Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 5:08 pm
solárník píše:Kluci tady u Kladna už tak dlouho nebyl pořádnej sníh, že bych snad chtěl, aby tak půl metr fakt napadl.
Už si ani nepamatuju kdy tu byla pořádná vrstva naposled. 5 let? 6 let? Teď taky, v televizi samé kalamity a tady nic. Takže já bych si pak ty panely klidně odhrabal, zima bez sněhu už mne přestává bavit.
ota píše:Ve středních Čechách svítí slunko, tak snad jen odhánět mouchy co se probraly...
vlkazajac píše:Vplyv to má katastrofálny, panely dávajú len zlomok výkonu. Ak by boli naležato a nebol by zakrytý celý spodný riadok, bolo by to lepšie ( t.j. napr. 10 cm tieňa odspodu vo Vašom prípade je výrazne horších, ako 10 cm odspodu pri paneloch naležato ).
vlkazajac píše:Vplyv to má katastrofálny, panely dávajú len zlomok výkonu. Ak by boli naležato a nebol by zakrytý celý spodný riadok, bolo by to lepšie ( t.j. napr. 10 cm tieňa odspodu vo Vašom prípade je výrazne horších, ako 10 cm odspodu pri paneloch naležato ).
abrams píše:......Byl-li by regl důslednější , dokázal by najít výkonější mpp bod při nižším napětí zato s max proudem......
mopadzi píše:Díky myslel jsem si to. Blbě jsem to spočítal...předělám to, ale ted za mrazu tam nepolezu..
mopadzi píše:Díky myslel jsem si to. Blbě jsem to spočítal...předělám to, ale ted za mrazu tam nepolezu..
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků