1.) tráfka mám na 9V, to stačí. 12V za filtračním kondenzátorem, 470uF je na ten odber pár mA až až, standartně se dává 1G/1A... Tyhle odpory nehoří, ale odpory co mají spínat gate triaku přes ten moc3020, a odpory v RC snubberu. I když jsou tři v sérii, vybíral jsem schválně 0805 na 150V a 0.4W... No co už, těch 10ks bude mít prostě provrtaný dírky a dobastlený klasický odpory. Ještě mi nejde do hlavy to vypnutí při střídě ke 100%. Určitě to není ze strany buzení, ta ledka svítí nepřerušovaně, podle osciloskopu jsou tam fakt malý přetržky v procházejícím proudu. Je pěkně vidět, jak při malým otevření je ten kousek sinusovky fakt hnusnej, přes 50% už se to lepší, a na konec, kdy už by to mělo otevřít naplno, co původní verze umí, tak se to rozepne. Jestli se nestačí nabít ten kondenzátor u MOC 3020 a protro se to vůbec neotevře, netuším. Člověk to chce udělat co nejlíp, ne jenom zkopírovat, a takhle dopadne. Ještě mě napadlo, přidal jsem 10n kondenzátor za usměrňovač, kvůli vf rušení, jestli ten nedělá posun detekce průchodu nulou a tím se tohle celý neděje. Budu muset zapojit oba kanály osciloskopu, abych to rozlouskl. Zkusím ho odstranit, a uvidím,
schéma ve stádiu úprav, už tam mám namalovaný ty THT odpory místo smd, ty jsem zatím nesmazal...

- vytezovac1b.svg (591.04 KiB) Zobrazeno 237 krát
- proč to kurňa nemaluje svg obrázky, ale png jo?
Co už teď vím, že transil není dobrá volba ochrany triaku, bude tam muset přijít varistor, klidně na stejný místo.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.