Katastr - evidence údajů
-
unicast
- Reputace: 382
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Katastr - evidence údajů
A končí to tím, že podvodníci mají otevřené dveře s falešnými návrhy na zápis:
https://www.drevostavitel.cz/clanek/kradez-nemovitosti
To jsme si ale opravdu pomohli.
(ano, ČKP umožňuje nahlížení do své evidence, ale to není evidence vozidel jako taková. Například v jejich evidenci mnoho vozidel ze zákona vůbec není -- takže je to paradoxně trochu nechtěně způsob, jak odhalovat třeba civilní vozidla Policie ČR, Vojenské policie nebo GIBS).
(ano, ČKP umožňuje nahlížení do své evidence, ale to není evidence vozidel jako taková. Například v jejich evidenci mnoho vozidel ze zákona vůbec není -- takže je to paradoxně trochu nechtěně způsob, jak odhalovat třeba civilní vozidla Policie ČR, Vojenské policie nebo GIBS).
-
cipis
- Moderátor
- Reputace: 876
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+15
- Chci prodávat energii: NE
Ty nemáš datovku? Tak si holt musíš co 20 dnů kontrolovat své ručně.
A opět, péče řádného hospodáře. Takže krom elektroměru, plynoměru a vodoměru, tak budeš kontrolovat mj. i katastr.
Před sto lety byl podvod ještě jednodušší
A opět, péče řádného hospodáře. Takže krom elektroměru, plynoměru a vodoměru, tak budeš kontrolovat mj. i katastr.
Před sto lety byl podvod ještě jednodušší
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40 680 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
1 kW "nabíječka" 24 V
-
unicast
A máš už, ševče, zaplacené daně? I za příští rok?
-
Kajap
- Reputace: -3
- Lokalita: Okoli
Re: Zajímavosti v inzerátech
ty potřebuješ přesně přesně vědět Nabývací titul než od někoho něco koupíš a taky věcný břemena…unicast píše: čtv lis 20, 2025 3:17 pmTady došlo k zásadnímu nepochopení, nebyla napadána evidence vlastnictví nemovitostí (i když i s tím se podvádí, falešné plné moci apod. nejsou nic neobvyklého), ale fakt, že je k záznamu v katastru "přidán cenový údaj" a celý obsah příslušné kupní smlouvy. Zkus ve smyslu této informace ten svůj emotivní žvást s bláboly o cihlách padajících na dětské hlavy, prosím, přeformulovat, protože jinak je to ukázkový příklad argumentačního klamu typu strawman.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumentační_klam
Jasně že balvan který nic nedělá a sedí doma u kompu tak to nepotřebuje a bude všem tvrdí že to není potřeba a že vlastně 35 let je to špatně a že se rozkradl důchodový fond.
Tak teď mi prozraď proč je pro tebe tak důležitý uchovat tajnosti kupní cenu?
1) nechceš abych to věděl za kolik jsi to koupil?
2) nechceš abych to věděl že jsi to podědil?
Protože zatím mě nic kloudného nenapadá
-
Kajap
“Taková situace je sice hypotetická”unicast píše: čtv lis 20, 2025 9:10 pmA končí to tím, že podvodníci mají otevřené dveře s falešnými návrhy na zápis:
Zdroj: https://www.drevostavitel.cz/clanek/kradez-nemovitosti
Ty znáš někoho kdo to v novém režimu provedl? Takhle podvod falešnou plnou mocí? Já znám spoustu co to provedli ve starém režimu. Kdy žádných 20 dnů plomby neběželo…
Já chápu že se někomu něco nelíbí, mně se zase nelíbí, že zrušili databázi FO s datovou schránkou (nechali jen PFO a PO)…
Tak jestli mě nelíbí že zrušili databázi soudních jednání…
No všechno na pokyn křiklounů nebo Potrefených hajz.. (V tom druhém případě prokazatelně, protože ti toho zmr.. nechtěli, aby si někdo mohl snadno dohledat jejich podvody)…
No zkrátka vždycky nejvíc křičí ti podvodníci že: neumím nahrávat, Že to je tajný tamto a ono. Málokdy jsem slyšel takhle vřískat slušnýho člověka.
