Upírovo doupě - Poloostrov

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
ViktorEX

Re: Upírovo doupě - Poloostrov

Nový příspěvek od ViktorEX »

satirická zprávička, dnes jedna za všechny ...
... že by důvod ...? :D .... ale, né, to bude zase nějaká pitomost
Přílohy
zkumavkahorcik.mp3
(3.97 MiB) Staženo 170 x
(polo) - Ostrov 13,8 kWp (bude 15 kWp, už to tu leží), 2x Mppt Epever 5kW, Batt Lifepo4 18kWh, 3x invertor 6kW (čistý sinus) .... 300K CZK bez práce, všechno nějaká čína,

14.7. -31.12.2021
21,4 kwh/den, 57% soběstačnost
Celkem spotřeba ... 3,69 MWh

1.1. -27.3.2022,
20,6 kwh/den, 57% soběstačnost
Celkem spotřeba ... 1,8 MWh
ViktorEX

další informace na téma Chemtrail ... https://www.facebook.com/luba.bc/videos ... 2387943520

ostrov:
jinak ted dva dny totalka tma, na noc uz vypinam a nechavam jet primo na grid. dnes asi jen 300-500W trvaly déšť ... :(
(polo) - Ostrov 13,8 kWp (bude 15 kWp, už to tu leží), 2x Mppt Epever 5kW, Batt Lifepo4 18kWh, 3x invertor 6kW (čistý sinus) .... 300K CZK bez práce, všechno nějaká čína,

14.7. -31.12.2021

1.1. -27.3.2022,
jahodovák
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od jahodovák »

sz
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
PetrDubi
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 10790
Kapacita baterie [kWh]: 13

Nový příspěvek od PetrDubi »

No, ten rozhovor ohledně hořčíku dává smysl. A když někdo "náhodné" věci uspořádá do souvislostí, tak se často ukáže, že ten vývoj je vlastně logický - bohužel.. Pravdou je, že se často k zemím od kterých něco potřebujeme nechováme zrovna hezky (a často jsou to pro nás maličkosti, které jsou ale pro protistranu velmi důležité) a když se k tomu zase oni nechovají nejlépe k nám, tak z toho vznikají často zbytečné konflikty a je z toho vyhrocená situace. No a potom se někde něco semele, my bychom potřebovali pomoct a místo pomoci to svoje chování dostaneme sežrat i s úrokama. Takhle to dopadlo třeba s plynem, kdy jsme žalovali Rusko u soudu, že nechceme dlouhodobé smlouvy a budeme nakupovat na spotovém trhu. No a objevili se nový odběratelé v Asii a tím pádem na evropský spotový trh dorazí plynu minimum a cena vyletěla nahoru (a k tomu ještě není moc volného plynu, který by bylo možné koupit i za tu vysokou cenu).
Chybějící čipy to samé - čipy vyráběné starým procesem a nasmlouvané na několik let dopředu u výrobce na Taiwanu jsme odřekli, tak výrobce přestavěl linky na novější proces, ze kterého má větší profit a začal na nich vyrábět jiné čipy (hlavně pro spotřební elektroniku). My vlastní továrny nemáme a když jsme se v Evropě vzbudili a přišli jsme s objednávkou na víc čipů, tak jsme s otevřenou pusou koukali na prázdný krám. Nejlepší na tom je, že v roce 2000 se uzavíraly objednávky do roku 2025 a do té doby má výrobce linky plné. Co si jako ti magoři ve vedení automobilek mysleli, že se stane, když se vzdají části svých objednávek (a výrobce má na 5 let dopředu naplněnou výrobu)? Že výrobce bude čekat u vypnutých linek. až zase přijdou s objednávkou, když mu za dveřma stojí zástup odběratelů a žadoní, jestli by pro ně něco nevyrobil?
A takhle je to tu bohužel standart, protože to často řídí lidé, kteří vlastně nikdy nic nedokázali a asi ani netuší, že když je něco potřeba, tak nestačí jenom napsat na papír objednávku nebo požadavek, že to taky musí někdo někde vyrobit, vydolovat, vypěstovat, přepravit a podobně..
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68 a Victron 75/15 MPPT
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, 3690 Wp SZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
oldakzz
Lokalita: Praha západ

Nový příspěvek od oldakzz »

