avatar: taky jsem o tom nejprve premyslel, ale uz jsem to vyresil - NERESIM TO:)! Ale nerikejte to, prosim, me manzelce! Protoze ta by to resit chtela/potrebovala. S hruzou cekam kdy ji to napadne:)!
Pan Fojt z ostrovnidum.cz, ktery ma pracku na teplou vodu napojenou (i kdyz pouziva termostatickou sprchovou baterii) mi k tomu sdelil nasledovne:
"Teplota vody je běžně okolo 50 stupňů, záleží to na teplotě v nádrži. Na přesnosti teploty asi zas tak moc nezáleží."
A ja mu verim, protoze uz tak pere 5 let.
Az to ma draha polovicka zacne chtit resit tak zkusim prostudovat ty specialni predradniky na michani teple/studene co tu nekdo zminoval, ale priznam se, ze se mi do toho tolik davat nechce. Takze bych spis koupil taky tu nejlevnejsi termostatickou sprchovou baterii, treba tuto za 899,-:
http://www.eva.cz/zbozi/32588/baterie-e ... 0mm-sprch/a pred spustenim pracky na ni vzdy nastavil o trochu vyssi teplotu nez nastaveny teplotni program pracky (prave kvuli ochlazeni o vnitrek pracky a pradlo) a pri prani na 95 bych ji otevrel na maximum a zbytek by si podle potreby dohrala pracka.
Pri nakupu dalsi pracky pujdu rozhodne do pracky, ktera uz bude primo umoznovat pripojeni na teplou vodu.
Nase pracka si bere na jeden cyklus prani kolem 40 l vody - nevim presne jak je to rozdelene, navod mam prostudovany dukladne, ale nikde to tam nezminuji, jestli je to 20 l na prani a 20 l na vymachani? Tusite nekdo? Jak uz jsem tu psal, bojler mam hned za zdi u ktere je postavena pracka, takze studene vody, ktera je v 1,5 m dlouhe trubce mezi prackou a bojlerem nez zacne tect tepla moc neni. Ale chapu, ze vy to mate jinak.
Pro ty (manzelky) co potrebuji mit presnou teplotu zbyva moznost nevypinat na pracce ohrev a navolit na ni teplotu programu a nechat pracku, aby si to pripadne dohrala sama vlastni spiralou.