Třeba když jsem byl u soudu tak tam křičeli že si nepřeji abych to nahrával tak jsem mu soud se vysmál že oni to taky nahrávají a nic tajnýho se tam říkat nebude
Vlastně každý účastník si může od soudu od nich profesionální audionahrávku, je v podivem že jim hloup…. občan, tím méně zná předpisy… Ale zato má vždycky větší brambory
-
Kajap
@unicast A datová kostka a kontrola tachometru ti nevadí?
Vždyť si může kdokoliv vyjet tvůj velkej techničák A tedy znát úplně všechny parametry tvýho auta a snadno zjistit že máš naschvály mít neschválený pneumatiky …
A taky kompletní stavy kilometrů a všechny závady a datumy z STK …
Holt stále mě nenapadá, to by na tom nemělo být tak soukromý… spíš by mělo být ještě snadno veřejně zjistitelný jestli to auto má narvaný do firmy, jako každej druhej kdo má elektro vozidlo, nebo spíš 80% z nich? Jen tipuju, Ale asi by nebylo od věci podat dotaz podle info zákona, a získat předný údaj!
Jo a soudy jsou taky veřejný, můžeš mít na každý soudní jednání a můžeš si vyžádat každý rozsudek, když víš jak
Vždyť si může kdokoliv vyjet tvůj velkej techničák A tedy znát úplně všechny parametry tvýho auta a snadno zjistit že máš naschvály mít neschválený pneumatiky …
A taky kompletní stavy kilometrů a všechny závady a datumy z STK …
Holt stále mě nenapadá, to by na tom nemělo být tak soukromý… spíš by mělo být ještě snadno veřejně zjistitelný jestli to auto má narvaný do firmy, jako každej druhej kdo má elektro vozidlo, nebo spíš 80% z nich? Jen tipuju, Ale asi by nebylo od věci podat dotaz podle info zákona, a získat předný údaj!
Jo a soudy jsou taky veřejný, můžeš mít na každý soudní jednání a můžeš si vyžádat každý rozsudek, když víš jak
Naposledy upravil(a) Kajap dne čtv lis 20, 2025 9:38 pm, celkem upraveno 1 x.
-
Kajap
Kvůli tomu údajnému zdanění jak hrozíš, no tak to by se jistě použili noty a úřední odhady, a určitě né cenové mapy, protože ty ouřední jsou pokud vím tak jenom v Praze a možná ještě v pár dalších katastrech!!!unicast píše: čtv lis 20, 2025 8:58 pmČekal jsem, kdy přijde argument, že ukládání cenových údajů může mít vliv na zdanění. Ale to je přece další velmi důležitý důvod, proč by právě takové informace státu mělo být co nejjednoznačněji zakázáno shromažďovat. Brzy totiž může přijít nějaký další digitální svazák nebo jiný "pachatel dobra" s návrhem na zdanění nemovitostí procentem z jejich hodnoty (jako že to ve veřejném prostoru občas zazní).
S argumentem cenou při vyvlastnění se nelze ztotožnit, tam existuje mnoho dalších nástrojů, celá staletí jsme si pro takové účely vystačili s úředními odhady atd., navíc vyvlastnění je ultima ratio prostředek, který by měl nastupovat naprosto výjimečně, když všechny ostatní možnosti selžou (viz čl. 11 odst. 4 LZPS).
Auto sice není nemovitost, ale šance, že s ním někdo někomu způsobí škodu, je o několik řádů vyšší, než že někdo někomu způsobí škodu právě tou nemovitostí. A přesto neexistuje nic jako veřejné nahlížení do evidence vozidel, případně dálkový přístup do evidence vozidel za úplatu pro kohokoli.
Jo po americku, tam to mají tak že každých 10 let myslím musíš udělat nový znalecký posudek a můžeš platit třeba 3%, pokud vím tak z komerční nemovitosti… U rezidenční to bývá do 2% ale spíš méně.
