"pricucávanie" energie pri zapnutom "power limit"

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Wer
Reputace: 0
Lokalita: Slovensko

"pricucávanie" energie pri zapnutom "power limit"

Nový příspěvek od Wer »

Ahojte, správajú sa všetky striedače rovnako ako Goodwe, že pri zapnutej funkcii "power limit" si pricucávajú zo siete 0,2-0,5kw, ako rezervu pre prípad rýchlej zmeny odberu-vypnutie silnejšieho spotrebiča. Dosť sa to rozoberá pri striedačoch Goodwe, ale pri iných som to až tak nečítal.Nejde až tak o obmedzenie spotreby, ako o množstvo energie, ktorú si menič cucá zo siete aj keď má nabitú bateriu a slnko svieti.
MartinF
Reputace: 8

Re: "pricucávanie" energie pri zapnutom "power limit"

Nový příspěvek od MartinF »

Pominu Viktron ktery neprodava stridac ale menic kde je mozne posouvat v ESS grit set point.. Zde jde docilit "nula". S oscilaci toku energie do site.
Nevim zda plosne u stridacu ale u Froniuse jde nastavit "posouvat" power limit. Jestli-ze se zapne fce. "Dynamic Power Reduction" a je pouzit original Smart Meter tak se dostanem na nulovy odber z gridu. Spicky v odberu jsou videt ale v 15min intervalu jde udrzet nula kWh z gridu.

Trochu jen nechapu v posledni vete ze stridac ma nabitou baterii. Pak se nebavime o stridacich .-.....
Bavime se o konkretnim zarizeni nebo vseobecne o firme..
8,08kWp (V - 1,680kWp, J - 3,04kWp, Z - 3,36kWp), Victron MP2 5000VA, 2 * (Victron MPPT 250/85), 2 * ( LiFePo4 16x 280Ah Eve), Victron Smartshunte + BMS
Wer
Reputace: 0
Lokalita: Slovensko

Re: "pricucávanie" energie pri zapnutom "power limit"

Nový příspěvek od Wer »

Mal som na mysli Goodwe, ale aj všeobecne ostatné striedače, či majú túto vlastnosť.
Keďže som prekutral celé forum aj iné fóra, zhrniem to asi takto. Goodwe si robí rezervu a podľa informácií z fóra, ak máte zakázané prietoky, tak je to 2,5-3,5kWh/deň, ak prietoky povolíte, zmenší sa to na 0,5-1,5kWh/deň. Potvrdili to viacerí na striedačoch GW10k. Je to proste vlastnosť GW.
Čo je nová informácia čo som zistil je, že nová rada ET G2 je na tom omnoho lepšie, vraj do 10W, ale podľa mňa len v zapojení s CT, ktoré sú v balení, nie ak použijete smart meter cez RS485.Zaujímavá je informácia, že jednofázový Goodwe rady ES G2, tam je vraj spotreba 50W. A je jedno, či zakážete komplet prietoky, alebo chcete obmedziť výrobu na napríklad 3,6kW.....rozhoduje či je to zapnuté.
Možno by bolo zaujímavé ak by konkrétne hodnoty sem niekto vložil aj od iných striedačov.
Takže odpoveď na moju otázku som si našiel sám a stačilo len trošku hľadať :-) a napísať na správne miesta.
Všetkým pekný deň.