Kalorimetr nakup cina

Souhrn tématu

Na fóru se diskutuje nabídka čínského kalorimetru GBT 32224-2020 DN25 za cenu kolem 1150 Kč za kus při minimálním odběru 12 kusů. Uživatelé sdílejí zkušenosti s nákupem z Číny přes eBay a AliExpress, včetně tipů na správné proclení přes celnicka.cz a vyhýbání se problémům s Českou poštou. Diskutuje se také o přesnosti čínských kalorimetrů a alternativních řešeních s ESP32 a kalibrovanými senzory.
eman
Reputace:329
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Kalorimetr nakup cina

Nový příspěvek od eman »

JInak proclení určitě nedělat přes ČP, to je úplně zcestné. Proclení se dělá přes celnicka.cz . Celníci to mají vymakané, clo i DPH zaplatíte online a hodinu po zaplacení to pošlou dál.....pak to samozřejmě ČP někde zmrví.
A není vyjímka, kdy prodejce DPH vybere, ale nechá si ho a vy ho pak musíte zaplatit znova. Řešil jsem to u jedné čínské a jedné US zásilky z poslední doby. US prodejce DPH vrátil po doložení od celníků, číňan nepřekvapivě nereagoval...
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
Valdano
Reputace:278
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE

Nový příspěvek od Valdano »

Za poslední cca 3 měsíce jsem měl několik zásilek z eBay. Z toho bylo několik do a několik nad 150 EUR. U žádné ze zásilek žádný problém nenastal.

U zásilek do 150 EUR bylo DPH uhrazeno při platbě prodejcům z Číny na eBay. Nic navíc jsem neplatil a ČP nic nezmrvila, protože zásilky byly odbaveny včetně DPH mimo území ČR, a to konkrétně v Německu kde vstoupily jako první na území EU. ČP je pak dopravovala na území ČR už jako celně odbavené.

U zásilek nad 150 EUR prodejce z Číny na eBay neúčtoval ani DPH ani CLO. Jako soukromá osoba nepodnikatel jsem nemohl zrealizovat vlastní odbavení elektronicky přes celnicka.cz, protože elektronické podání celního prohlášení bez zastoupení pro soukromé osoby nepodnikatele je použitelné pouze u zásilek do 150 EUR. Osobní návštěvou celnice jsem to řešit nechtěl. Poslední zásilky nad 150 EUR z eBay od prodejce z Číny pro mne odbavovala DHL a vše proběhlo bez problému.
unicast
Reputace:470
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 49

Nový příspěvek od unicast »

Já mám zkušenost jen s Ali, že to z eBay taky funguje je dobrá zpráva. ČP zmrví tak jeden balík z dvaceti stylem "doručovat to z našich interních důvodů, do kterých vám jako adresátovi nic není, nebudeme, běžte si pro to na poštu a tam si vystůjte frontu, ale tu nejbližší poštu jsme vám zrušili; můžete to reklamovat, teda vy ne, musí to reklamovat odesílatel z Číny, který zas nebude vědět jak."