teď sem to změřil , když jede je na vstupu kulový

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 7:00 am
mypower.cz píše:abrams píše:Zdravím ,
UPSka je se sítí spojena jen za normálního stavu a když zálohuje tak se od sítě odpojí protože obyč přepínací relé
Ja jsem na APC RS 1000 nameril nejake napeti na vstupu 230V do ni v momente kdy jela na baterii a 230V do UPS bylo odpojeno. Ted nevim kolik V to bylo ale vim ze tam neco bylo protoze jsem delal nejake upravy na 230V rozvodech a vypnul stridac ale na druhe strane byla UPS ktera zacala jet na baterii jak jsem vypnul stridac. Jsem si to promeril jestli tam neni elektrika at do toho muzu sahat a neco tam bylo prave z te UPS ze vstupu! na coz jsem hledel jak na vrata. Kdyz jsem UPSku odpojil od kabelu ktery do ni vedl 230V tak to napeti zmizelo. UPS tady u sebe uz nemam, maji ji rodice, tak jak tam nekdy pojedu zas, tak to muzu jeste vyzkouset. Ale jsem si 100 pro jisty ze to napeti lezlo ze VSTUPU do UPS. ne z vystupu ale z nepripojeneho vstupu.. Jak rikam.. hledel jsem na to jak na vrata, pac na odpojenem VSTUPU by nemelo byt nic z bezp. duvodu. napeti ma byt na vystupu UPS ne na nepripojenem vstupu, ze jo ..
=> STRIDAC (OFF) => (VOLTMETR) => UPS => SPOTREBIC
Tak tam kde je nakresleny voltmetr se mi objevilo napeti zpet z UPSky. Stridac byl odpojeny fyzicky kabelem, ale kabel vedl do vstupu UPSky.
presneji
(VOLTMETR) => UPS => SPOTREBIC
abrams píše:Další věc je , že ja na světě je hromada různejch ups , ta má je s kusem železa vomotanýho měděným drátem .
teď sem to změřil , když jede je na vstupu kulový, tak nevím .
mypower.cz píše:abrams píše:Zdravím ,
UPSka je se sítí spojena jen za normálního stavu a když zálohuje tak se od sítě odpojí protože obyč přepínací relé
Ja jsem na APC RS 1000 nameril nejake napeti na vstupu 230V do ni v momente kdy jela na baterii a 230V do UPS bylo odpojeno. Ted nevim kolik V to bylo ale vim ze tam neco bylo protoze jsem delal nejake upravy na 230V rozvodech a vypnul stridac ale na druhe strane byla UPS ktera zacala jet na baterii jak jsem vypnul stridac. Jsem si to promeril jestli tam neni elektrika at do toho muzu sahat a neco tam bylo prave z te UPS ze vstupu! na coz jsem hledel jak na vrata. Kdyz jsem UPSku odpojil od kabelu ktery do ni vedl 230V tak to napeti zmizelo. UPS tady u sebe uz nemam, maji ji rodice, tak jak tam nekdy pojedu zas, tak to muzu jeste vyzkouset. Ale jsem si 100 pro jisty ze to napeti lezlo ze VSTUPU do UPS. ne z vystupu ale z nepripojeneho vstupu.. Jak rikam.. hledel jsem na to jak na vrata, pac na odpojenem VSTUPU by nemelo byt nic z bezp. duvodu. napeti ma byt na vystupu UPS ne na nepripojenem vstupu, ze jo ..
=> STRIDAC (OFF) => (VOLTMETR) => UPS => SPOTREBIC
Tak tam kde je nakresleny voltmetr se mi objevilo napeti zpet z UPSky. Stridac byl odpojeny fyzicky kabelem, ale kabel vedl do vstupu UPSky.
presneji
(VOLTMETR) => UPS => SPOTREBIC
abrams píše:Zdravím ,
UPSka je se sítí spojena jen za normálního stavu a když zálohuje tak se od sítě odpojí protože obyč přepínací relé.
Pokud by nějak selhalo tak PRÁSK a tma , čehož si hodiny všimnou jen jako zkratu .
Já mám systém udělanej jako UPS kterej přes den nepřímo nabíjím z panelů a k večeru "vypnu" hlavní jistič u hodin ,
což je má svobodná volba . Podotýkám že kvůli FVE mi vyněnili křižíka za digitální čtyřkvadrant .
Takhle jedu více méně od června a od eonu doposud žádná reakce a to každej měsíc stahujou data z elektroměru.
ZLATEJ KŘIŽÍK , pozorovat to hrbatý hliníkový kolečo jak se točí v protisměru , no paráda.
Ta moje UPSka pude co nejdříve do pr**** , za rok spálí 300kWh !!! Nabastlím to přes 500W sínus co má volnoběžnou spotřebu "jen" 10W.
Elektronům zdar
jhladik píše:Další možnost, jak nebýt propojen s přenosovou soustavou je galvanické oddělení, což může být např. oddělovací trafo (7000W 230V /30A cca. 850 Euro ). Nevýhodou je cena a účinnost(kterou neznám, ale je menší než 1)
mypower.cz píše:[V USA by s timto pristupem moc dlouho neprezili pac by je nekdo legalne zastrelil pri vstupu na cizi pozemek.
tomas píše:Trafo vám nezabrání aby jste nebyl z rozporu s novou vyhláškou o neoprávněné dodávce elektřiny č. 82/2011, §9 odst 11 a 12.
xChaos píše:OZE budou nejspíš potřebovat jakousi "energetickou LAN", která bude výrazným způsobem oddělená od "páteřní sítě"... prostě by se předem vědělo, že jde o jiné dráty podléhající jinému režimu. pokud vím, tak ale např. obce mají dnes zakázáno si paralelní rozvodné sítě budovat.. úlitbou za toto byly ty vysoké výkupní ceny energie z FV (přitom vysoké výkupní ceny nejsou žádnou zárukou autonomie.. zaručují spíše přilákání spekulantů...)
tomas píše:Trafo vám nezabrání aby jste nebyl z rozporu s novou vyhláškou o neoprávněné dodávce elektřiny č. 82/2011, §9 odst 11 a 12.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků