4Q ZPA AM375.D1E

Souhrn tématu

Elektroměr ZPA AM375.D1E je instalován s HDO relé boxem ZPA RB700.04, kde relé 3 svítí trvale, což neodpovídá očekávanému sepnutí pouze při nízkém tarifu (NT). Pomocné relé nesepne a HDO nulák nefunguje, přičemž jistič HDO je plombovaný a nelze jej restartovat. Řešení problému po výměně elektroměru není jasné, přestože nulák je přivedený a dříve fungoval se starým elektroměrem.
soami
Reputace:119
Lokalita: Posázaví
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Lokalita:PosázavíSystémové napětí:48V

4Q ZPA AM375.D1E

Nový příspěvek od soami »

Mám rok instalovaný 4Q elektroměr ZPA AM375.D1E a u něho HDO relé box ZPA RB700.04 HDO jsem neřešil - nulák sice mám přivedený, se starým elektroměrem fungoval, ale časy VT/NT jsem řešil jinak - pro ohřev TUV Shelly s časovým plánem a pro tepelné čerpadlo taktéž časově z nadřazeného PLC. Dnes jsem chtěl HDO zprovoznit přes pomocné relé a Shelly Mini, a zjistil jsem, že pomocné relé nesepne. Na HDO relé boxu svítí trvale relé 3, ale to je tak vše, co na zaplombované krabici vidím. Můj předpoklad je, že relé má svítit jen při NT, ale u mě je to trvale. A HDO nulák je i tak nefunkční. Jistič HDO je plombovaný, takže nějaký restart také neudělám. Nemáte někdo podobnou zkušenost po výměně elektroměru?
IMG_0417.jpeg