Botas píše:Na druhou stranu tu vystupuje jako prodejce těchto upravenejch měničů za peníze a dá se tu dohledat za kolik kdo kupoval z ebay a za kolik dělá matěj kolik je tedy cena úpravy potažmo i komfortu záruky?jestli je to 10tisíc tak pak se to ale neslučuje s tím prvním.
Ano na měničích mám samozřejmé určitý zisk, který ale není nikterak závratný. Jiní prodejci nakoupí z Číny a prodají v ČR za dvojnásobnou cenu bez jakýchkoli dalších vylepšení, a nikomu to nevadí, vesele jim to kupujete a chválíte i když mají minimálně dvojnásobnou spotřebu naprázdno, a pak se mne v SZ vyptáváte jestli to nejde snížit (bohužel nejde).
Nic proti, ale já koupím, s 10% slevou oproti eBay, pracně upravím (cívka zdaleka není to jediné, a navíc, to dělám poněkud jinak a lépe než na tom australském fóru a přišel jsem na to sám, o tom fóru jsem se dozvěděl až se to objevilo zde na mypower). A pak po odečtení nákladů, což jsou úpravy a poštovné k zákazníkovi, mám na tom možná 20%. Z toho ještě platím 5% provizi zdejšímu adminovi, kterému mimochodem mnou publikované návody (publikované výhradně zde) tady přinášejí další návštěvníky >> kliky na reklamy >> peníze a který se mne tady v poslední době, nevím proč, snaží očernit. Navíc pokud se nějaký měnič pokazí, a že se to stalo s LF měniči asi 5 krát, (s HF ještě mnohem více a jsou dosud v záruce a dosud se kazí) tak vždy držím záruku, přičemž náhradní díly musím z větší části platit sám a čas který strávím opravami je někdy delší než s úpravami nového měnič. Také zpětné poslání 20-30kg měniče po reklamaci ze SR většinou do ČR taky není zadarmo. Tohle všechno musí někdo zaplatit.
Jeden měnič úprava + otestování mi zabere minimálně 8 hodin tj. jeden celý pracovní den, který bych mohl využít i jinak. Tudíž můj "zisk" po odečtení nákladů je za 8 hodin odborné práce s využitím poctivou prací - vlastním bádáním a experimentováním - získaného kvalitního know-how, nikoli know-how které jsem si vygůglil a které stejně má daleko k dokonalosti. To že končím s úpravami PJ neznamená, že nemám žádné jiné využití pro získané znalosti. Opak je pravdou.
Mne nevadí že tady lanyho předává znalosti z australského fóra, stejně je to špatně a ne, neřeknu jak se to má dělat správně a klidně buďte někteří nasraní. Já již zde o měničích napsal víc než dost. Přiďte si na to sami pokud na to máte čas, chuť a peníze, stejně jak jsem musel investovat já. Vůbec nic vám v tom nebrání. A pak to klidně zveřejněte, ale to si pak po všech těch útrapách možná rozmyslíte, že. Naštěstí, jak je vidět, jsou tady i rozumní lidé kteří v životě svou vlastní prací něco dokázali a mé postoje chápou.
Trvám na tom, že pokud někdo chce rozporovat mou sdílnost, ať se předtím podívá kolik jsem toho tady na fórum dal. Ať již se to adminovi líbí nebo ne, nedělám nic co by bylo v rozporu s pravidly fóra. Čelím tady pomluvám a intrikám, bráním tady svoji čest, nic víc.
lanyho: mne chodí také děkovné maily, za desulfátory. Ano je to hezký pocit.
PS: hurvayz se teď diví, jak je možné že má v 6kW měniči jenom jedno trafo. Ano je to možné, výrobce ho ošidil. Měnič nebude schopen dát ani ten otestovaný výkon delší dobu, protože trafo se bude přehřívat. I v tomhle spočívá riziko dobrodružní koupě z eBay v podstatě bez záruky.
Nemám k tomu opravdu co více říct, kdo je rozumný, pochopí, kdo ne, je mi líto.
Admin edit - tema oddeleno od upravy LF menicu. Pokusim se dalsi sebeobhajoby zdejsiho mateje presouvat sem do tohoto OT vlakna.