Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát úno 03, 2023 5:54 pm
ekoenergie píše:Díky za názor čekal jsem kdy se rozjede diskuze na toto téma.
Hovořil jsem z paní co smlouvy připravovala a důšovala se že je to jen za dodanou energii do sítě, Ale dle výkazu a citace v průvodním dopise to opravdu tak nevypadá. (rozhovor byl a mám monitorován)Je zarážející, že to mohou udělat zpětně. Pokud to tak pude dál tak nakonec malá domácí FVE bude uměle nevýhodnější jak ostrov (papíry, poplatky, učetnictví atd) Nehledě na to, že když se zeptám jak se to má všechno vést tak se bojí písemně vyjádřit. Až začnou kontroly, tak bude každý úředník chytrý. Co půlrok mění postupy a tiskopisy. Nechápu jak ze čtyř čísel z elektroměrů dokázaly vymyslet takový birikratický paskvil....
tomas píše:Osoba oprávněná provádět instalaci vybraných zařízení využívajících energii
z obnovitelných zdrojů
...
b) zajistit v případě instalace vybraných zařízení vyrábějících energii z obnovitelných
zdrojů v budově, aby tuto instalaci provedly pouze osoby podle § 10d; zajištění se
prokazuje předložením kopie daňových dokladů, týkajících se příslušné instalace
a kopie oprávnění podle § 10f,
tomas píše:Tak schváleno a dokonáno jest:
SJM píše:tomas píše:Tak schváleno a dokonáno jest:
Schváleno jest, dokonáno asi zatím nikoliv - uvedený text je pouze vládní předlohou, mohou nastat změny.
Zřejmě mi nějak uniklo, z jakého důvodu by se muselo u obnovitelných zdrojů jednat o nějakého nového odborníka, proč by u FV nestačil prostě odborník v oboru elektro podle stávajících předpisů.
SJM píše:tomas píše:Tak schváleno a dokonáno jest:
Schváleno jest, dokonáno asi zatím nikoliv - uvedený text je pouze vládní předlohou, mohou nastat změny.
Zřejmě mi nějak uniklo, z jakého důvodu by se muselo u obnovitelných zdrojů jednat o nějakého nového odborníka, proč by u FV nestačil prostě odborník v oboru elektro podle stávajících předpisů.
lwq píše:Precetl sem to cele a porad nechapu. To jako za to, ze se vyrobim SVYM zarizenim, energie pro SVOJI spotrebu me pasuje do role dalsiho tydyta co lita po uradech a plati a plati nesmysli ?! Vzdyt je to MOJE od A po Z !
*defenestrace*na*strepy*z*FVE*
tomas píše:Tak schváleno a dokonáno jest:
§ 10d
Osoba oprávněná provádět instalaci vybraných zařízení využívajících energii
z obnovitelných zdrojů
...
Stavebník, vlastník budovy nebo společenství vlastníků jednotek jsou povinni
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků