Dobrý den,
prosím o radu co se týká údajů v aplikaci Android pro Bms od mivvy Energy. Jak jste mi poradili ve vláknu Aplikace na ovládání Bms ,tak jsem si začal všímat jen údajů celkem volty na baterii, to je minimálně 25,2 voltu při napětí 3,15 na článek krát osm kusů a 27,6 voltu maximálně při napětí 3,45 voltu na jeden článek krát osm kusů. Baterie mám zapojeny paralelně dva kusy, a nyní budu zapojovat třetí, tedy tři kusy paralelně, všechny stejné 120 Ah/24Volt, a k tomu Bms 100 Amp. Vše od Mivvy Emergy.
Objednáno a zkonzultováno s Mikel a vše O.K. Ale nerozumím jedné věci a to, že se články v některých případech začnou balancovat a výsledek je, že všechny sedí při napětí 3,36 voltu, ale nesrovnají se při horním napětí baterie 27,6 voltu, to je některý z těch článků 3,450 voltů , jiný zase 3,391 voltů , jiný 3,368 voltů, prostě jsou rozhozené , a balanční proces se nespustí ani když přes noc shodím zátěž a přepnu na Eon, a ještě před nocí, odpoledne shodím výrobu - panely jističem, aby v baterii bylo celkem napětí cca. 27,6 až 27,4 voltu a tudíž nemá baterie ani dobíjení , ani odběr , jen minimum, co si vezme měnič , ten je 24V / 220 voltů / výkon 3000 Watů od Epever. Běží vše v režimu při normálním provozu, zapnutý mrazák dva kusy a lednice plus televize, plus nabíječka na mobil , satelit, internet přes wifi a dvě zařízení na noc 90 wattů odběr. A tak se to vše dobíjí na 27 voltů , až 27,6 voltů na baterii, dle sluníčka a při 26,7 voltu nebo 27 voltu celkových se to vše ty články balancují na hodnoty souhlasné, ale na horní hranici 27,6 voltů je to rozhozené. Mám někde chybu v nastavení při jakém napětí balancovat článek a s jakou přesností, či jiné hodnoty viz. nastavení aplikace Bms? Prosím poraďte .Omlouvám se předem, ale píšu raději polopatě , aby bylo zřejmé v čem potřebuji radu . Kdy při jakém napětí je článek plný a při jakém napětí článek začít balancovat a kdy ukončit balancování při jakých voltech? Děkuji předem Zdraví Erny2.
Cipis: Zeditováno, aby se to alespoň trochu dalo normálně číst!