Zdravím. Komunikaci JK BMS na mobil Android se podařilo zdárně dokončit. V mobilu běží vlastní aplikace, která komunikuje s převodníkem u JK BMS přes tunel nebo veřejnou IP nebo přes port pro toho, kdo veřejnou IP nemá. Chodí to spolehlivě. Co se nepodařilo a asi se nepodaří nikomu, je možnost vycucnout z BMS některé registry, např. serial-number S/N. Je to proto, že tato varianta komunikuje s BMS přes tzv. 485 vstup/výstup BMS a tento vstup tato požadavky pravděpodobně nepodporuje. Zkoušel jsem to zleva-zprava, ale výsledek se nedostavil.
Lze tedy číst všechny provozní data z BMS, přepínat přepínače charge, discharge, balance, což považuji za nejdůležitější. Celé jsem to dal v mobilu na jednu stránku, to přepínání stránek se mi zdálo obtěžující a zbytečné.
Nepomohla ani komunikace s ústředím JIKONGu, což byla spíše nekomunikace, protože od nich se člověk nedozví vůbec nic. A to jsem ještě musel komunikovat přes mou čínskou firmu, protože na dotazy z EU a USA nereagují vůbec. Docela mě pobavila jejích oficiální stránka s formulářen na dotazy, která napíše vždy, že je přetížena, ať to zkusíme později, ale ve skutečnosti to tam padá přímo do koše a obsluhované to není vůbec.
Takže tudy ne. Proto jsem vytáhl z šuplíku ESP32 ve variantě s Ethernetem a BT a Wifi - WT32-ETH01 ESP32 Ethernet Development Board.
Bohužel se mi nedaří nic v této variantě ESP-32 spustit. Kód, který se např. ve ESP32 DEVKIT V1 WROOM-32 zkompiluje a běží v pohodě, v tomto WT-32-ETH01 se jen zkompiluje, nahraje, ale dál už nic. Tlačítko reset to nemá, manipulace s tím programovacím pinem není úplně jasná.
Abych se s tím zbytečně netrápil - má s tím WT32-ETH01 ESP32 Ethernet prosím někdo zkušenost, o kterou by se chtěl podělit? Nejlépe jakékoliv ověřené .ino + polopatický postup a pod jakým modelem ESP32 se to v Arduino IDE programuje. Pokud ano, díky. mpcz, 20may2023