Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte říj 04, 2022 7:36 am


CVAKANIE UPS

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.

CVAKANIE UPS

Příspěvekod MulderSk » pon lis 11, 2013 11:15 am

zdravim neviete co moze sposobovat cvakanie ups az sa niekedy vypne a apnemu ju az na treti krat mam 1,5 K cisty sinus menic a za im mam este ups lebo mam len rucne prepajanie na verejnu siet tak aby mi nevyplo pc a telku tak ked sa prepne na UPS idem manualne prepnut siet ked zapnem tv tak sa nic nedeje ale ked zapnem pc tak to zhadzuje UPS ale nie vzdy niekedy to nespravi mal som cisto novu 2kv UPS ta uz odisla i ked ta to nerobila mala nejaku elektroniku a nikdy necvakala len odisla :-) teraz mam 1Kv UPS a ta cvaka dik ak vie niekto poradit
?
MulderSk
 
Příspěvky: 19
Registrován: čtv říj 25, 2012 9:08 pm

Re: CVAKANIE UPS

Příspěvekod LIX » pon lis 11, 2013 11:38 am

Prepatie a mozno podpatie z menica. Vtedy sa ups prepne na zalohu, alebo sa uplne vypne.
?
LIX
 
Příspěvky: 818
Registrován: pon črc 30, 2012 2:43 pm

Re: CVAKANIE UPS

Příspěvekod tomas » pon lis 11, 2013 11:56 am

Teď zrovna opravuji tento měnič:
http://www.hutermann.com/eshop/001/prod ... nn-hi3000u
a také v něm střílí výboje. Našel jsem tam proražený svitkový kondenzátor který je výstupu z měniče 230Vac je to přesně tento:
http://ru.aliexpress.com/item/630V-103J ... 77777.html
Ale jestli je tam nějaké relé (v UPS asi bude ) tak může dělat i relé potom je nutné hledat příčinu proč cvaká.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2432
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: CVAKANIE UPS

Příspěvekod dracekvo » pon lis 11, 2013 11:59 am

Bych třeba poradil, kdybych byl schopnej dekódovat otázku a co se děje. Sorry, ale napsat 5 rádků textu a nepoužít ani jednu čárku, nebo tečku.
Fakt nemám čas tu tohle luštit. :roll:
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1914
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: CVAKANIE UPS

Příspěvekod pkougl » pon lis 11, 2013 2:10 pm

Moje malá UPS na termickém solaru taky cvaká, je to dáno pomalou reakcí na zatížení a velký střídač to asi nestíhá a sinusovka se mžikově zmenší a na to reaguje za tim zapojená UPS která na par vteřin převeme hru na sebe.
Pavel
7,1kWp - 8x3 panely Renesola 240Wp, 2x3x235Wp lightway, 2xTristat TS60, trakční 48V 2x750Ah olovo, 2xměnič Studer XTM 4000, SDS Micro, solární dvouosý tracker se třemi panely
?
pkougl
 
Příspěvky: 305
Registrován: ned srp 05, 2012 9:41 am

Re: CVAKANIE UPS

Příspěvekod MulderSk » pon lis 11, 2013 6:40 pm

ono je to take zvlastne ,ked je pc zapnute a idem na DS a prepnem prepinacom sieti na solar tak sa nic nestane a ide ok potom sa napriklad pocitac uspi a ja ho prebudim tak uz zacne cvakat pripadne vypne UPS , ked som prepnuti na DS tak aj po prebudeni pc UPS necvaka robi to len ked idem na solar z menica . Kupil som novu UPS 2Kv bezala super ani raz to nespravila len po case prestala nejako fungovat ako keby nedobijala baterky skusil som aj vymenit baterky ale v tom to nebolo sory ze to takto rozpisujem samemu by sa mi to nechcelo take dlhe citat :-) ale stve ma to
?
MulderSk
 
Příspěvky: 19
Registrován: čtv říj 25, 2012 9:08 pm

Re: CVAKANIE UPS

Příspěvekod 007ToMMaS » pon lis 11, 2013 7:49 pm

Necvaká tá UPS preto keď je na ňu pripojený PC (cca 200-700W) podla používania a hardware. A televízor dajme tomu že 70Wa ešte ktovie čo. Ak je tá UPS s výkonom napr 500VA alebo 700VA. tak nieje trošku poddimenzovaná výkonovo? Tak keď má proste dosť "naložené" tak sa vypne.
3,2kWp REC320NP - juh
2,88kWp - Phonosolar PS450M5GFH-24/TH- východ
IGridSV-IV5.6KW, 2x Li-ion - 48V / 156Ah =312Ah
EPsolar 200VDC/50A 5420AN
?
007ToMMaS
 
Příspěvky: 1020
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm

Re: CVAKANIE UPS

Příspěvekod MulderSk » čtv lis 14, 2013 1:53 am

Asi to bude tak meral som spotrebu pc malo okolo 300W ale ked nabieha tak tam bude nejake prudove zatazenie vysie TV je plazma 150cm ta mala okolo 270 W UPS ka je 1000VA preto som kupil novu 2000VA a chodilo to ok nikdy necvakla ani nevypla len po mesiaci odisla proste nenabija ako keby baterku tak neviem ci je to len nahoda a ze ci mozem prevadzkovat UPS ku za menicom ? vyreklamujem UPS a uvidim ako sa to potom prejavi .
?
MulderSk
 
Příspěvky: 19
Registrován: čtv říj 25, 2012 9:08 pm


Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Reputation System ©'