Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 28, 2023 8:04 pm
rva píše:Na přístřešku aut mám do jednoho stringu zapojených právě těch 8 x 330 W + 1 x nezapojený (čeká na pokračování), paletu jsem kupoval minulý rok a instaloval jsem je před rokem. Pokud bys nesehnal nic lepšího, tak jsem ochoten do toho obětovat práci a přehodit a předělat si je za nové 410 Wp. Směrovačka je 289 26. Raději ale najdi něco jiného, protože pak budu muset zas koukat jak sladit napětí s dalšími paralelními stringy.
lwq píše:Nedavalo by smysl od Dusana vzit 48ks 450Wp panelu (mene prace a spojovaku)??? https://www.getrading.eu/solarni-panely_trina_450wp/
Ja bych se nebal, ze bys ELERIX neprodal ci nepouzil treba na garaz ci stani pro auto atp...
DennyBraids píše:Mam koupene 60 ks panelu elerix 340Wp a potrebuji jich jeste par, protoze CHKO pozaduje na novostavbe panely pres celou plochu beze zbytku (stejne jako na csdum.cz).
cipis píše:petajoule:
Od zdi ke zdi. Prvně málo, pak všechno. Bez ohledu na stíny atd.
DennyBraids píše:No problém současného přístupu CHKO a památkářů je, že oni budou požadovat že panely mají být až do kraje střechy, zatímco požárníci budou požadovat nějaký minimální odstup panelů od kraje střechy.
DennyBraids píše:
Děkuji moc za odpověď. Podle psč to vypadá na méně než hodinu cesty. Jenom jsem nepochopil, pokud jsi kupoval celou paletu (30) a namontoval 8 (a devátý čeká), tak máš volné navíc (21), nebo nabízíš těch 8 (resp.9)?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků