Tak pár dní svítilo a otestoval jsem ssr foiteky naplno. Šlapou parádně, kotel hřeje jak divej a večer už nebylo kam dávat.
Přidal jsem bezpečnostní stykač spínaný termostatem digitálním aby to bylo zaručené - havarijní, v případě selhání ssr.
Druhý termostat vypíná společný minus od ssr, když je nahřáto - ten je pracovní.
Po delší době je chladící kríž s devíti ssr trochu teplejší-skoro horký, ale ruka se dá pohodově udržet. Každopádně přidám na dva konce trojice relátek ještě menší chladič a podmáznu je teplopastou, pro jistotu. Pak už to bude jen teplé.
Jedna spirála jede opravdu na 1kW při 54,5V. Uvádí 48V 750W.
Spínání prozatímně napěťovým relé, všech 6 je nastaveno na 54,6V a protože každé ukazuje +-1 desetina voltu tak se jednotlivé spirály zapínají postupně. Finální sekce jsou 3x1kW a 3x2kW. Celkem 9kW a když praží a jsou nabité baterky, tak bych mohl možná ještě jednu spirálu přidat. Asi to zkusím, místo na chladiči ještě mám.
Když nejsou plně nabité baterky, tak napětí tak trochu stoupá a klesá mezi 54,6 až 55V na výstupech z mppt měničů - na svorkovnicích kde se odbočuje ke stykačům kotle. Podle toho jak se zrovna zapínají relátka. Když se baterky nabijou a pořád kvalitně svítí tak se zapne všechno a napětí se nehýbe.
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... ainProductTakže maximální spokojenost.Řešení je znatelně levnější než vytěžovač ala bono a k tomu další měnič. Navíc se měniče při topení vůbec nenamáhají. Přemýšlel jsem také o pwm řízení stykačů, ale asi to nemá cenu. Sice bych vyrazil nějaké to procento energie navíc, ale ta práce s tím. Ale nikdy neříkej nikdy

Ostrov. Aktuálně v provozu 12,5 kWp 10+10+8 55°jih, 30kWh 48V + 3kWk 12V Lifepo4 a 2x Easun smp 5kW sfázovaný + 2x Must mppt 6kW + UPS 12V 800Va + 3F měnič 3x400V 6kW.
Nabíječka 1kW z generátoru. Elektro koltel 48V DC, 9kW 6 stupňů regulace. 750lt aku nádrž, 200l bojler. 3x split klima na topení a chlazení.