SOROTEC REVO VM-II 5,5kW Inverter Fault: BUS overvoltage
Fórum zaměřené na měniče stejnosměrného proudu na střídavý – off-grid, hybridní i on-grid střídače. Zkušenosti s instalacemi, monitoringem, výběrem správného typu pro FVE, UPS nebo ostrovní systémy. Porovnání značek, řešení problémů, konfigurace, firmware a optimalizace provozu. Subfóra věnovaná konkrétním značkám (Axpert, Victron, GoodWe…).
-
- Reputace: 0
- Lokalita: Kosice/Michalovce
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7000
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci/Mám dotaci: NE
SOROTEC REVO VM-II 5,5kW Inverter Fault: BUS overvoltage
Zdravim,
Mam problem s menicmi SOROTEC REVO VM-II 5,5kW, dost casto sa vyskytuje chyba Inverter Fault: BUS overvoltage, su to 2 invertory zapojene paralelne ale pokial sa dobre pamatam stavalo sa to aj pri single menici.
Menic je v chybovom stave 10 min. a potom funguje dalej. Deje sa to nahodne niekedy raz za den, inokedy aj 10x za den.
Na stahovanie dat z menicov pouzivam utilitu mpp-solar a ten ukazuje konstantne bus_voltage 401V co sa mi zdalo divne.
pripojil som teda menice na laptop cez seriovy kabel a cez kalibracnu utilitku Revo Para Adjust (CommConfigV41.exe) som zisil ze napatie lieta od 380 do 480 V co sa mi zda dost.
Zatial som nemal odvahu otvorit ho za jazdy a merat to voltmetrom.
Nemate niekto podobny problem ?
vdaka
Mam problem s menicmi SOROTEC REVO VM-II 5,5kW, dost casto sa vyskytuje chyba Inverter Fault: BUS overvoltage, su to 2 invertory zapojene paralelne ale pokial sa dobre pamatam stavalo sa to aj pri single menici.
Menic je v chybovom stave 10 min. a potom funguje dalej. Deje sa to nahodne niekedy raz za den, inokedy aj 10x za den.
Na stahovanie dat z menicov pouzivam utilitu mpp-solar a ten ukazuje konstantne bus_voltage 401V co sa mi zdalo divne.
pripojil som teda menice na laptop cez seriovy kabel a cez kalibracnu utilitku Revo Para Adjust (CommConfigV41.exe) som zisil ze napatie lieta od 380 do 480 V co sa mi zda dost.
Zatial som nemal odvahu otvorit ho za jazdy a merat to voltmetrom.
Nemate niekto podobny problem ?
vdaka
Menic 10kW - 2 x SOROTEC REVO VM-II 5,5kW paralel, Panely 7kWp - 18xMono HC AmeriSolar AS-6M120-HC 385Wp (2x 7S) juh,45stupnov, Baterky 30kWh - (16 x CATL 302Ah LiFePO4 + 16 x EVE 304Ah LiFePO4 ), 2 x JK BMS B2A20S20P 200A, RD
-
- Reputace: 5
- Lokalita: Krušné hory
- Chci prodávat energii: NE
Re: SOROTEC REVO VM-II 5,5kW Inverter Fault: BUS overvoltage
Bus Voltage (napeti sbernice) je u 48V stridacu obvykle napeti baterie krat 8. Pokud nabiji ze solaru, tak jeste plus 20V (to dava prostor buck konvertoru pro regulaci nabijeni). Prip. pokud by panely daly vic, bude na sbernici napeti panelu. 380V odpovida 47.5V na baterii a 480V odpovida 57.5V na baterii pri nabijeni ze solaru, coz vypada jako rozumny rozsah. Zkusenost s touhle zavadou nemam, ale myslim si, ze by ji mohl zpusobovat prach na odporovem delici zespoda na hlavni desce. Muze se tam vytvorit svod a stridac kratkodobe nameri vyssi napeti.
-
- Reputace: 2
- Lokalita: STredni čechy
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 6400
AHoj, Mám tedy EAs SMH III. Tahle chyba se mi také občas přihodí. Jsem Offgrid (solar el na garáži) a to v režimu, kdy baterka byla na 99% a odběr (topil sem horkovzduchem ventilátorem v peci-1,5KW) Svítí slunce, vypne termostat, Než menič zareaguje vyskočí 08 a konec (i přes nastavení restartu po chybě se už znova, bez toho abych na něj vypínačem šáhnul (menič off, solar in off), nespustí a zustane v chybě)
-
- Reputace: 5
- Lokalita: Krušné hory
Hm, tak to je potom bohuzel konstrukcni problem, ktery nema jednoduche reseni. Chyba 08 vyskoci, pokud je prekroceno napeti 500V po dobu 1 sekundy. Uz jenom energie ulozena v tlumivce MPPT dokaze zvednout napeti sbernice o 10-20V behem jednoho cyklu (cca 50 mikrosekund). Pri prekroceni 490V by se mel MPPT boost okamzite zastavit a pri poklesu pod 490V zase rozbehnout. Jestli to tak je u techto konkretnich stridacu, netusim. Ale nasel jsem fw 50.81 pro Revo VM-II Pro, zkusim na to nekdy kouknout. Pro Easun SMH jsem jeste zadny fw nevidel.
-
- Reputace: 141
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Můžu se zeptat co to je přesně za horkovzdušnou pec? Díky.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz