vata píše:Zdravím, to mě zajímá. Napište sem pak nějaké zkušenosti (hluk, odběr, zda to jde nějak regulovat...). Přebytky do tepla jsou sice úplně báječná věc, ale má to vadu - voda v bojleru je už tak horká, že to vypíná termostat, a v tomhle horku se to teplo nedá spotřebovat...
Díky

Regulace není, je buď naplno jak sepne vnitřní termostat podle štítku naplno, nebo jen ventilátory o několika watech. Regulovat jdou tzv. invertor klimy = dražší. Hluk střední, spat se u toho rozhodně nedá, pro tichý provoz se kupujou split klimy složené z venkovní a vnitřní jednotky. Odběr u mé je 1400W, jsou menší verze o 9000BTU o 900W. Motor to má jak lednička, takže musí to mít i odpovídající kvalitní měnič. Kvůli tomu hluku ty mobilní dávají ven, Hornbach má německé klimy a funguje to tak, že se hadice nasadí buď na vývod tepla nebo chladu,(typ: venkovní i vnitřní provedení mobilní klimatizace) což by mohlo řešit ten hluk. Zatím asi nejlepší se mi jeví Hornbach podle letáků co má.
Edit: Ty venkovní a nvitřní jsou
Suntec Transform
Ještě k nádobce, tu klimu co mám nádobu má a po třech týdnech jsem ji ještě nemusel vylívat, ono to dokáže při funkci ochlazování se nějak vypařovat kondenzát přes vyfouknutý vzduch ven. Něco jiného je volba funkce odvlhčování, tam v návodu píšou, že sundat špunt z vývodu, nasadit hadicu a trvale odvodňovat jinam mimo klimu.