havran2 píše:Tak test proběhl pozitivně - opravdu to co teče DC shuntem pryč jako DC spotřeba přičítá k limitu proudu baterie od JKBMS a posílá do MPPT a hodnota v proudu v paralelním fungování je součtem. Je tam nějaká časová konstanta náběhu a doběhu cca 10s. Jinak ještě na VRM pokud chci zobrazit data z DC shuntu tak přímo jedině DC spotřebu ve W z Brány(cerba), DC shunt se mi nezobrazí v seznamu zařízení widgetů, ale lze si vytvořit vlastní widget a tam jej zobrazí se všemi parametry - předpokládám, že to bude způsobeno omezením cerba na 3 zařízené VE.direct (mám 4 zařízení MPPT, 2x Shunt, phoenixe).
Jinak při připojení toho DC shuntu přestane dopočítávat DC spotřebu a ukazuje přímo změřenou, ikdyž mu to v součtu nesedí(aktuálně by ukazoval DC spotřebu cca 200W a protože mám shunt připojený zatím jen na zkoušku tak pokud nenám připojený odpor ukazuje 0W). Reálně mám vyzkoušeno, že phoenix výstupní výkon neukazuje přesně a bez DC shuntu automaticky rozdíl wattů +a - háže do té vypočtené DC spotřeby. A to bude asi ten důvod proč to nefunguje bez DC shuntu - prostě Victroni chtějí být "přesní" tak nebudou řídit MPPT dle nějakého dopočtu, ale spíš to bude argument než reálná hrozba problému.
Paráda, tam je to potvrzené.
Jinak na to řízení proudu podle mě nemusí nic počítat. Stačí přece jen nastavit takový proud, aby tolik ukázal ten shunt k bateriím ale proč to tak nedělají tomu nerozumím. Když bych si DC load zapojil až za něj tak tomu bych už rozuměl ale tím do zničím měření soc.