Kontrolní vyúčtování v Muj ČEZ
Nezařaditelné
-
- Reputace: 90
- Lokalita: Beroun, Příbram
Re: Kontrolní vyúčtování v Muj ČEZ
Jen pro info - Innogy snížení zálohy na elektřinu pod minimální limit na webu umožňuje a to na 3 měsíce. Stačí zavolat na zákaznickou linku, vymyslet si nějaký důvod ke snížení a určit si novou výši zálohy. Každý měsíc potom provést samoodečet a před uplynutím těch 3 měsíců jim znovu zavolat o prodloužení popř. další snížení. Tedy takhle to alespoň fungovalo když jsem od nich ještě el.odebíral (rok respektive půl roku zpátky). Teď už mám díkybohu oba elektroměry odpojený.
1408kg Enersys SBS + 82kWh Liion / 20kWp+
-
- Reputace: 294
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
- Chci/Mám dotaci: NE
Jo, pro někoho, kdo funguje od výplaty k výplatě a skoro nic mu nezbyde a aby mu zbylo, musí si to přesunout někam jinam, kde to nemá okamžitě dostupné k utracení, to takhle samozřejmě fungovat nebude.glottis píše: stř čer 04, 2025 9:58 amto vi ale neznam nikoho kdo si snizil zalohy a o tu castku navysil investice nebo castku odeslanou na sporakuJako pokud snizim zalohu o 1000 korun, mesicne to budu posilat na sporak s 5% tak slozenym urocenim sem po 12 mesicich vydelal 279 korun. Pak prijde nedoplatek a ja to musim resit rucne, ztratit cas a cas jsou penize. Kdyz chceme byt teda az takhl eprecizni. A to se vyplati
Ale tim nerikam ze to ke blbost. Pokud vim, ze doplacet nebudu, protoze mam fve, muzu si z tohohle pravidla udelat opravdu krasne investicni pravidlo a usetrene penize za ele pomoci fve ukladat a jeste zhodnocovatV tomhle pripade to fungovat bude. Ne pokud to pak musim stejen zaplatit. Nebo kdyby byl preplatek nekdy obrovsky, pak se asi vyplati tim hybat
Ovšem mě se to vyplatí, i když vím, že doplácet budu. Poslat nedoplatek je tak 10 sekund práce, včetně přesunu ze spořícího účtu (některé banky umějí ostatně zadat platbu i z toho spořícího). 10 sekund za 279 Kč? To beru

Kdybych si mohl vybrat, tak bych si zvolil nulové měsíční zálohy a jednou ročně vyrovnání nedoplatku. Samozřejmě s tím nedoplatkem je nutné počítat už od začátku.
-
- Reputace: 235
- Lokalita: Praha
- Chci prodávat energii: NE
Tak hlavně, že ČEZ bude znát naší přesnou spotřebu každých 15 min, u některých bude moci kontrolovat výrobu FVE, ale vyúčtování jednou za rok je úplně vpohodě. Fascinující, jak na distribuci každý nadává, ale že ho obírá o peníze je oukej. Rodině by prachy nepůjčili, ale státnímu molochu...klidně.
Tak jsou to dobře investované peníze. On je nasype politikům, kteří si na nás zase vymyslí nějakou tu bumážku, papírek, poplateček.
Pak nám nemá každý močit na hlavu.....
Tak jsou to dobře investované peníze. On je nasype politikům, kteří si na nás zase vymyslí nějakou tu bumážku, papírek, poplateček.
Pak nám nemá každý močit na hlavu.....
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Reputace: 339
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Tak ja taky delam ruzne bejkarny, presouvam penize mezi uctama abych ziskal kazdou stokorunu ale kdyz si nebudu lhat, delatm to hlavne pro radost a pro pocit nez ze bych vydelalunicast píše: stř čer 04, 2025 12:04 pmJo, pro někoho, kdo funguje od výplaty k výplatě a skoro nic mu nezbyde a aby mu zbylo, musí si to přesunout někam jinam, kde to nemá okamžitě dostupné k utracení, to takhle samozřejmě fungovat nebude.glottis píše: stř čer 04, 2025 9:58 amto vi ale neznam nikoho kdo si snizil zalohy a o tu castku navysil investice nebo castku odeslanou na sporakuJako pokud snizim zalohu o 1000 korun, mesicne to budu posilat na sporak s 5% tak slozenym urocenim sem po 12 mesicich vydelal 279 korun. Pak prijde nedoplatek a ja to musim resit rucne, ztratit cas a cas jsou penize. Kdyz chceme byt teda az takhl eprecizni. A to se vyplati
Ale tim nerikam ze to ke blbost. Pokud vim, ze doplacet nebudu, protoze mam fve, muzu si z tohohle pravidla udelat opravdu krasne investicni pravidlo a usetrene penize za ele pomoci fve ukladat a jeste zhodnocovatV tomhle pripade to fungovat bude. Ne pokud to pak musim stejen zaplatit. Nebo kdyby byl preplatek nekdy obrovsky, pak se asi vyplati tim hybat
Ovšem mě se to vyplatí, i když vím, že doplácet budu. Poslat nedoplatek je tak 10 sekund práce, včetně přesunu ze spořícího účtu (některé banky umějí ostatně zadat platbu i z toho spořícího). 10 sekund za 279 Kč? To beruNavíc to jde udělat i povolením inkasa z účtu.
Kdybych si mohl vybrat, tak bych si zvolil nulové měsíční zálohy a jednou ročně vyrovnání nedoplatku. Samozřejmě s tím nedoplatkem je nutné počítat už od začátku.

