přiznávám, pravidla jsem poprvé nečetl. Informaci zda chci nebo nechci využít dotace - nejsem rozhodnutý, stejně jako tak, zda budu prodávat nebo ne - tímto doufám pravidla neporušuji.
Zkusím můj dotaz přeformulovat - firmy nabízí většinou model 200 tis + 200tis dotace -příkladem je první vyplněný kalkulátor co jsem našel https://www.woltair.cz/fotovoltaika/nab ... e3218b1fe9
Dotaz zní - dokáži bez dotace za cca 200 tis postavit to stejné? Stejné myslím tím, že mi to za rok ušetří obdobné peníze jako ta s dotacemi. Jen bych rád zdůraznil, že o tom vím kompletní kulové, montáž, zapojení a vše okolo bych tedy chtěl od firmy.
jedná se o menší RD po rekonstrukci, cca 130m2 podlahovka, 3 osoby /2 byt. jednotky, zateplený, topení na plyn kotel a nemám moc místa na umístění interiérových instalací (max na nevytápěné půdě). Moc nešetřím, takže roční spotřeba elektřiny je 5 MWh a plynu 9,2 MWh (ano, mám dvě klimatizace a RTX 3080 TI, prosím bez komentáře, předpokládám, že existují i horší případy)
Díky
Do budoucna budu asi potřebovat vyměnit plyn kotel, ale možnost pouze elektrokotlu mě neláká (drahé řešení, místo na případné další věci, bourací práce....)