Tak je to ted téměř se všema surovinama. A ušili jsme si bič na sebe ale sami. Brečet za za vše může zlá unie a banda kapitalistu není uplně fér. Chceme všechno levně a hned,rozežranost je velká málokdo si odtrhne od huby. To si přiznejme .Firmy zase primárně chtějí zvyšovat zisk.To že je všecho v Číně byl logickej posun. Taky se mi to nelíbí ale taky se mi líbí tam nakupovat za levno že jo.Já bych v tom nehledal žádný složitosti ..Jednou nahoře pak zase dole,normal sinus.Teda teda taková netopýří sinusoida,s pěknou kocovinou.
Pracuju pro globalní firmu jako plánovač a můžu vám říci že stačí 14 dní plánovaná pauza a připravujeme se /vzpamatováváme se ztoho půl roku protože jsme limitovaný jak kapacitně na mašinách tak na lidech a sklady nabouchat po stropy taky nejde. Do toho enormní nárust prodejů. A to jsem před lety globálně prosadil za urputnech bojů hodně luxusní poměr výroby do foroty.Jo tendence štíhlé výroby a takový kokotiny se mě pravidelně vraceli na stůl, ale ted si managment chrochtá blahem jak to dobře nastavili.
Takže když vidim jak se soudruzi v Číně vypli na pár měsíců, tak to prostě má následky který se daj fakt blbě dohnat. Poptávka roste raketově a firmy nestíhaj a energeticky jsou v prdeli protože to kroutěj do maximálky, ceny rostou, námořka je ucpaná. A odkud ten netopýr utek a jak se už nedozvíme.Ale každej Pepik na internetu je na to ted odborník a i na jiné věci.Ale že by se kapitalisti, buržousti, komunisti,a kdovíkdo ješte chtěli vědomě střelit do obou nohou a jásat u toho to si nemyslim.Takže co, taky vim ve finále prd a světu víc pomůžu že si radši si zapálim doutník a dám ruma a budu u toho počítat ubytky napětí na kabelech:)
Nakonec to ale přátelé solárníci vidim dobře.Soused pilot na mě žádnej sajratj nesype a Tchýně co pracuje na genetice v nemocnici zase neohejbá data ani z nás nechce udělat zombie.Já jim věřim. A když se to sesype tak bušim Vikorovy na vrata sekerou, že chci konzervy a nabít baterky.
Přílohy
suroviny.jpg
7,8kWp Křemíkové krásy: 325Wp Wianco 12ks J + 12ks Z, Uložiště :32xLiFePO 280Ah , Epsolar železo: 2x5kW Ipower , 2x 8420AN
jahodovák

A nebo je tomu jako vždy jinak,naprosto přesně vědí co dělají ale co tím sledují vám jako vždy neřeknou přímo ale jinak,většinou tak aby to pokud možno nikdo nepochopil a když,tak aby řekl,to přeci není možné,takovéhle bes...snad nemohou být,ale mohou,ještě horší než tušíme...
7,5kWp-
vaclavvacek

Nový příspěvek od vaclavvacek »

ViktorEX píše:
satirická zprávička, dnes jedna za všechny ...
... že by důvod ...? :D .... ale, né, to bude zase nějaká pitomost
Kde to najdu celé?
jahodovák

Tak jsem po delší době zavítal na tyto stránky,velice výživné,zda to je reálné posoudí jistě každý sám...https://energieupramene.blogspot.com/2021/
7,5kWp-
ViktorEX

jahodovák píše:
A nebo je tomu jako vždy jinak,naprosto přesně vědí co dělají ale co tím sledují vám jako vždy neřeknou přímo ale jinak,většinou tak aby to pokud možno nikdo nepochopil a když,tak aby řekl,to přeci není možné,takovéhle bes...snad nemohou být,ale mohou,ještě horší než tušíme...
... no taky mam taky takove neblahe tuseni, ze nekdo dela zamerne diry do lodi. mozna obcas udela vetsi diru, nez sam chtel.

14.7. -31.12.2021

1.1. -27.3.2022,
ViktorEX

budu zasirat jen svoje vlakno ... tak pardon, kdyby se to nekoho dotklo ...
možná to někomu začne otevírat očka ... je jen otázka času, než se to aplikuje i zde: https://aeronet.cz/news/video-rusko-jak ... UZzUzZBZJA

a hned po tom můžete nastudovat toto (což je obsah toho, co nám chtej naockovat): http://channeling.safo.cz/?fbclid=IwAR3 ... aqDrt6qG18

možná to bude chtít nějaký existenční ostrov, myslím, náš malý ostrůvek nebude stačit

14.7. -31.12.2021

1.1. -27.3.2022,
vlkazajac
R.I.P.

Nový příspěvek od vlkazajac »

"...Kdokoliv studuje pozadí Vladimira Putina, jeho historii a rodinu, tak ví, že pochází z židovské rodiny, která měla velice blízko k Vladimiru Iljiči Leninovi, což byl kádr Domu Sion a řeznický emisar Rothschildovy rodiny v carském Rusku v roce 1917. Článek o židovském původu Vladimira Putina najdete zde. Putinův dědeček Spiridon byl totiž osobní kuchař Naděždy Krupské, manželky V. I. Lenina.

Jeho příjmení Putin je přitom podle spisovatele Henryho Makowa odvozené jako derivatio od jména Rasputin, což byla záhadná a okultní postava s podivnou historií uvnitř carské rodiny Mikuláše II. Rasputin totiž podle informací disponoval svatým grálem..."

Tak som si tamten link prečítal a obsah vzbudil vo mne pár otázok.
Ako všetci vieme, revolúciu v cárskom Rusku výdatne podporovalo Nemecko. Mimo neboli židovské finančné kruhy ( na ktoré sa obecne v texte odvoláva ). Rasputin mal určite zvláštnu krv, lebo odolával všetkým pokusom o vraždu mimo bezprostrednú jadrovú fúziu. Lenin mal okrem straníckej knižky ešte aj inú príslušnosť. Mal byť problém v tom, že Rasputin aj so svätým grálom neposlúchal a bolo ho treba nahradiť najväčším zbojníkom, akého dnešná civilizácia pozná ?
Keď samoplátcovia z Nemecka podporovali revolúciu v zahraničí - prečo si nevedeli zmanažovať obranu proti genocíde, ktorá ich postihla zakrátko vo vlastnej krajine? Prečo im Lenin neodovzdal svätý grál ? Aha, on sa stratil .... Ale nie, určite zostal u Putina...
Ako je to s týmto potomkom Ras-putina ? Kde sa stráca genetická línia od Putina ku všetkým Káčerom, Kačírkom, Enterichom a Erpelom ? Ale niečo mi podľa tejto logiky napovedá, že bývalý prezident Bush musel mať medzihviezdny pôvod, veď firma Bushnell by nebola len tak na svete ( Poradím Vám - vygúglite si, čo sú v tej firme za nadľudia ! ).

Poznáte to možno z pracoviska - aj blbečkovia vymyslia takú habaďúru, že vyhodený riaditeľ s dvomi titulmi ani nezbadá, že to ONI.

Problém konšpirácií je v tom, že ani ľudia " v obraze " nemusia rozoznať nepravdu od pravdy hoci len v 5 % prípadov. Tak čítajme čo sa len dá - veď tak budeme vedieť viac, ako ostatní. Aj tak nás niekto odrbe, na to dám krk.

Mimochodom - keď už tí Rusi musia svietiť mobilom na QR rcode pred každými dverami - môžu mobil nemať. A tá najnežnejšia revolúcia v Rusku prepukne ))
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
bublich

Nový příspěvek od bublich »

[quote="
a hned po tom můžete nastudovat toto (což je obsah toho, co nám chtej naockovat): http://channeling.safo.cz/?fbclid=IwAR3 ... aqDrt6qG18
[/quote]

No při vší úctě,každý si samozřejmě může věřit čemu chce,ale zde jsem to tak trochu nečekal.
Tu vakcínu analyzoval sám Ivo Aštar Benda,zřejmě na tom korábu na nízké oběžné dráze.Těm ostatním blafům na jeho stránkách také věříte?Omlouvám se za spam,ale ovládají mě ještírci.

A analyzoval to tímto:
- Gravitační elektronický interferometrický mikroskop se schopností mapovat hmotnostně specifickou gravitaci, s možností detekce subatomárních komponent, spojený s lékařským kvantově-holografickým počítačem s hologramovým datovým monitorem s vysokým rozlišením. Se schopností číst materiály na úrovni jaderné kapacity a klasifikace látek, vzorků a biologických tkání a schopností mapovat nebo číst buněčnou DNA těchto vzorků.

Cimrman hadr.
Joskob
Lokalita: Poprad
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5210
Kapacita baterie [kWh]: 24

Nový příspěvek od Joskob »

Hmmmmm.... Tak toto je už iná káva.
9x Solar frontier 70W ; 16x Trinasolar TSM-235PC05 235W ; 5x Moser Baer 222W (5210Wp)
Epsolar LS3024b,LS2024b,Xtra3210,Tracer3215 ; 2x smart BMS 30A ; DalyBMS 150A
Easun PWM 3000w 24/230 sinus ; Soluowill NP1200-24/230 sinus
7S120P Li-ion 18650 210+Ah ; 7S CATL 100Ah ; 7S CATL 2x 150Ah ; 8S Lifepo 305Ah (24kWh)
jahodovák

Ano,budou se objevovat i úplné pitomosti aby se pokud možno nedala pravda tak lehce najít,nenechte se oblbnout a zkuste každý zapátrat sám a nenechat si věšet bulíky na nos,a pamatujte,jsme ve válce ale ne takové kterou každý dobře zná,ale vedenou skrze technologie o kterých se většině lidí ani nezdá a ani je nemohou znát.Pokud se do toho ještě zapojí velmi dobře placení dezimformátoři,není lehké se v tom vyznat.Proto přeji každému člověku,někteří se tak ani nazvat už nedají,aby se hodně zamyslel nad vším,než se nechá na něco nalákat,ono poton už pro mnohé není cesta zpět.Jak je většině známo,dobré zboží není třeba každému nutit násilím,to se prodáva samo,jen pochybné věci je třeba lidem nutit.A aby na to skošili,je nejlépe je pořádně vyděsit.....tož tak,přeji hodně sluníčka na panely a pevné zdraví....
7,5kWp-
ViktorEX

no ... reknu vam, ... to je celkove docela slusna bramboracka. fakt jsem zvedavej na pristich cca 5 let. jak z pohledu financniho, tak i socialniho. z toho nejblizsiho asi brzy vyplyne, pro jednoduchost pro urady (kdyz zjisti, ze tady kolem 40% lidi tu injekci proste nechce, a nepomuzou ani tenisky, ani 2000 korun apod), kdy urady zavedou "zidovskou pasku na rukavu" - neockovan. za rok touhle dobou tohle nekdo vytahnete ...

a ted prosim ze soudku sobestacnost ... uz se tady nekdy probirala treba podzemní izolovana nadrz se slanym roztokem jako akumulace tepla na zimu? mohlo by to fungovat? kolik by toho roztoku muselo byt?
porad se nemuzu smirit s tim, ze tepelne cerpadlo bude stat kolem 400 tisic, ale cena za zimu mensi stejne nebude....

14.7. -31.12.2021

1.1. -27.3.2022,
Franta2776

Nový příspěvek od Franta2776 »

K té nádrži.Na 1kW tepelné ztráty domu potřebuješ cca 2500kWh tepla pro topnou sezonu.Do 1m3 vody uložíš cca 50kWh tepla,když ji ohřeješ ze 30st na 80st a tu vysokou teplotu musíš udržet do zimy.Pro můj nízkoenergetický domek o TZ 4kW potřebuji nádrž 4x2500/50=cca 200m3 a to nepočítám její tepelné ztráty.
Vše orientačně.Ťč vyjde vždy výhodněji.pan Žeravik,když jsem u něho před několika lety byl, nahříval vodu zemního kolektoru solárními přebytky,aspoň tak je spotřeboval.

Pokud by někdo chtěl tu energii spočítat přesně:
https://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a- ... i-tzb-info
Naposledy upravil(a) Franta2776 dne stř lis 10, 2021 9:07 pm, celkem upraveno 1 x.
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Dagus
Lokalita: Liberec
Výkon panelů [Wp]: 7820
Kapacita baterie [kWh]: 32

Nový příspěvek od Dagus »

A jak by ta nádrž byla velká? Pokud by byla izolovaná a měla minimální ztráty a mohla se nahřát na 90°C, tak by to mohlo být zajímavé, ale největší problém podle mě bude nízká teplota na použití v radiátoru a tím se vše zkomplikuje. Ono zaizolovat nádrž v zemi a aby měla třeba 10m3 už nemusí být levné, pokud tam to teplo má vydržet 5 měsíců.
Furt si můžeš udělat tepelné čerpadlo zem/voda a bude to mít v zimě příznivější tepelnej spád než vzduch/voda. Našel jsem, že 1m3 pobere z 20°C do 90°C 81kWh. Za předpokladu 10m3 to jest 810kWh a to tu musíš umět využít a s tvou spotřebou to nebude takové terno. A další věc je ta tepelná ztráta nádrže, to bude utopie udržet teplo půl roku.
7820Wp, SV 12° 1710Wp Poly, J 90° 1820Wp Mono, JZ 12° 1680Wp Poly, JZ2 12° 1800Wp Mono, J 40° 810Wp Hyundai
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
Franta2776

