ano pozeral som ich, ale z mojej predstavy som nevedel, ktoru potrebujem, resp ktoru vybrat.
attack to ma vsetko detailnejsie rozpisane, aj ked tam to je tiez len vo vseobecnosti popisane.
ani na jednej stranke som sa nedocital, ktoru nadrz vhodne zvolit, aj ked by bolo tuv riesene samostatne ako bolo spomenute.
ako nadrz by sa dala pouzit nejaka na obojzivelnikov sposob? pre priklad drazice mala vyhrevne teleso 2,2kW takze cez FV days by to mohla FV utiahnut. V lete sa kurit nebude a tych 160L TUV cca by mohlo stihnut nahriat pocas dna. cena bola + pre link vyssie na tie akumulacky.
strecha na ktorej je sikminka ma rozmer 4,7m na dlzku a 5,4m na sirku. sklon je 35st a v uvahe boli vykonnejsie panely. orientacia je na juznu stranu, tienit tam uz nema co, takze predstavujem si peknu vykonovu krivku pocas dna.
co sa tyka rozpoctu, vyhodit 1.5k€ za menic, 2.5k€ na panely, konstrukciu a spojovaci material neratajme, takisto aj kabelaz a chranicky. bateria za 1.5k€ sa mi zda rozumna volba, pretoze chalupu robime svojpomocne a v blizkej dobe nie je cas na skladanu verziu. to mozno niekedy casom.

pretoze ostrov nie je uplne ostrov, ale bateriou by mal stabilizovat napatie, ktore v sieti kolise a vidno to dost na svetlach. v pripade jej vybitia by sa pouzila siet a nabijaci prud zo siete by som obmedzil na nejakych 5-7A, coz bude malokedy. domacnost bude energeticky ekonomicka. sporak na plyn, kurenie a TUV v zime drevom, TUV cez sezonu z FV, vsetky svetla LED a tak dalej. Rozpocet je v skratke taky, co to bude pytat. Montovali sme uz ten menic Revo a celkom sa mi pacil, uz to fici cca 3/4 roka a zakaznik si iba vychvaloval.
asi jediny problem teraz nastal ten, aku AN vybrat, aby sa nou dalo vytapat aj TUV. dalsia vec aky vykon by mal byt dimenzovany na el.spiralu. to by bolo asi dobre vsetko vypocitat,spisat na papier?
dakujem za odpoved.