A uprimne, lidi s moralkou nekolikrat za mesic neco takoveho resit nebude uplne moc a pocet exekuci to ukazuje. Ja byt dodavatel, resim to uplne stejne, protoze resit pak vymahani a vyjezd technika bude radove drazsi a na rovinu, tahle ztrata se pak propise zase na zbytek lidi.
- TomHC
- Reputace: 442
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Po skúsenostiach s oboma stranami, radšej molochuRodině by prachy nepůjčili, ale státnímu molochu...klidně.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 06/2025 = 12 MWh AC
-
- Reputace: 294
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
Půjčovat rodině, dělat kšefty s milenkou apod., to jsou jedny z nejzářnějších příkladů finanční negramotnosti 
- Lubik
- Reputace: 30
- Lokalita: Praha
Známý je zapřísáhlý odpůrce platebních karet a chytrých mobilů. Zálohy za elektrinu platil přímo v kanceláři PRE jednou za rok v hotovosti. Když mu to zrušili tak posílá z přepážky banky za patřičný poplatek. 
Panely 4x 280W , 4x330W Isolar 6kW,48V 230 Ah
-
- Reputace: 161
- Lokalita: Česká Lípa
Hlavně, že nechtěl platit výměnným obchodem třeba králíkama nebo slepicema. 

-
- Reputace: 83
- Lokalita: Znojemsko
- Výkon panelů [Wp]: 5500
- Kapacita baterie [kWh]: 11
tohle me bavi, kdyz tema zacina vyuctovanim a nadruhem listu uz resime pujcovani rodine a naturalni smenu xD ... inak co se tyce zaloh, tak s cezem nemam zkusenost, ale u eonu mi kdysi nastavili 2200kc zalohu skrz jejich model "prumerna spotreba rodiny", kdyz mi prvni rok vraceli 12 tisic, tak jsem si to sam snizil na 1200 sam. Pak mi za par mesicu volala mila pani z infolinky, ze vidi prichozi platby nizsi nez je zaloha, ze at si to opravim. Kdyz jsem argumentoval skrz velkou vratku, tak si pani stala na svem at dodrzuji platebni kalendar. Jelikoz jsem nemel chut a cas na tuto grotesku, tak jsem ji rekl, ze se velice omlouvam, ze akorad vjizdim do pisareckeho tunelu ... bohu dik, doted jsem z tunelu jeste nevyjel (pro kazde prichozi tel cislo od eonu)
string1 - 5.5kwp 3S4P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS, Lifepo4 310AH 48V + Seplos BMS