě nefunguje.
Když nastavím 1125 = No, během nabíjení ze sítě nabíjecí proud klesne na nulu a okamžitě se začne zase zvedat?!
Tohle taky nefunguje správně.
Pokud přes Xcom232 posílám změnu parametru 1540 bez zapsání do flash, na změny to reaguje a odpojuje výstupní relé transformátoru (probliknou světla a kousne se kompresor v lednici, ale to mi nevadí).
Baterii mám připojenou přes Xcom-CAN protokolem Pylontech. (interně JK BMS a YamBMS projekt pro esphome)
Mám pocit, že jakmile je Studer pod kontrolou Xcom-CANu, na polovinu parametrů se kašle. A nejhorší je, že nepíšou, které parametry přestanou fungovat...
Firmware mám r708, nedávno reset do defaultu.
4x Studer do 3f, L1 zdvojená
AC vazba se střídačem ABB
konečně jsem dodělal AC-in do svých Studerů.
Když nastavím 1540 = Yes, po přifázování se odpojí relé transformátoru uvnitř a DS jde přímo z vstupu na výstup. Super.
Když nastavím 1540 = No, po přifázování začne nabíjet baterie. Super.
Ale když spojím Remote Entry vstup kontaktem relé, nic se nestane
Remote Entry State 3086 se mění, takže zapojené to mám správně.
Tohle prostě nefunguje.
Když nastavím 1125 = No, během nabíjení ze sítě nabíjecí proud klesne na nulu a okamžitě se začne zase zvedat?!
Tohle taky nefunguje správně.
Pokud přes Xcom232 posílám změnu parametru 1540 bez zapsání do flash, na změny to reaguje a odpojuje výstupní relé transformátoru (probliknou světla a kousne se kompresor v lednici, ale to mi nevadí).
Baterii mám připojenou přes Xcom-CAN protokolem Pylontech. (interně JK BMS a YamBMS projekt pro esphome)
Mám pocit, že jakmile je Studer pod kontrolou Xcom-CANu, na polovinu parametrů se kašle. A nejhorší je, že nepíšou, které parametry přestanou fungovat...
Firmware mám r708, nedávno reset do defaultu.
4x Studer do 3f, L1 zdvojená
AC vazba se střídačem ABB
Offgrid
57x 375Wp na střeše domu
14x 375Wp na kůlně
27kWp celkem
4x Studer XTM-4000 (třífázové zapojení, L1 posílená)
18S2P LiFepo4 18.5kWh
1x ABB PVI-12.5 Symetrický 3f ongrid střídač, AC coupling
1x Epever XTRA4415N ze dvou panelů
57x 375Wp na střeše domu
14x 375Wp na kůlně
27kWp celkem
4x Studer XTM-4000 (třífázové zapojení, L1 posílená)
18S2P LiFepo4 18.5kWh
1x ABB PVI-12.5 Symetrický 3f ongrid střídač, AC coupling
1x Epever XTRA4415N ze dvou panelů