Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 08, 2023 1:23 am
eman píše:Proutkaři těží z toho, že voda je vpodstatě všude, pouze v různých hloubkách, takže se prakticky nemůžou splést a inkasují za to peníze. Je to vlastně nejlehčí forma podvodu. Babička si taky objednala proutkaře na na vrt, označil místo, řekl 20m, vyvrtalo se 60m a i tak to není moc vydatné. Ale podvodník už byl za horama a dělal další "výzkumy".
Opravdu stačí znát hladiny nejbližších studní nebo ideálně vrtů, protože kopané studny jímají i povrchovou vodu a tu pít nechcete, pokud nebydlíte v národním parku.
Nejhorší je pověra o "pramenech". Té věří snad každý druhý. V reálu jde o zvodnělé vrstvy a vrt znich podtlakem saje vodu.
jahodovák píše:To je pouze v několika málo případech,znám firmu,která používá moderní techniku a vrtala 4 krát 150m vrty a voda nikde...je to jako se vším,někdy se i mistr tesař utne.
eman píše:Tak ideál samozdřejmě skála. Jíl je defakto hydroizolace, tam nic nevsákne.
Jinak to, že je proutkaření podvod bylo mnohokrát prokázáno, máte to na stránkách Sysifose. Ale vyvracet to lidem, je jako je přesvědčit věřícího...
eman píše:Tak ideál samozdřejmě skála. Jíl je defakto hydroizolace, tam nic nevsákne.
Jinak to, že je proutkaření podvod bylo mnohokrát prokázáno, máte to na stránkách Sysifose. Ale vyvracet to lidem, je jako je přesvědčit věřícího...
PavelR píše:eman píše:Tak ideál samozdřejmě skála. Jíl je defakto hydroizolace, tam nic nevsákne.
Rád bych souhlasil. Nevěřil jsem dokud mě to nebylo ukázáno a vyzkoušel jsem. tvl nevím jak je to možný ale ten kus větve fakt reagoval.![]()
Celkem mě to irituje. Narušuje mi to moje vnímání toho jak věci fungují. Že jsem to bral do pracek. Až mě budou příště říkat ať si vyzkouším něco z tohoto ranku pošlu je k šípku.
jahodovák píše:Udělení ceny od spolku sisifos je nejlepší vysvědčení a pochvala pro lidi,kteří něco znají,jsou to jen teoretici,kteří vše dokazují vědecky většinou jen výpočty,které jsou založeny na doměnkách,které nejde prakticky ověřit.Věda je v mnoha směrech vcelku bezmocná tak se uchyluje jen k teoriím a skutek utek,případně pracují s hypotézou,která je ještě větší blamáž než to co popírají,doba se pomalu mění a začínají se měnit poměry a pro některé to bude dost kruté probuzení,není všemu tak jak je nám vtloukáno do hlaviček.Stačí si přečíst co říkaly vědátoři dříve a co dnes,ono v mnoha případech nás vede věda ne k lepším zítřkům ale naopak nás vede k záhubě,vidět to je skoro všude kolem,kdo chce to vidí a někteří přestože říkají že vidí,ve skutečnosti nevidí nic....škoda slov.
bublich píše:PavelR píše:Rád bych souhlasil. Nevěřil jsem dokud mě to nebylo ukázáno a vyzkoušel jsem. tvl nevím jak je to možný ale ten kus větve fakt reagoval.![]()
Celkem mě to irituje. Narušuje mi to moje vnímání toho jak věci fungují. Že jsem to bral do pracek. Až mě budou příště říkat ať si vyzkouším něco z tohoto ranku pošlu je k šípku.
Ano,ukázaná platí.Měl jsem kolegu,který pomocí virgulí (dva do pravého úhlu zahnuté měděné dráty) našel cokoliv,např klukama zapomenuté štafle v řadové zástabě (nedokázal určit zda nalevo nebo napravo ale byly přesně na té úrovni),ukrytou 97 škatuly na staveništním bordelu (několikrát)i velmi drobné predměty když přibližně věděl kde jsou ukryté apod.Dělali jsme různé pokusy,já ani ťuk on měl dar.Tvrdil,že vše je to o tom se těch virgulí umět zeptat,bylo po sametu žádné návody nebyli.
Leta jsem učil.Pro odlehčení výuky jsem mezi klukama hledal podobné případy jako byl kolega.Stejné virgule,na dvoře vyrytá v šotolině 10m čára a v průběhu schovaná M12 matka.Kluk vzal virgule a šel s nima po čáře,měl jedinou instrukci v duchu kolegy aby myslel na tu matku.Za zhruba 8 let jsem jich pár našel.Některým to reagovalo docela razantně.Byly tací,kteří tu na různých místech ukrytou matku našli pokaždé.Mě to nereagovalo ani když jsem stál nad primerním kabelem do trafačky v zemi.Nechci se z nikým hádat toto je moje zkušenost.
Jsem skeptik ale u mne ukázaná platí.
eman píše:jahodovák píše:Udělení ceny od spolku sisifos je nejlepší vysvědčení a pochvala pro lidi,kteří něco znají,jsou to jen teoretici,kteří vše dokazují vědecky většinou jen výpočty,které jsou založeny na doměnkách,které nejde prakticky ověřit.Věda je v mnoha směrech vcelku bezmocná tak se uchyluje jen k teoriím a skutek utek,případně pracují s hypotézou,která je ještě větší blamáž než to co popírají,doba se pomalu mění a začínají se měnit poměry a pro některé to bude dost kruté probuzení,není všemu tak jak je nám vtloukáno do hlaviček.Stačí si přečíst co říkaly vědátoři dříve a co dnes,ono v mnoha případech nás vede věda ne k lepším zítřkům ale naopak nás vede k záhubě,vidět to je skoro všude kolem,kdo chce to vidí a někteří přestože říkají že vidí,ve skutečnosti nevidí nic....škoda slov.
Luxusní, jak na fóru o FVE popřeš veškeré vědecké principy a postupy, jenom aby jsi zdůvodnil svoje vnímání světa. Máš 10 bodů za demagogii.
Mimochodem, stejně uvažuje i naše sousedka, která je děsně bio a všechny farmaceutické firmy jsou jenom podvodníci a chtějí nás ovládnout. Ale když onemocněla, tak rychle běžela do lékárny pro konvenční léky, které ty hnusné farma firmy vymysleli.
soami píše:Jak souvisí tvoje zuby s vrtanou studnou? Bude ji snad vrtat zubař svou vrtačkou? Spoustu zajímavých vláken zprasíte off-topic sračkama. Reaguji na tebe, protože ty jsi ve většině těch off-topic příspêvků.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků