cipis píše:Co to máš prosím tě za stykač?
A jak máš pořešený havarijní termostat u té podlahovky? Ten, co to má vypnout při 38°C ?
Je to na 48V, tak požívám nějaký čínský stykač AC/100A co se mi válel doma
https://www.aliexpress.com/item/32779573819.htmlA ještě jde proud přes DC jistič, zase to je nějaká Čína z šuplíku 25A/440V a ten se dost hřeje, ale silnější dávat nemůžu.
Podlahovky co mám jsou silný nestandard, tam žádný termostat není. Když jsem je kdysi dělal, tak šlo o to za málo peněz získat maximum a neuzavírat si budoucí změny. Dnes se to dělá přesně naopak.
Mám akumulační betonové armované podlahy 15-20 cm s ideou, aby se nahřály elektřinou z distribuce v době nízkého tarifu (třeba jen 8 hodin denně) a po zbytek dne "sálaly" jako akumulačky. Ohřívají se normálním Cu vodičem (teď nevím, ale snad 0.7mm2) v silikonové izolaci kterého bylo na místnost potřeba 100 - 200 m. Vodič je rozdělen na více částí, každá je zvlášť vyvedena a mohu je zapojit do série - a pak to jde připojit na AC 230 V a odebírá to cca 4kW. Teď je mám paralelně na DC 48 V a odběr v jedné místnosti je těch 26 A.
V betonu bylo dost místa, tak tam jsou ještě trubky (obyčejné PPR, žádná kyslíková bariára) pro případné vodní topení, ale to jsem po dokončení tak týden zkoušel že tím voda teče a topí a tím to skončilo a čeká to na svůj čas.
Vlevo je přívod vzduchu pro krb, na zadní mokré stěně je vidět, jak jsem to podřezával (občas vybourával, jsou to kameny a bláto mezi nimi na šířku 70cm).
podlahové topení.jpg
Na betonu je roštová dřevěná podlaha, když to bylo nové, líbilo se tam myším, jen kolem krbu dlažba.
Dřevěná podlaha na roštu2.jpg
Méně pracné by bylo to zbourat a postavit nové. Ale to by nebylo tolik srandy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.