K tomuhle opravdu ten katastr v tuto chvíli nějak nepomáhá.
Ale berňáky už berou odkudsi data ohledně výměry nemovitostí a požadují “opravit” daňové přiznání, to mám ověřeno v bytových domech. Nejspíš ručně lustrují prohlášení vlastníka (protože vyčíst výměru bytu z katastru z podílu na SVJ spol.č. ne vždy funguje, i když většinou ano).
-
unicast
Existuje cosi jako "presumpce správnosti úředního úkonu" (více o tom třeba viz I. ÚS 529/09). Tedy je-li někdo v katastru delší dobu uveden jako skutečný vlastník, má se dále za to, že tím vlastníkem skutečně je a to by mělo postačovat. Nabývací tituly z minulosti se ostatně také nemusí podařit dohledat, někdy ani reálně neexistovaly. Pokud by tam byla chyba, nový majitel v dobré víře nabyl nemovitost a třeba po 15 letech by se přihlásil někdo, kdo by tvrdil, že skutečným vlastníkem je podle starých dokumentů on, tak už má ten, co se přihlásil takhle pozdě, smůlu, protože by došlo k vydržení (§ 1089 - § 1095 NOZ) nemovitosti a nový vlastník to skutečně řešit nemusí.
Tobě ale není nic ani do toho, jaká je moje motivace k uchování té kupní ceny v tajnosti. Třeba jen nechci, abys nad tím slintal...
Ale dobře, můj základní důvod je, aby tuto informaci nemohl nějaký zločinec (ať už soukromý nebo zaměstnávaný státem, to považuji za nepodstatné) využít například k odhadnutí mé bonity a následně tedy schopnosti hradit například výkupné. Druhým celkem zásadním důvodem je tady už zmíněné určování výše daně z nemovitosti... ehm, vlastně ne, tenhle důvod je jen zvláštní podskupinou toho mého důvodu prvního.
A teď ještě k "a když ti vadí A, proč ti nevadí i B" -- samozřejmě, že vadí. Jsem toho názoru, že by bylo ideální, kdyby stát neevidoval motorová vozidla vůbec, stejně jako neeviduje ani moje elektrické kolo. Ale to už k tématu příliš nepatří.
Tobě ale není nic ani do toho, jaká je moje motivace k uchování té kupní ceny v tajnosti. Třeba jen nechci, abys nad tím slintal...
Ale dobře, můj základní důvod je, aby tuto informaci nemohl nějaký zločinec (ať už soukromý nebo zaměstnávaný státem, to považuji za nepodstatné) využít například k odhadnutí mé bonity a následně tedy schopnosti hradit například výkupné. Druhým celkem zásadním důvodem je tady už zmíněné určování výše daně z nemovitosti... ehm, vlastně ne, tenhle důvod je jen zvláštní podskupinou toho mého důvodu prvního.
A teď ještě k "a když ti vadí A, proč ti nevadí i B" -- samozřejmě, že vadí. Jsem toho názoru, že by bylo ideální, kdyby stát neevidoval motorová vozidla vůbec, stejně jako neeviduje ani moje elektrické kolo. Ale to už k tématu příliš nepatří.
-
Kajap
A víš že stát má monopol na násilí? Na tu informaci ať už jakoukoliv ti na tebe může kdykoliv zjistit ať už oficiálně nebo neoficiálně.
Co se tyče bonity pro výkupné, no teď tady to nehrozí a pokud jezdíš často do Mexika a jiných rizikových zemí, tak doporučuji pro tyto účely pojistku.
Podruhé píšu že kvůli dani je to blbost protože až bude daň navázána na cenu, tak jestli to nevíš tak daň z nemovitosti se platí každý rok a nikoliv z ceny kupní…
Takže bych se platilo z odhadu aktuálního. A určitě ne nákupní ceny někdy před xx lety
Ostatně dan z převodu se taky kdysi platila buď z ceny kupní nebo jste mi odhadní, která byla vyšší, pokud ti tedy pamatuji…
Ale jo, argument výkupným je určitě validním důvodem
on přece ten únosce bude mít dost času, než tu nemovitost někdo za tebe prodá… některý rukojmí se v těch rizikových zemích drží i rok…
Každopádně mně je to úplně jedno co si myslíš, já vím co je lepší pro většinu , třeba pro realitní trh…
A přijde mi to že 80% lidí ani neví co a jak a ještě se začne vysmívat data retention … to mě taky úplně šumák.
Alespoň pak ty blby, co páchají TČ ONLINE, rychlejší čapnou, protože to jsou většinou iQ hodně podprůměrný…
I takovej vyučenej boreček s nucleusem kdyby neudělal školácký chyby by jim unik.
Co se tyče bonity pro výkupné, no teď tady to nehrozí a pokud jezdíš často do Mexika a jiných rizikových zemí, tak doporučuji pro tyto účely pojistku.
Podruhé píšu že kvůli dani je to blbost protože až bude daň navázána na cenu, tak jestli to nevíš tak daň z nemovitosti se platí každý rok a nikoliv z ceny kupní…
Takže bych se platilo z odhadu aktuálního. A určitě ne nákupní ceny někdy před xx lety
Ostatně dan z převodu se taky kdysi platila buď z ceny kupní nebo jste mi odhadní, která byla vyšší, pokud ti tedy pamatuji…
Ale jo, argument výkupným je určitě validním důvodem
Každopádně mně je to úplně jedno co si myslíš, já vím co je lepší pro většinu , třeba pro realitní trh…
A přijde mi to že 80% lidí ani neví co a jak a ještě se začne vysmívat data retention … to mě taky úplně šumák.
Alespoň pak ty blby, co páchají TČ ONLINE, rychlejší čapnou, protože to jsou většinou iQ hodně podprůměrný…
I takovej vyučenej boreček s nucleusem kdyby neudělal školácký chyby by jim unik.
-
Kajap
data Retention
Že je nepovinný ukládat cíl je možný Ale to neznamená že ho ta policie nedostaneunicast píše: čtv lis 20, 2025 8:42 pmMá v tom, Romane, trochu pravdu. Ale jenom trochu.
ISP, který provádí sám překlad adres, to skutečně u sebe ukládat musí. Tato povinnost plyne z ustanovení §2 odst. 3 písm. f) vyhlášky č. 357/2012 Sb. Může ale "začernit" cílové adresy těch spojení. PČR si o to může zažádat prostřednictvím tzv. žádosti o sdělení provozních a lokalizačních údajů, která ale musí být podána prostřednictvím Útvaru zvláštních činností Policejního prezidia, pokud pošlou prostou žádost o součinnost podle §7b nebo §8 trestního řádu, tak tam na tyhle údaje nemají nárok.
ISP, který překlad adres neprovádí, může jen evidovat, kterému zákazníkovi kdy přidělil konkrétní IP adresy. A pokud ty adresy nepřidělil ISP, ale někdo jiný... no nic, nesmíme ani naznačovat![]()
Policie ČR navrhovala změnu vyhlášky (vyhl. 357/2012), aby poskytovatelé uchovávali cílovou IP adresu a číslo portu.
Ústavní soud v rozhodnutí z 2011 zmínil, že v některých případech se uchovává „identifikátor serveru“, „full domain name“, tedy určité údaje o tom, kam se připojujete.
Co se uvažuje / navrhuje nyní
• V novějších návrzích ministerstva vnitra (a dalších) z roku 2025/opozději se opět objevuje požadavek na povinnost ukládat cílové IP adresy a porty poskytovaných komunikací. 
• V důvodové zprávě k návrhu se uvádí, že tato změna by měla usnadnit předávání „jen relevantních dat“, což podle autorů posílí ochranu osobních údajů (nepůjde o plošné rozesílání všech metadat, ale vyselektovaných podle typu komunikace).
