Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 8:18 am
dracekvo píše:Pokud vím, tak arduino má 10bit převodník s referenčním napětím z napájení.
Nevím jestli má možnost externí reference. Pokud ano stačí použít nějaký přesný obvod pro referenční napětí. Pokud ne, poušít nějaký sériový 12bit ADC převodník.
rottenkiwi píše:Takže mám použiť iné napájanie pre Arduino a iné pre tú dosku s relátkami ?
A ked spínať cez tranzistor, tak pre kazdé relé tranzistor, ten sa bude spínať cez výstupy z
arduina a tie tranzistory vyzadujú zvlášt napájanie ?
Na Arduine je external reference, ale kdesi som cital, ze tam musi
byt zmeneny stav pomocou premenej, lebo ak to nebude, tak mi to zhori.
Takze co ked to bude v nejakom DEBUG mode, potom to zabudnem prepnut
a sa mi to uvari ? Ci to nehrozi ? Co pouzit ako zdroj referencneho napatia ?
Ak je teraz GND = 0 V = USB GND = -12 V bat. pól, tak potom ako urobit gal. oddelenie,
ak by som to napojil na ine napatie +5 V zdroj pre Arduino, +x.y referencne na ext. ref. pin,
a este by som chcel merat dve 12 V baterie, resp. štyri 6 V baterie v 24 V stringu ?
aReadu(hned za posledním funkčním aReadu) jen zapíše do registru pro výběr vstupu XXXXX číslo vstupu(takže se MX přepojí na jen na daný kanál bez zpouštění AD převodu).
if ( sensor > Amp_max )
Amp_max = sensor;
if ( sensor < Amp_min )
Amp_min = sensor;
aReadu(hned za posledním funkčním aReadu) jen zapíše do registru pro výběr vstupu XXXXX číslo vstupu(takže se MX přepojí na jen na daný kanál bez zpouštění AD převodu).
rottenkiwi píše:Tiež neviem zrealizovať toto:aReadu(hned za posledním funkčním aReadu) jen zapíše do registru pro výběr vstupu XXXXX číslo vstupu(takže se MX přepojí na jen na daný kanál bez zpouštění AD převodu).
dracekvo píše:Tady píšete o tom, že se nesmí potkat zroj ref napětí, když je zrovna port nastavený jako výstup.
Proto u PIC vždy veškeré vstupy nepřipojuju napřímo ale přes ochranný odpor 330 ohmů.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků