GoodWe ET série firmware

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
rozikl
Příspěvky: 7
Registrován: stř říj 11, 2023 9:27 am
Lokalita: Rakovník
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 15000
Kapacita baterie [kWh]: 14,2
Chci prodávat energii: ANO

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od rozikl »

Tak mi i přes prosbu neaktualizace zaktualizovali i druhý střídaš na fw 1127, čímž se mi jen potvrdilo, že nový fw má v sobě bohužel chyby. 13.11. 2023 střídač jedna s novým fw 1127) vyrobil 3,6 kWh (15.11.2023 7,0 kWh) a střídač dva (se starým fw 820) vyrobil 13.11.2023 3,5 kWh (15.11.2023 s fw 1127 vyrobil 3,8 kWh). Včera za lepších podmínek a po aktualizaci se opět střídače ve výrobě rozcházejí, tak jako se starými fw, ale aby nově aktualizovaný střídač včera za lepších podmínek vyrobil jen o 0,3 kWh víc a druhý střídač téměř o dvojnásobek oproti porovnávaným dnům, jasně dokazuje, že střídače s tímto fw vyrábí výrazně méně nežli předchozí fw...
JirkaFM
Příspěvky: 44
Registrován: stř led 05, 2022 9:12 am

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od JirkaFM »

Mám střídač GW 10 ET bez PLUS s nový fw DSP 11(v.177) a ARM 27(v.265). Zkoušel jsem nahrávat různé starší kombinace DSP a ARM co jiným fungují, ale na mém střídači při proudu pod 1A nikdy nepřekročí 190V místo optimálních 375V. Nemá prosím někdo ARM 19 a 20 ty jsem nezkoušel, protože jsem k nim nenašel bin soubory. Chtěl bych zkusit ještě varianty 820 nebo 719. Potom prý to nedělá ještě kombinace DSP 11(v.178) a ARM 26(v.251), ale k tomu jsem zase nenašel DSP 11(v.178). Kdyby někdo měl tuto nejnovější verzi DSP dejte prosím vědět.
czamor
Příspěvky: 5
Registrován: stř říj 18, 2023 9:46 pm
Lokalita: Olbramovice (BN)

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od czamor »

rozikl píše: čtv lis 16, 2023 8:35 am Tak mi i přes prosbu neaktualizace zaktualizovali i druhý střídaš na fw 1127, čímž se mi jen potvrdilo, že nový fw má v sobě bohužel chyby. 13.11. 2023 střídač jedna s novým fw 1127) vyrobil 3,6 kWh (15.11.2023 7,0 kWh) a střídač dva (se starým fw 820) vyrobil 13.11.2023 3,5 kWh (15.11.2023 s fw 1127 vyrobil 3,8 kWh). Včera za lepších podmínek a po aktualizaci se opět střídače ve výrobě rozcházejí, tak jako se starými fw, ale aby nově aktualizovaný střídač včera za lepších podmínek vyrobil jen o 0,3 kWh víc a druhý střídač téměř o dvojnásobek oproti porovnávaným dnům, jasně dokazuje, že střídače s tímto fw vyrábí výrazně méně nežli předchozí fw...
Už byla vydaná opravná verze 11.178. Stačí poslat ticket na podporu GoodWe. Napsal jsem jim ticket, za pár minut zavolal, jestli to můžou pustit hned kvůli vypnutému HA a do hodiny bylo aktualizováno. Problém s nízkým napětím byl vyřešen.
Uživatelský avatar
Anonim59
Příspěvky: 2
Registrován: pon led 01, 2024 9:55 pm
Lokalita: Zdar nad Sázavou

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Anonim59 »

A náhodou neví někdo jaká je poslední verze firmwaru pro gw10k-té?
Uživatelský avatar
Vader
Příspěvky: 2
Registrován: ned led 07, 2024 9:26 am
Lokalita: Kosice
Výkon panelů [Wp]: 6200
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Vader »

Anonim59 píše: čtv led 04, 2024 5:05 pm A náhodou neví někdo jaká je poslední verze firmwaru pro gw10k-té?
Konecne podareny FW...fakt spokojnost :cheers:
DSP 11(v.178) a ARM 27(v.265)

Obrázek
Naposledy upravil(a) Vader dne ned led 07, 2024 9:43 am, celkem upraveno 2 x.
tafx
Příspěvky: 24
Registrován: ned lis 17, 2019 9:50 am

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od tafx »

2Vader: Co to je za program? Nic takovýho jsem neviděl. Dík.
Sluncejeelektrina
Příspěvky: 55
Registrován: úte úno 22, 2022 12:30 am

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Sluncejeelektrina »

Vader píše: ned led 07, 2024 9:28 am
Anonim59 píše: čtv led 04, 2024 5:05 pm A náhodou neví někdo jaká je poslední verze firmwaru pro gw10k-té?
Konecne podareny FW...fakt spokojnost :cheers:
DSP 11(v.178) a ARM 27(v.265)

Obrázek
Moje sestava:2 stringy kazdy 15 panelu * 375W. Menic Goodwe GW10k-ET a bez baterky. Vseobecny rezim, zakazany pretok a povolena asymetrie. Baterka neaktivni.
Mam take tento novy FW, ale ma to dve chyby. Rano potrebuje hodne dlouho nez naskoci. Jine menice uz davno vyrabi a Goodwe je porad ve StandBy. Az pak najednou zacne vyrabet a hned naskoci na 300W vyroby.
A druha chyba nastane obcas, ze menic zacne tahat elektrinu z DS a posila ji do jine faze.
Priklad: Spotreba L1= 100W, L2 = 50W, L3 = 800W. Z panelu priteka 80W a menic zacne tahat ze site z L1 a L2 vykon aby interne vyrabel na L3 800W. Misto aby spotreba 800W sla primo ze site L3, tak na elektromeru je spotreba L1 = 250W, L2 = 250W, L3 =320W. A v SolarGo je vystup na L1 a L2 negativni, tudiz nasava vykon ze site.
Uz jsem to videl dvakrat a poprve jsem byl hodne vystraseny, protoze hodnoty nedavaly zadny smysl. Dnes podruhe jsem to uz dokazal vyhodnotit co se v menici odehrava.

Pozoroval nekdo take takove chovani menice?
Uživatelský avatar
Vader
Příspěvky: 2
Registrován: ned led 07, 2024 9:26 am
Lokalita: Kosice
Výkon panelů [Wp]: 6200
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Vader »

tafx píše: pon led 08, 2024 8:44 am 2Vader: Co to je za program? Nic takovýho jsem neviděl. Dík.
To je len moja apkka som sa nadul tak som si nakodil aby som videl na jendom ieste aj data so semsu aj z invertoru

Ale pozorujem ze obcas vypina stringy na nejaky cas , neviem preco ,ten novy fw ,stary 923 to nerobil
pave69
Příspěvky: 61
Registrován: ned čer 26, 2022 9:27 pm

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od pave69 »

Vader píše: stř bře 20, 2024 10:51 am Ale pozorujem ze obcas vypina stringy na nejaky cas , neviem preco ,ten novy fw ,stary 923 to nerobil
Já jsem s tím měl problém při přepnutí na ostrov (vynucený offgrid). Asi to bylo tím, že jsem měl původně zapnuté "Shadow scan" (či jak se to jmenovalo) v PV Master. Nová appka SolarGo tohle nastavení už vůbec nenabízí, ale někde to v tom střídači zůstalo a byl s tím problém - jakoby to někdy neumělo najít max výkonový point. Když jsem to ještě přes starý PV Master vypnul, tak problém zmizel.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek