Prodám Wattmetr DC 300 V

Souhrn tématu

Nabízím k prodeji vlastní bastlený wattmetr DC do 300 V, vhodný zejména pro měření výkonu solárních panelů a ohřev vody. Cena je 20 EUR včetně poštovného, rámeček na přání zdarma. Přístroj je přesný, ale u nestabilního napětí panelů může občas zobrazovat chyby, které se vymažou po odpojení na několik dní. Z každého prodaného kusu daruji 1 EUR na podporu webu MYPOWER.CZ.
JirkaE
Reputace:347
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Prodám Wattmetr DC 300 V

Nový příspěvek od JirkaE »

Zůstala mě poměrně slušná zásoba těchto prvních Wattmetrů - které sem bastloval doma v dílně - do rozvaděčů.

Z 99% pro ohřev vody z panelů u variant které neumí sami měřit.

Úřední šiml v DE - si mě ale všiml a dal mě přes prsty, kvůli certifikaci - která je od letošního roku přísnější , takže i když sem valí tuny necertifikovaných variant z Číny, u kterých to nevadí - já o svoji obživu v tomto sektoru přišel (všechny varianty měření dělali do letošního února o chlup víc - než polovinu všech mých příjmů)

Známý mě za pár korun za kus dodělal ty rámečky na 3D tiskárně a výsledek vypadal takto :

2.jpg

Nejlevnější poštovné ode mě je 8,99Euro tedy moje nabídka zní 20,- Eur VČETNĚ poštovného..

Snímek obrazovky_8-5-2026_20715_www.myhermes.de.jpeg

Tady sem našel detaily na webu v Česku : https://www.hezkyden.cz/shop/panelovy- ... _proud=50a

Snímek obrazovky_8-5-2026_20749_www.hezkyden.cz.jpeg

Rámeček k tomu dám na požádání zdarma taky (dokud nedojdou - mám černé a šedé) , ale upozorňuju že má na sobě vytisknuté různé reklamy (mých nejčastějších odběratelů z minulosti a moji vlastní) každopádně pasuje krásně do jakéhokoliv rozvaděče - do díry pro jističe.

Co na webu napsané není je to, že dokud to měří napětí nenulové a pořád tam nějaké je - je to OK.

ALE ! pokud se tím měří napětí panelů, tak nestabilní napětí ráno a večer, jak to lítá nahoru a dolů, občas způsobí chybu - kterou si ten měřák pak stejně jako svůj dosavadní celkový výkon - 2-3dny pamatuje a zobrazuje.

S panely proto doporučuju provoz pouze s přidanným pomocným napětím ze sítě ( spotřeba pod 1Watt)

Pro celkové smazání teto chyby je nutný měření odpojit od panelů i pomocného napětí na 2-3 dny, ono se to vybije a zapomene.

Naměřená hodnota do té doby je ale samozřejmě nenávratně pryč.

JEDNO EURO ( 5% ) z každého prodaného kusu zde na webu daruji na provoz webu MYPOWER.CZ - který je potřeba podporovat :D

Edit: S napětím do 300VDC a proudem do 15A je to jedno z nejpřesnějších měření vůbec - které jsem kdy zkoušel :yes:
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit :D :

DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS

Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test;)