Btw Ty seš sympatizant pirátů ? Tedy pokud to není taky tajný…
Jo a mně je úplně jedno co si kdo myslí o tom že katastr je veřejný, takže je nepřípadné mi psát, že bych slintal po ceně tvého baráku
Mě občas zajímá Nabývací titul toho, co chci koupit. A tak nějak nevím jak bych se jinak mohl dozvědět, jak jsou k tomu věcny břemena?
-
cipis
- Moderátor
Zkuste se všichni oprostit od toho osobního tón, ano!
Já si tu teď hraju na ďáblova advokáta, protože se mi ten zápis ceny též moc nelíbí, ale něco jsem stihl už načíst, a není to zase až tak hrozné. Ale známe to asi všichni, cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly ...
Já si tu teď hraju na ďáblova advokáta, protože se mi ten zápis ceny též moc nelíbí, ale něco jsem stihl už načíst, a není to zase až tak hrozné. Ale známe to asi všichni, cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly ...
1 kW "nabíječka" 24 V
1 kW "nabíječka" 24 V
-
soami
- Reputace: 100
- Lokalita: Posázaví
Re: data Retention
Začínáš být zbytečně agresivní. Jako bych slyšel jednoho pána PSVB - "nemáš co skrývat, když se chováš "správně".
Mj. mému spolužákovi s pistolí u hlavy "navrhli" převod nemovitosti, protože si v katastru zjistili, že by se to mohlo vyplatit. A není to tak dávno. Notáři, který to sepisoval, to "nebylo divné". To, že u Kajapů to není možné, neznamená, že to není možné jinde. A nešlo o Mexiko.
-
Kajap
@soami - A víš o tom, že 75% bydlí ve svým a tedy vlastní nějakou nemovitost 3 ze 4 lidí random? A že osoby které vlastní 100 200 i 500 nemovitostí běžně dělají podcasty a ničeho takového se nebojí?
A že Koběrák bere 5 mega měsíčně a xholakys tak nějak podobně - A myslím si že žádnou ochranku nemají? Nevím jak třeba kijonková, co prodala zásilkovnu za pár miliard A znám spoustu lidí kteří prostě mají 1 000 000 000, a ochranku žádnou nemají, a vůbec se nebojí chodit do supermarketu, jak to je možný?
Hele přijde mi to jako mimo argument a myslím si že ten tvůj spolužák se hlavně stýkal s nesprávnými lidmi - nevěřím tomu že jen tak někomu s pistolí někdo přijde a bude ho vydírat… posílám jich spousta lidí na sítích, nemusím asi jmenovat Přemka a Maxima, kteří kdysi byli na školení u pana Ing. X o tom jak dělat výkupy dálkově. Ty disponují myslím taky pár miliardami v nemovitostech
A co je na tom špatnýho se zeptat, jestli dotyčný sympatizuje s piráty? Já na tom nic špatnýho nevidím a ani se nikomu nevysmívám, nebo snad ano? Navíc tady níže linkují zajímavou informaci na pirátským fóru!
@cipis: Já jsem nikdy cenový údaj nepoužil protože vůbec není zaručeno co v něm je za cenu, takže jsem vždycky potřeboval celou kupní smlouvu, která byla, před letošním zdražením, snad stejně drahá nebo levnější než jen ten cenový údaj který byl nesmyslně drahý
Takže jsem si o tom nestihla ti vůbec nic, protože už tehdy mi baba na katastru řekla že tam budou občas úplný nesmysly, že je lepší si to přečíst ve smlouvě jaká je cena a za co vlastně
Třeba v případě kdy bude ve smlouvě vyjmenováno více třeba pozemku nebo nějaký přístavby nebo oddělená cena pozemku a stavby, což je důležité pro odepisování!!
Takže pro mě osobně nějaký cenový údaj je úplně zbytečný a v nahlížení mi řekne pouze, jestli změna proběhla koupí, což ji odliší od změny darováním / děděním
Jo a tady se ještě vracím k jednomu z minulých - tady jsi Tomáš Jiříkovský zjišťoval, jak postavit ten druhý server nucleus, který by mu neodhalili, kdyby v tom návalů blbosti na tom ministerstvu z jeho účtu neposlal bakšiš - tak by si to nikdo nikdy nespojil…
https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?t=18584
08 zář 2013, 22:14
A já určitě nejsem ten kdo si myslí, že když nic nepáchám takže mi nic nevadí, takhle to opravdu není. Jen zkrátka vím že je užitečné občas se dostat legálně k informacím, protože je informacím když to bude zakázaný, tak se dostanou ti co to chtějí nelegálně i tak!
Ostatně, taky si pamatuju v době XX let zpátky, jak makléři měli zadarmo tisknutý LVčka “od známého” akorát tam bylo začerněný jméno pracovníka aby se nezjistilo kdo to pro ně tiskne žejo
To je úplně stejný jako si myslet, že schováním údajů se něčeho docílit, ti kteří budou chtít info zneužít si ty informace opatří jinak-neveřejně.
A když zase ty informace budeš chtít schovat tak si myslím že je do té kupní smlouvy můžeš nafingovat a pak si udělat dodatek, který už tam dávat nemusíš no prostě vyjebat jde úplně se vším
A co se děje teď, že orgáni berou nízké nájemní ceny pro nové Super dávky, co jsem slyšel. Takže zase přesně naopak, to jen taková poznámka k tomu že nájemní smlouvy nejsou veřejné, houby, nájemní smlouvy jsou taky obsahem různých databází:/)
A že Koběrák bere 5 mega měsíčně a xholakys tak nějak podobně - A myslím si že žádnou ochranku nemají? Nevím jak třeba kijonková, co prodala zásilkovnu za pár miliard A znám spoustu lidí kteří prostě mají 1 000 000 000, a ochranku žádnou nemají, a vůbec se nebojí chodit do supermarketu, jak to je možný?
Hele přijde mi to jako mimo argument a myslím si že ten tvůj spolužák se hlavně stýkal s nesprávnými lidmi - nevěřím tomu že jen tak někomu s pistolí někdo přijde a bude ho vydírat… posílám jich spousta lidí na sítích, nemusím asi jmenovat Přemka a Maxima, kteří kdysi byli na školení u pana Ing. X o tom jak dělat výkupy dálkově. Ty disponují myslím taky pár miliardami v nemovitostech
A co je na tom špatnýho se zeptat, jestli dotyčný sympatizuje s piráty? Já na tom nic špatnýho nevidím a ani se nikomu nevysmívám, nebo snad ano? Navíc tady níže linkují zajímavou informaci na pirátským fóru!
@cipis: Já jsem nikdy cenový údaj nepoužil protože vůbec není zaručeno co v něm je za cenu, takže jsem vždycky potřeboval celou kupní smlouvu, která byla, před letošním zdražením, snad stejně drahá nebo levnější než jen ten cenový údaj který byl nesmyslně drahý
Takže jsem si o tom nestihla ti vůbec nic, protože už tehdy mi baba na katastru řekla že tam budou občas úplný nesmysly, že je lepší si to přečíst ve smlouvě jaká je cena a za co vlastně
Třeba v případě kdy bude ve smlouvě vyjmenováno více třeba pozemku nebo nějaký přístavby nebo oddělená cena pozemku a stavby, což je důležité pro odepisování!!
Takže pro mě osobně nějaký cenový údaj je úplně zbytečný a v nahlížení mi řekne pouze, jestli změna proběhla koupí, což ji odliší od změny darováním / děděním
Jo a tady se ještě vracím k jednomu z minulých - tady jsi Tomáš Jiříkovský zjišťoval, jak postavit ten druhý server nucleus, který by mu neodhalili, kdyby v tom návalů blbosti na tom ministerstvu z jeho účtu neposlal bakšiš - tak by si to nikdo nikdy nespojil…
https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?t=18584
08 zář 2013, 22:14
A já určitě nejsem ten kdo si myslí, že když nic nepáchám takže mi nic nevadí, takhle to opravdu není. Jen zkrátka vím že je užitečné občas se dostat legálně k informacím, protože je informacím když to bude zakázaný, tak se dostanou ti co to chtějí nelegálně i tak!
Ostatně, taky si pamatuju v době XX let zpátky, jak makléři měli zadarmo tisknutý LVčka “od známého” akorát tam bylo začerněný jméno pracovníka aby se nezjistilo kdo to pro ně tiskne žejo
To je úplně stejný jako si myslet, že schováním údajů se něčeho docílit, ti kteří budou chtít info zneužít si ty informace opatří jinak-neveřejně.
A když zase ty informace budeš chtít schovat tak si myslím že je do té kupní smlouvy můžeš nafingovat a pak si udělat dodatek, který už tam dávat nemusíš no prostě vyjebat jde úplně se vším
A co se děje teď, že orgáni berou nízké nájemní ceny pro nové Super dávky, co jsem slyšel. Takže zase přesně naopak, to jen taková poznámka k tomu že nájemní smlouvy nejsou veřejné, houby, nájemní smlouvy jsou taky obsahem různých databází:/)
Naposledy upravil(a) Kajap dne čtv lis 20, 2025 10:18 pm, celkem upraveno 1 x.
-
soami
- Reputace: 100
- Lokalita: Posázaví
Asi každý žijeme v jiné sociální bublině. Já se o ostatní nestarám, po státu, krom zajištění jeho základních povinností vůči občanům, za které platím vysoké daně, nic nechci. A preferuji, aby stát a jiní občané co nejméně strkali své rypáky do mého soukromí. Čím méně, tím lépe. Tím bych to asi celé ukončil.
-
Kajap
Tak oto víc by ses měl zajímat o to, kteří nepoctiví lidé ve tvém okolí berou neoprávněně dávky z tvých daní, ale chápu, že ti je potom nic.
Jinak zajištění veřejných potřeb provádí tvoje obec, ve které máš mít hlášen trvalý pobyt, a proto obec převážně dostává peníze právě z tvého trvalého pobytu a zato ti zajišťuje služby jako je odpad, chodníky, aj.
Tím zmiňuji že spousta lidí má hlášen trvalý pobyt jinde, než využívá služby
No a ta výhoda kterou nám stát zajistil, že máme spoustu databázi online, tak takový luxus ve většině světa nemají. Takže vlastně někdo volá po té anonymizaci - tak to často bývají ti Panama papers klienti.
Já bych to taky ukončil ale jen se tě zeptám jestli máš dojem že alespoň 20% lidí tuší, jak věci fungují, protože já takový pocit moc nemám, tak alespoň jsme zajistili trošku edukace na téma veřejných listím, veřejných soudů, veřejný rozsudku, veřejných katastru… A také tu máme info zákon.
A přesto mám dost problémy se dostat k informacím, zejména když chcete něco od exekutora
Jinak zajištění veřejných potřeb provádí tvoje obec, ve které máš mít hlášen trvalý pobyt, a proto obec převážně dostává peníze právě z tvého trvalého pobytu a zato ti zajišťuje služby jako je odpad, chodníky, aj.
Tím zmiňuji že spousta lidí má hlášen trvalý pobyt jinde, než využívá služby
No a ta výhoda kterou nám stát zajistil, že máme spoustu databázi online, tak takový luxus ve většině světa nemají. Takže vlastně někdo volá po té anonymizaci - tak to často bývají ti Panama papers klienti.
Já bych to taky ukončil ale jen se tě zeptám jestli máš dojem že alespoň 20% lidí tuší, jak věci fungují, protože já takový pocit moc nemám, tak alespoň jsme zajistili trošku edukace na téma veřejných listím, veřejných soudů, veřejný rozsudku, veřejných katastru… A také tu máme info zákon.
A přesto mám dost problémy se dostat k informacím, zejména když chcete něco od exekutora
-
unicast
Ne? Fakt jo?
A proč tu teda máme tolik loupeží, vražd a znásilnění? Nebo jsou všichni ti, kteří za takové skutky sedí, vlastně nevinní, protože to násilí spáchat vůbec nemohli, když na něj má přece monopol stát?
Proč sem taháš argumentaci de lege lata, když to, co jsem říkal, bylo zcela evidentně de lege ferenda?Kajap píše: čtv lis 20, 2025 9:42 pmPodruhé píšu že kvůli dani je to blbost protože až bude daň navázána na cenu, tak jestli to nevíš tak daň z nemovitosti se platí každý rok a nikoliv z ceny kupní…
FÚ v případě pochybností doměřuje daň za použití tzv. pomůcek, což je obecně jakákoli informace, která je k dispozici.
Opět, bude to pro něj jedna z indicií. Sama o sobě zdánlivě bez hodnoty, jako součást určitého souboru informací ovšem velmi hodnotná.Kajap píše: čtv lis 20, 2025 9:42 pmAle jo, argument výkupným je určitě validním důvodemon přece ten únosce bude mít dost času, než tu nemovitost někdo za tebe prodá… některý rukojmí se v těch rizikových zemích drží i rok…
A jsme u toho. Pachatel dobra, přesvědčený o své vlastní neomylnosti a nadpozemské chytrosti. Takových tu byla už před tebou obrovská kvanta. Vždycky, když někdo věděl, co je lepší pro většinu, tak si to ta většina odnesla. Jistý Vladimír Iljič to věděl, jistý Adolf to taky věděl, jistý Klement taky.
Něco ti prozradím. Nevíš skoro nic. A taky nemáš nejmenší právo si tu většinu vůbec brát do úst.
Novelu šmírovací vyhlášky vnitro stáhlo dříve, než prošla meziresortem, co má ten elaborát o ní tady vůbec znamenat, to fakt netuším. Ta vyhláška je i ve stávající verzi tak dokonale vadná, že si, budeš-li mít smůlu, může Policie přijít třeba i pro tebe jenom proto, že bydlíš v sousedství nějakého gaunera.
Není to tajný. Ani náhodou nejsem a šlo by to poznat třeba i z použitého slovního spojeni "digitální svazák"...
Tvrzení vyhodnocuji jako nepravdivé vzhledem k tomu, kolik jsi do argumentace, proč je podle tvého názoru dobře, že je katastr veřejný, vložil svého času a úsilí.Kajap píše: čtv lis 20, 2025 9:42 pmJo a mně je úplně jedno co si kdo myslí o tom že katastr je veřejný.
To se jednak v nabývacím titulu dozvědět vůbec nemusíš (ta břemena mohla vzniknout i po uložení toho nabývacího titulu, dokonce třeba i vydržením toho věcného břemene) a kromě toho si mimo jiné vzpomínám, jak jsem podával návrh na vklad zápisu věcného břemene právě do katastru nemovitostí... Takže zase špatně.Kajap píše: čtv lis 20, 2025 9:42 pmA tak nějak nevím jak bych se jinak mohl dozvědět, jak jsou k tomu věcny břemena?
Hele, teď se chvíli budeme bavit na rovinu, jo? Cipis se na mně možná bude zlobit, ale teď budu chvíli taky osobní.
Upřímně, z Tvých příspěvků (jak z formy, tak z obsahu) je evidentní jak to, že nejsi nejostřejší tužka v penále (jak vidíš, tak ani to lhaní ti pořádně nejde), tak taky to, že se rád vyvyšuješ nad ty tužky, co jsou ostré ještě o poznání méně. Ok, uznávám, že intelekt je asi nejspravedlivěji rozdělená komodita, protože si nikdo nestěžuje, že ho dostal málo, ale přesto Tě zkusím seznámit s jedním pro Tebe zjevně novým slovem. To slovo zní "sebereflexe". Zkus si ho najít ve slovníku a zkus se, jsi-li toho alespoň částečně schopen, zamyslet, co asi tak může znamenat.
-
cipis
- Moderátor
Kajapovi hlavně chybí disciplína. Už dostal několikrát odpočinek, aby se uklidnil, a zase se rozjíždí doprčic! A chvilku to vypadalo, že má rozumné argumenty a že začal věcně debatovat, ale zase se to tu nějak zvrhává ...
1 kW "nabíječka" 24 V
1 kW "nabíječka" 24 V