Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 27, 2023 4:50 am

Vytěžování Victron

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
Předchozí

Re: Vytěžování Victron

Příspěvekod cipis » pon led 02, 2023 10:18 pm

No ano, to je tabulková hodnota, ale měřil jsi to, jaký je průběh?
Ta teplotní ochrana je, že ti hajzli šikmoocí prdí na dimenzování na plný výkon, tak to odrbou a radši vypnou, když je to moc horké moc dlouho (myslím elektronika).
V manuálech toto samozřejmě nebývá, máš desku, plocha jak kráva, chceš vařit polévku pro celou ulici naráz, no, a máš smůlu.
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 5x 4415, Tr 150/70
3x CARSPA 2kW, 1x CARSPA 4kW, iPower+ 3kW (dva bojlery a žebříky, světla, chladničky, "lehké" zásuvky)
1 kW "nabíječka" 24 V
15 912 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
?
cipis
Moderátor

Lokalita: blízko Brna
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Příspěvekod vk_1 » pon led 02, 2023 10:27 pm

cipis píše:No ano, to je tabulková hodnota, ale měřil jsi to, jaký je průběh?
Ta teplotní ochrana je, že ti hajzli šikmoocí prdí na dimenzování na plný výkon, tak to odrbou a radši vypnou, když je to moc horké moc dlouho (myslím elektronika).
V manuálech toto samozřejmě nebývá, máš desku, plocha jak kráva, chceš vařit polévku pro celou ulici naráz, no, a máš smůlu.

Už jsme trochu offtopic, ale změřil jsem to teď takhle:
Konvice přesně 2 litry plná, úplně studená voda z vodovodu, naplno, čas do varu 3:47, MP ukazoval 3800-3900W po celou dobu, výkon nekolísal.
Zároveň jsem pustil na druhé plotýnce hrnec naplno, po celou dobu to udrželo.
Jak dlouho by tahle konkrétní deska udržela tento plný výkon, to nevím, to jsem nikdy netestoval. Deska je IKB64431XB.
Jestli někdo chcete přesný test, kolik to vydrží, tak to udělat můžu, ale musíte mi přijet dobít baterky :lol:

Kdysi jsem podobnou desku trápil v paneláku, když nešla teplá voda, a dělal jsem vodu dětem na koupání. Zhruba po 20 litrech to začalo omezovat a skončili jsme odhadem tak na 1kW výkonu, víc to trvale nešlo, jak byla přehřátá. Nutno přiznat, že byla natěsno zapuštěná v lince, neměla požadované větrání.
?
vk_1

Příspěvekod Sofin » sob led 14, 2023 6:36 pm

ElektroEzs píše:Je to presne jak pise Soban, navod nahraju az se dostanu k pocitaci. Ja to chci pripravit protoze si myslim ze z tech 5,46kWp toho bude dost zbyvat, jelikoz kdyz jsem FVE poprve v listopadu spustil a tri dny svitilo tak byli baterky nabity dum nemel takovy odber a mit vytezovani mohl jsem ohrivat bojler nebo akumulaci. V lete bych alespon pres vytezovani zapinal cerpadlo v bazenu, klimatizaci na rozvadeci, popripade klimu doma, ta zatim neni koupena, jelikoz akumulaci a bojler ohriva v lete termika.

Stale uvazuji na jare o rozsireni ale nevim zda pridat prvne panely na SV, koupit druhy MP2 nebo dalsi baterky:) Penize budou jen na jednu vec.

Můžeš prosím dát někam ten návod pro inspiraci? dnes jsem s tím experimentoval a jen s primárním relé a pomocí asistentů to nefungovalo správně. Vyřešil jsem to přidáním relátka z MPPT do série s primárním relé, kdy multiplus spíná podle zátěže a MPPT podle napětí baterie. To už vypadá v pohodě.
?
Sofin

Příspěvekod erotel » úte led 17, 2023 8:47 pm

Taky jsem řešil vytěžování do bojleru stylem on-off,ale když jsem viděl to cyklování baterky,tak jsem si udělal vytěžování plynulé.Zapne se pokud SOC > 98% a vypne při 96%.Výkon do bojleru se řídí podle proudu z/do SOC.
?
erotel

Příspěvekod ElektroEzs » čtv led 19, 2023 10:14 am

Trpi hodne pri vytezovani on/off LiFePO4 baterie? Chtel sem vyuzit vytezivani pres MP2 kdyz to umi ale premyslim zda nedat GreenBono AKU. Diky
JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A
?
ElektroEzs
podporuje fórum

Příspěvekod ElektroEzs » pát úno 03, 2023 8:51 pm

Jake hodnoty SOC pouzivate pro zapinani a vypinani vytezovani?Diky:)
JZ 5460 Wp Ja Solar, MPPT 250/100, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A
?
ElektroEzs
podporuje fórum

Příspěvekod ElektroEzs » pát bře 10, 2023 7:47 pm

Ahoj mám nastaveno spínaní ohřevu vody přes AC OUT2 viz příloha, ale minule a znovu dnes jsem si všiml že ohřev na chvilku sepne pak vypne a takhle to chvíli cykluje už když je na baterce třeba 80% a sepnutí je nastaveno až na 91% vypozoroval jsem že se to děje hlavně když je velký výkon na panelech. Nevíte čím by to mohlo být? Všiml jsem si toho již dvakrát ale pokaždé jen v aplikaci na mobilu když jsem nebyl doma. Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
ElektroEzs
podporuje fórum

Předchozí

Zpět na Plánované elektrárny