Dagus píše:
A jak by ta nádrž byla velká? Pokud by byla izolovaná a měla minimální ztráty a mohla se nahřát na 90°C, tak by to mohlo být zajímavé, ale největší problém podle mě bude nízká teplota na použití v radiátoru a tím se vše zkomplikuje. Ono zaizolovat nádrž v zemi a aby měla třeba 10m3 už nemusí být levné, pokud tam to teplo má vydržet 5 měsíců.
Furt si můžeš udělat tepelné čerpadlo zem/voda a bude to mít v zimě příznivější tepelnej spád než vzduch/voda. Našel jsem, že 1m3 pobere z 20°C do 90°C 81kWh. Za předpokladu 10m3 to jest 810kWh a to tu musíš umět využít a s tvou spotřebou to nebude takové terno. A další věc je ta tepelná ztráta nádrže, to bude utopie udržet teplo půl roku.
Pokud tou vodou chceš topit,ta do podlahovky potřebuješ min teplotu 30st a radiátoru 40st a radiátory budeš mít obrovské.
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85
vlkazajac
R.I.P.

Nový příspěvek od vlkazajac »

Pozor páni, je to trochu ináč. Realizácia projektu v Nemecku s nádržou pod chalupou tu už bola aspoň pred 20 rokmi. Fígeľ je však v tom, že sa neakumuluje teplá voda, ale ľadová triešť. Nevyužíva sa teplotný potenciál ohriatej kvapaliny, ale skupenské teplo topenia ľadu. Tá jama bola ohromná, ale tiež je pravda, že vtedy sa chalupy neizolovali tak dokonale, ako sa zvyknú dnes. Aktuálne príklady realizácie sa určite niekde nájdu.
Kto má možnosť, zvolí radšej spomenuté tepelné čerpadlo zem - voda a rozrýpe si záhradu. Stačí nejakých 150 m výkopu šírky 80 cm a v ten istý deň sa zahrabe potrubie. Realizačne je to oveľa jednoduchšie, veľkosť nákladov sa dá získať dopytom.

Tu som sa chcel spýtať odborníkov, ktorí tomu rozumejú - malo by zmysel paralelne k potrubiu aspoň na obmedzenej dĺžke tlačiť prebytky z FVE do zeme ? Žiadna voda naviac, len elektrika....

Jeden nezbedný Švajčiar sa na to dal :
https://www.youtube.com/watch?v=CZ7_Ve_L_Fw
Naposledy upravil(a) vlkazajac dne stř lis 10, 2021 9:22 pm, celkem upraveno 1 x.
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
Franta2776

vlkazajac píše:
Pozor páni, je to trochu ináč. Realizácia projektu v Nemecku s nádržou pod chalupou tu už bola aspoň pred 20 rokmi. Fígeľ je však v tom, že sa neakumuluje teplá voda, ale ľadová triešť. Nevyužíva sa teplotný potenciál ohriatej kvapaliny, ale skupenské teplo topenia ľadu. Tá jama bola ohromná, ale tiež je pravda, že vtedy sa chalupy neizolovali tak dokonale, ako sa zvyknú dnes. Aktuálne príklady realizácie sa určite niekde nájdu.
Kto má možnosť, zvolí radšej spomenuté tepelné čerpadlo zem - voda a rozrýpe si záhradu. Stačí nejakých 150 m výkopu šírky 80 cm a v ten istý deň sa zahrabe potrubie. Realizačne je to oveľa jednoduchšie, veľkosť nákladov sa dá získať dopytom.

Tu som sa chcel spýtať odborníkov, ktorí tomu rozumejú - malo by zmysel paralelne k potrubiu aspoň na obmedzenej dĺžke tlačiť prebytky z FVE do zeme ? Žiadna voda naviac, len elektrika....
Mnohem jednodušší je mít elektrokotel na tom kolektoru z kterého bereš vodu do Tč a tam ukládat solární přebytky.(ta zemina okolo toho kolektoru je ten akumulátor)Ten kolektor se po zimě mnohem rychleji zregenuruje po celé délce.Po každé zimě je ten kolektor více či méně vyčerpaný a přes léto ho slunce standardně dobije..Tak jak to dělal ten Žeravík.Jak moc je to efektivní nevím,ale asi lepší než to nechat na střeše.

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek