Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon čer 05, 2023 8:58 pm
JiříK píše:Na plastovém obalu je vyražen kód obsahující i rok výroby. Aspoň mé KPL24 to mají. Taktéž NKNU16. Moje KPL jsou z roku 1989 a kapacitu jsem naměřil cca. 70%. NKNU jsou z roku 1983 a kapacitu mají poloviční. Je zajímavé, že některé články po výplachu a nalití nového elektrolytu ožily o milion procent, jiné se na mě vykašlaly. Nejlepší je ale ta mrazuvzdornost. Poslední dny u nás ranní teploty -18,-19 a baterky frčí, jakoby nic...
Franta píše:Tyto baterie používám více jak 20 let a nemám s nimi žádné problémy. Dříve byly připojeny na větr. elektrárnu a dnes jsou připojeny na fotovoltaické panely pouze přes od. diody - bez reg. napětí. Po 15 letech jsem provedl výměnu elektrolitu,který koupíte ve 20l barelu.
Franta píše:Baterie mám 5x 100Ah- jsou zabudované v přístavku chaty a dobijení fovolt. panely 2x 100W - VP 62 přes odděl. diody - jističe 10A -připojeno na par.spojené baterie.(nouzové dobijení přes agregát) Žádný olej jsem nikdy do nich nedával.Běží na to ponorné čerpadlo do vrtu12 V/64W , osvětlení chaty a venkovní osvětlení přes fotobuňku a televize-satelit přes měnič srbfrant@seznam.cz
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků