Opravujem svoj úvodný príspevok, a to, že pôvodná kapacita akumulátora bola po záťaži 60 w žiarovkou asi 10 Ah, lebo sa vybila za dve hodiny na napätie 10,5 V. V skutočnosti som zle zapojil konektor H4, čo som si všimol až dnes a pri testoch som mal vlákna zapojené do série, teda som batériu zaťažoval len prúdom cca 3,3 A, teda kapacita nebola 10 Ah ale len asi max. 6 až 7 Ah. Spravil som reset batérie, teda v utorok som ju vybil na cca 4V (nižšie to už nešlo a aj to mi trvalo dva dni - teda cez pracovnú dobu, lebo to robím v práci a bál som sa to vybíjať bez dozoru aj cez noc) a od stredy dodnes rána (piatok) som ju nabíjal automatickou nabíjačkou pri nastavenom prúde 10 A. A čudaj sa svete výsledky sú veľmi povzbudivé - zatiaľ som dosiahol vyčerpanú kapacitu 20 Ah pri vybíjacom prúde 5,4 A (už som H4 zapojil ako má byť) a akumulátor má zatiaľ napätie ešte 12,1 V - uvidíme aká bude konečná kapacita pri 10,5 V. Ah meriam týmto bazmekom, ktorý som si objednal z Číny
http://www.aliexpress.com/item/New-arri ... 03365.html Myslíte, že mám ešte raz resetovať akumulátor - nemôžem mu tým ublížiť, keď sa tak zlepšila kapacita? Meral som aj hustotu v článkoch pred vybíjaním, ktorá bola len okolo 1,255, teda menej ako pred resetom. Možno som mal dlhšie nechať nabíjať akumulátor spolu s desulfatorom, aby hustota ešte stúpla.