Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 28, 2023 8:14 pm
Z toho důvodu bude dodávky elektřiny a plynu pro všechny naše zákazníky zajišťovat od 19.10.2021
ViktorEX píše:příprava na další období ? za mě:
ostrovní systém (autarkie celorocne doufam 70-75%) + ČEZ
dieselagregat + 300 litru nafty (+200 litru benzinu + jsem si dal aditiva kvuli zivotnosti)
uhli na dva roky dopredu (koupeno v cervnu)
jj, posloucham ty konspirativni picoviny a zarizuju se podle toho. v srpnu jsem napsal: "Jenže neomarxističtí soudruzi mají v plánu zdanit jakoukoliv měřitelnou CO2 stopu, takže uhlí, plyn, benzin/nafta, elektřina půjde nahoru. Nechci to přivolávat, ale pak bude mít toto zařízení hodnotu zlata." ... neuplynuly dva mesice, a svet je vzhuru nohama.
a dal?: predevcirem jsme privezli plnej pickup mouky, rejze, fazoli, kompoty, ruzne konzervy a dalsich nutnych potravin s trvanlivosti rok a vice. 200 litru balene vody + vim, kde tady v horach je pramen pitne vody. koupili jsme domaci pekarnu. dost velkou davku hajzlpapiru. pak jsem objednal extramenu asi na pul roku dopredu, trvanlivost 2-3 roky. ... a to vsechno pekne v klidu s ostatnim nakupem. v sobotu jedem druhe kolo, pekne v klidu.... no a ostatni? poslouchaj verejna media, kde vam nic nereknou a jsou v pohode a cekaj, az zradlo bude stat 200-300% víc a pak zacnou silet a pred vanocema se v obchode poperou. do toho prijde blackout a hned potom na jare-v lete prijde financni prevrat. co si myslite, ze se bude dal dít? lidicky, ceka nas remidemi. a jak dneska verejna media sleduji opravdu jen okrajove, abych se presvedcil, ze jeste porad lžou nebo vam krmej usi picovinama pro odkloneni pozornosti na zcela nepodstatne veci kdo si s kym zasukal apod. ale pak se budu koukat z kresla na tu sodomugomoru v televizi, jak se lidi perou o posledni konzervu sunky. ... jo, i nam jednou zasoby dojdou. aspon si ten konec uziju. solaru zdar
radex píše:Včera nad ránem jsem natlačil 20kWh do auta a domovní baterky domnívaje se, že za vyjímečně nízké tržní ceny a ejhle - asi už jsem byl v režimu DPI u nejhoršího energošmejdu za 4x ceny viz. výše Kybos. To je bez daně, bez distribuce, bez OZE poplatků apod ?
kybos píše:Ano to je pouze cena elektřiny bez daní, distribuce a všech dalších poplatků.
Franta2776 píše:Ti co psali o krachujícím dolaru a Americe za posledních 30let zkrachovali 2x a ten dolar pořád platí už 250let.
xmasin píše:Když jsem tu cenu DPI viděl, tak jsem si už zařídil přechod jinam, zatím za cenu o cca 20% vyšší, tak uvidíme, jak dlouho vydrží. Takže na DPI budu tak 10 dní.
Franta2776 píše:Viktrore ty fazole pokud je nesníš ztráceji rychleji hodnotu než ten dolar.
Franta2776 píše:Historie se opakuje a v posledních 500letech udával trend a vyhrával západ(tam se pořád stěhují nejlepší mozky) a není moc důvodu,aby to bylo jinak.Když tvrdí,že v následujicích letech proběhne decentralizace výroby el.energie.Tak dříve nebo později proběhne,ať se nám to líbí nebo ne,můžeme s tím akorát nesouhlasit.Tento svět posouvají vizionáři ne ideologové.
ViktorEX píše:jak rikas ... obyvatele evropy musi byt ozebraceni. jejich zivot bude tak drahy, ze postupne prijdou o vsechny penize-majetek. cilem je, aby se prestaly kupovat kraviny, aby se prestalo courat(vylety), o dovolenych ani nemluve ... zadne nebudou.
obyvatele se budou starat, jak s bidou obstarat zakladni potreby, chleba, energie, teplo, a do prace(jestli nejaka bude). takovy je plan.
jahodovák píše:Franta2776 píše:Historie se opakuje a v posledních 500letech udával trend a vyhrával západ(tam se pořád stěhují nejlepší mozky) a není moc důvodu,aby to bylo jinak.Když tvrdí,že v následujicích letech proběhne decentralizace výroby el.energie.Tak dříve nebo později proběhne,ať se nám to líbí nebo ne,můžeme s tím akorát nesouhlasit.Tento svět posouvají vizionáři ne ideologové.
Opravdu...nebo je to trochu jinak...ten západ zatím vždy dostal na zadek jak vykročil na rusko...trochu nastuduj dějiny ale ty skutečné,ne ty co píšou...jeden malý příklad,Amíci byli na měsíci,proč nepoužívají ty motory dnes...že by je zapoměli vyrábět..
Dagus píše:Když bude krize jakože blackout a vše se rozpadne, tak si na tvují zahradu přijde najíst zadarmo každej. Když se koukneš na blázny z USA, tak auta mají ve sytlu madmax, domy zabezpečené jako vojenský bunkr, aby tohle schraňování prodejce mělo smysl po takove situaci. Tam kde se bude svítit, tam se dav vydá na rabování. A je naivní si myslet, že se někdo ubrání v chaloupce.
ViktorEX píše:Dagus píše:Když bude krize jakože blackout a vše se rozpadne, tak si na tvují zahradu přijde najíst zadarmo každej. Když se koukneš na blázny z USA, tak auta mají ve sytlu madmax, domy zabezpečené jako vojenský bunkr, aby tohle schraňování prodejce mělo smysl po takove situaci. Tam kde se bude svítit, tam se dav vydá na rabování. A je naivní si myslet, že se někdo ubrání v chaloupce.
uz jste videli tohle? https://youtu.be/AE4BaHpU3Iw?t=1191
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků