Aktuálně budu jednu bednu Upgradovat na články EVE 304Ah s tím, že je zapojím na JK-BMS B1A20S15PH.
No a teď vlastně docela jednoduchý dotaz.

JK-BMS sama o sobě je již docela pokročilá část elektroniky a na nové články by v rámci balancování měla naprosto stačit. Současně každá elektronika má nějakou svoji vlastní spotřebu a myslím, že JK-BMS se možná umí i sama vypínat a nemusí být balancování a spotřeba trvalá. Takže dávat paralelně dvě BMS zařízení na jeden článek by neměl být důvod. Současně ale BMSky mají svůj maximální kompenzační proud, takže pokud bych Andy využil současně s JK-BMS, tak tím zvýším jistotu dlouhodobosti fungování bez ručního zásahu. A viděl jsem na Youtube právě i pokusy s paralelním zapojováním BMS.
Já se tedy kloním k tomu Andy odmontovat a využít pouze JK-BMS. Co vy na tu situaci?
A pod-otázka. V rámci ideové myšlenky upgrade celého soustrojí 48V jsem JK-BMS pořídil více kusů. Řízení parametrů JK-BMS je samozřejmě podstatně sofistikovanější než prosté srovnávání Andy. Má smysl vyměnit Andy za JK-BMS i u starých článků v těch zbylých dvou bednách? Důvodem by mohl být i fakt, že plánuji 100% test kapacity všech článků a jejich fyzickou optimalizaci v těch bednách. Tedy rozborka/sborka mě stejně nemine...