Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon čer 05, 2023 8:50 pm
miki.lbc píše:To by asi šlo, jednak průměrovat (nad algoritmem jsem zatím vubec nepřemýšlel, budu rád když z FV "něco poleze") a jednak by mohl v přerušení hlídat průchod nulou DS a pokusit se trefit tím stykačem. Bohužel druhá půlka (od měniče) nepůjde hlídat (a čekat na sfázování při úmyslně vyšší frekvenci by trvalo moc dlouho).
Pan Taum píše:miki, prohlídni si tohle vlákno viewtopic.php?f=3&t=1270#.UjN-g-HEBec
a tenhle souhrn http://www.mlejnek.eu/solar/moje-elektrarna.php
kybos píše:členové domácnosti chodit za hlavním energetikem
miki.lbc píše:Dál se mi víc líbí myšlenka předimenzovaného měniče:
Odebírám 2.2kW z měniče, někdo něco zapne, takže odebírám 4.4kW a v případě toho "shitu" (5kW, ikdyž raději možná koupím ten 6kW) se stále nic neděje a mám dost času to odpojit, nebo neodpojit.
Pan Taum píše:Myslím, že vertex + aku + panely + přepínání sítě by ti přesně sednulo jako "prdel na hrnec". Otázka je tvoje preference - budˇ "all in one" nebo několik samostatných krabiček .
matej píše:Studer řady Xtender
miki.lbc píše:Nevíte někdo jaký proud lze odebírat z LiFePo? i4/ev.power tvrdí že 3C, ale nějak jim nevěřím a nělíbí se mi taký strašný proudy.
miki.lbc píše:S těma měničema je to potíž. Když konečně něco objevím, co by se mi líbilo tak to vždy skončí na nějaký kravině.
Teď se mi líbil Axpert 5kVA (ef. >90% noload <50W) sfázovaný se sítí (přepínání stykačem) což by bylo super, ale vypadá to, že jednak musí být na vstupu přivedeno napětí z panelů a že nejde vypnout nabijení.
Už přemejšlím i nad tím, jestli by do něj nešlo hrábnout a vykuchat nabíjení (a případně upravit dělič na baterii pro auto-off, protože umí jen olovo a ne LiFe).
miki.lbc píše:S těma měničema je to potíž. Když konečně něco objevím, co by se mi líbilo tak to vždy skončí na nějaký kravině.
Teď se mi líbil Axpert 5kVA (ef. >90% noload <50W) sfázovaný se sítí (přepínání stykačem) což by bylo super, ale vypadá to, že jednak musí být na vstupu přivedeno napětí z panelů a že nejde vypnout nabijení.
Už přemejšlím i nad tím, jestli by do něj nešlo hrábnout a vykuchat nabíjení (a případně upravit dělič na baterii pro auto-off, protože umí jen olovo a ne LiFe).
miki.lbc píše:Má smysl se snažit přendat 2 na JV stranu střechy[východ]
brumlaj píše:ale pokud zvedl kapacitu baterií na dvojnásobek původně požadované...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník